Ziua Logo
  Nr. 4132 de marti, 15 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Punct ochit. Nu si lovit
Sorin ROSCA STANESCU 
-- Stiu ca Presedintia se teme atat de mult de consecintele descifrarii stenogramelor, incat este gata sa arunce pe piata caz dupa caz, cu unicul scop de a deplasa intr-o alta directie centrul atentiei publice.
Bine a facut Consiliul Superior al Magistraturii ca s-a autosesizat in cazul Nastasiu. De fapt, al misteriosului "profesor". Despre care se vorbeste insistent in stenogramele ciudatelor convorbiri dintre procurorul statului si teroristul numarul unu al Romaniei. In timp ce, cu o ciudata insistenta, o buna parte a clasei politice si presei toaca la nesfarsit scandalul creat de presedintele Basescu in legatura cu Norica Nicolai, eu continui in incercarea de a destrama perdeaua de fum. Cu alte cuvinte, stiu ca Presedintia se teme atat de mult de consecintele descifrarii stenogramelor, incat este gata sa arunce pe piata caz dupa caz, cu unicul scop de a deplasa intr-o alta directie centrul atentiei publice. De aceea, procedez pe dos.
Este esential, intr-adevar, ca CSM sa stabileasca cine este "profesorul". Pentru ca la el se face extrem de des referire. In stenogramele la care a avut acces opinia publica, dar mai ales in celelalte, la care nu a avut acces, mult mai numeroase si mai consistente care, in mod straniu, nu au fost plasate pe piata, dar se afla in posesia generalului Zamfir, care este tatucul interceptarilor SRI. Telefonice si netelefonice. Fara a incerca sa le dau lectii ori indicatii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, voi consemna, totusi, faptul ca, de mai multe ori, atunci cand se vorbeste despre "profesor", sunt aduse in discutie doua informatii cheie. Si anume ca acesta este atat de puternic in materie de decizie, incat poate hotari soarta sefilor serviciilor secrete. In principiu, daca vorbim de un stat de drept, acesta nu poate fi decat Traian Basescu. Dar democratia noastra este inca labila, astfel incat grupuri puternice de interese, care au in frunte tartori, actioneaza uneori in numele structurilor legale, constitutionale. De aici si varianta pe care am lansat-o si anume ca profesorul ar putea fi si Talpes. Care, prin functiile importante detinute in zona serviciilor secrete si prin puterea de care inca se mai bucura - e adevarat, neoficial - atunci cand Omar Hayssam era anchetat, putea fi in masura sa-i traga presul de sub picioare presedintelui statului. Si sa ia decizii sau sa influenteze decizii majore in numele sau in spatele acestuia. Mai ales ca Talpes este mentorul procurorului Ciprian Nastasiu, pe care l-a adus de la Timisoara, plasandu-l in "camara" marilor dosare politice. Si predandu-l astfel, ca un slujitor devotat, lui Basescu. Chiar atunci, la inceputul presedintiei acestuia din urma, cand Talpes, in mod spectaculos, s-a prezentat la Cotroceni. Si tot Talpes, la fel de spectaculos, l-a insotit pe Nastasiu la Washington, dupa volatilizarea lui Omar Hayssam, atunci cand procurorul, in nume personal, fara a fi fost trimis ori autorizat de institutiile abilitate ale statului roman, a solicitat sa-si faca, pe malul Potomacului, o spovedanie. Desigur, in stilul sau.
Acum, cand se discuta atat de insistent despre statutul procurorilor, despre fisa de cadre a acestora, de ce nu ar lua CSM in analiza cel mai scandalos caz intalnit pana in prezent in ceea ce-i priveste pe procurorii statului? Si anume ca Ciprian Nastasiu este ofiter acoperit. Si, cu toate astea, lucreaza in interiorul unei puteri, cea judecatoreasca, aceasta fiind, prin Constitutie, independenta. Prezenta acestuia printre procurori este cel mai mare scandal posibil cu care se confrunta Justitia. Mai mare chiar si decat faptul ca acelasi procuror Nastasiu, dupa ce in numele "profesorului" a negociat cu Hayssam, l-a ajutat sa plece pe cel mai mare terorist din Romania, fara ca, in prealabil, sa fi obtinut macar la schimb informatii utile razboiului antiterorist. Ci doar unele indicii ca Omar Hayssam ar putea furniza informatii compromitatoare despre adversarii politici ai lui Traian Basescu. Care de prea multe ori coincid cu adversarii politici ai generalului Ioan Talpes.
Ar fi timpul ca CSM sa se puna pe treaba. Si sa-i elimine pe acei procurori care incalca legea. Facand jocuri in favoarea altor institutii. Ori in favoarea unor politicieni. Incepand cu Nastasiu.
 Afisari: 3946  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
Eu am gasit un citat si am mai gasit unul,   de Atamild
Mixxterul ziarului de buzunar al lui ---DINU de FANAR ...   de jan dinu
SRS-ul sufera de scenarita. Cronica !   de CALUGARUL
Dom'le Stanescu...   de veres
Votati PD=L   de Nituc
INCENDIATORUL sau CE NE MAI ASTEAPTA?   de Nituc
Punct ochit in continuare dar pe alta tinta.   de alwis46
Profesorul   de Mona G.
De ce tace pres. jucator ???   de sagetator
Romania ajuta Al-Kaida in fabricarea bombelor atomice "murdare" asta este clar la toata lumea.   de ionion
Profesor ?   de doctorul
Pana la urma Ba-secu va trebui sa-si asume SI porecla de "profesor",   de Raquel
http://www.basescu.org/322.html   de MariuStoica
http://www.322.ro/322/matrix%20322.jpg   de MariuStoica
Profesorul   de ionescu
punct ochit?   de cosor ion
Domnule Stanescu!   de Coricor
A r h i v a
  Bomba terorista    2008-01-14
  E Basescu! Sau e Talpes?    2008-01-12
  Avarie externa    2007-12-15
  Trei ani de zdranga-zdranga    2007-12-13
  Dezinteresul national    2007-12-11
 Top afisari / comentarii 
 Punct ochit. Nu si lovit (3946 afisari)
 Procesul plagiatului (2585 afisari)
 S-au regasit dupa 60 de ani (2155 afisari)
 Mapa jumulita (2144 afisari)
 Norica, Omar si "serviciile" presedintelui (2009 afisari)
 Putin este grav bolnav  (5490 afisari)
 Osama Ben Laden a fost ucis (4768 afisari)
 Atac fara precedent al patriarhului Serbiei la adresa Bisericii Ortodoxe Romane (3098 afisari)
 A iesit la agatat si a ramas fara o mana (2479 afisari)
 Diana s-a folosit de Dodi pentru a-si recuceri fostul iubit (1831 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13908 sec.