Ziua Logo
  Nr. 4134 de joi, 17 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Surpriza republicanului Romney
Candidatul la investitura republicana Mitt Romney a castigat in fata rivalilor sai, John McCain si Mike Huckabee, alegerile primare desfasurate, marti, in statul Michigan, generand o situatie haotica ce face dificila desemnarea unui favorit in aceasta cursa, potrivit Reuters. Dupa numararea a 89% din voturi, Romney a reunit 39% din sufragii, urmat de McCain si Huckabee cu 30%, respectiv 16% din voturi. Dupa victoria lui Romney in Michigan, departajarea candidatilor republicani pare a fi din ce in ce mai dificila, comenteza Reuters, reamintind ca senatorul de Arizona John McCain a castigat alegerile primare din New Hampshire, iar fostul guverantor al statului Arkansas, Mike Huckabee, a castigat alegerile din Iowa. Cursa republicana va continua sambata in Nevada si Carolina de Sud, iar mai apoi in Florida, la 29 ianuarie, dupa care urmeaza alegeri primare in 22 de state, la 5 februarie. (D.E.)
Olteanu nu exclude sesiunea extraordinara pe uninominal
Presedintele Camerei Bogdan Olteanu(PNL) a declarat ieri ca Parlamentul s-ar putea reuni in sesiune extraordinara pe tema votului uninominal, in ultima saptamana de vacanta parlamentara, in conditiile in care Comisia de cod electoral va redacta in timp util raportul. "Vom avea o dezbatere si un vot in Camerele reunite pe legea votului uninominal imediat ce vom avea raportul. Dupa ce m-am consultat cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, am convocat Comisia de cod electoral, am sesizat-o cu decizia Curtii Constitutionale si asteptam cat de repede raportul prin care se va propune modificarea celor doua sau trei articole care au fost declarate neconstitutionale", a declarat Olteanu. Totodata, el a acuzat unele partide ca sustin votul uninominal doar in declaratii publice. "Sesiunea extraordinara poate fi convocata, intr-o asemenea situatie, in doua moduri: fie prin semnaturile a o treime din parlamentari - si inca nu am vazut nici o semnatura de parlamentar -, fie printr-o decizie a Birourilor celor doua Camere", a aratat Bogdan Olteanu. (R.G.)
T�kes nu vrea in fruntea PCM
Episcopul reformat Laszlo T�kes intentioneaza sa refuze oferta UCM de a prelua sefia viitorului Partid Civic Maghiar, insa un raspuns final nu a fost inca dat oficial, ne-a declarat deputatul UDMR Toro Tibor, un apropiat al episcopului. Potrivit acestuia, T�kes nu ar dori sa preia o astfel de responsabilitate pentru ca, in calitate de europarlamentar, va fi implicat in alte proiecte de mare anvergura, care nu-i permit sa se ocupe si de partid, in lipsa timpului necesar. Liderul UCM Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a propus, in urma cu o saptamana, ca noul presedinte al Partidului Civic Maghiar sa fie episcopul T�kes, considerand oferta drept "fireasca si justificabila", in conditiile in care episcopul are credibilitate si poate sa integreze cele sase organizatii care l-au sustinut in campania privind euroalegerile. (R.I.P.)
 Afisari: 175  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Presedintele si premierul au trecut clasa    2 comentarii
  Teama de Bucuresti    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Erorile lui Nostradamus (6194 afisari)
 Prim-ministru jucator (3500 afisari)
 Coruptie in SRI (3080 afisari)
 Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni (2414 afisari)
 Nu vreti un doctorat? (2143 afisari)
 Moda testicolelor agatate de masina face ravagii in SUA (2672 afisari)
 Bulgaria, calul troian al Rusiei in UE si NATO (2203 afisari)
 Omar Hayssam pregateste dezvaluiri incendiare  (2011 afisari)
 Un palmier din Madagascar se vede din spatiu (1832 afisari)
 Cristian Cioaca: "Elodia este in viata" (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00932 sec.