Ziua Logo
  Nr. 4131 de luni, 14 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Bomba terorista
Sorin ROSCA STANESCU 
-- Una dintre principalele chei ale bombei teroriste este identitatea "profesorului". A persoanei foarte sus puse la care cei doi fac numeroase referiri in dilogurile lor, pana mai ieri de taina.
Scandalul stenogramelor dintre un procuror si un terorist se poate tranforma intr-un Watergate romanesc. Este proba de foc a democratiei noastre. Daca va fi asa, avem sansa de a trece intr-o noua epoca. Daca nu, atunci o virtuala proba de foc se va transforma intr-un ghiveci. Sfarsind in genul Tigareta 1, Tigareta 2, Tigareta 3 si asa mai departe. Dar de ce sa pierdem sansa unei radiografii la sange a sistemului? De ce sa nu aiba societatea romaneasca privilegiul de a scoate in evidenta ceea ce este cu adevarat putred si de a-si opera propria tumoare maligna? Una dintre principalele chei ale bombei teroriste este identitatea "profesorului". A persoanei foarte sus-puse la care cei doi fac numeroase referiri in dialogurile lor, pana mai ieri de taina.
Pentru a sti cine este "profesorul", personajul cheie, cel care a regizat trocul cu libertatea lui Hayssam, condamnat de Justitia romana, in prima instanta, drept cel mai important terorist al tuturor timpurilor prins la Bucuresti si apoi volatilizat, este obligatoriu ca, la dispozitia opiniei publice - iar nu a unor anchetatori manipulabili - sa fie puse toate stenogramele inregistrate de SRI. Asa ca, domnule general Zamfir, in calitatea pe care o aveti de staroste al interceptarilor din Romania, faceti un gest de demnitate. Aparati Constitutia si legalitatea, devoaland, prin stenogramele pe care le aveti, un act de o gravitate extrema. Un atac la esenta statului de drept. O complicitate vinovata intre un mare terorist si un inalt personaj politic. In timp ce, de ochii lumii, Omar Hayssam era anchetat, in birourile parchetului, in legatura cu activitatile sale teroriste, pe sub masa, undeva in subsol, in penitenciar, acelasi procuror, respectiv Ciprian Nastasiu, conversa amical cu acelasi Omar Hayssam, negociind modul in care acesta urma sa fie eliberat. Si, atentie, nu in schimbul unor informatii cheie despre organizatii teroriste din Romania sau de-aiurea. Moneda eliberarii lui Hayssam era alta. Si anume furnizarea de informatii compromitatoare, reale sau imaginare, dar sub forma unor declaratii olografe despre adversarii politici ai celor aflati la putere. La puterea de la Cotroceni. Este un fapt in sine strigator la cer. Si, evident, chiar si in absenta grosului stenogramelor. Al doilea element cheie care trebuie avut in vedere este identitatea de ofiter acoperit a lui Ciprian Nastasiu. Aceasta "calitate" a sa este incompatibila cu statutul de procuror. Putem admite existenta unor ofiteri acoperiti in toate domeniile, mai putin insa acolo unde sunt exercitate puterile in stat. Sunt unii care accepta existenta ofiterilor acoperiti in presa. Dar presa este a patra putere in stat, neconsfintita ca atare prin Constitutie. Ce cauta insa un ofiter acoperit strecurat in interiorul puterii Justitiei, care trebuie sa ramana independenta? Insasi existenta lui Nastasiu ca ofiter acoperit in calitate de procuror este un atac la Constitutie. Alta data, voi detalia acest rationament.
S-a intamplat si un alt fapt fara precedent. Acelasi procuror, Ciprian Nastasiu, a batut intr-o zi, in cursul anului trecut, la poarta Ambasadei Statelor Unite de la Bucuresti. Si a cerut, nici mai mult nici mai putin, decat sa-i fie inlesnit un contact la Washington cu inalte oficialitati din zona Justitiei si serviciilor secrete. S-a intamplat dupa ce l-a evaporat pe Hayssam. Atentie, nu autoritatile statului au cerut acest contact. Ci pur si simplu un procuror. Care este ofiter acoperit. Cu musca pe caciula. Pentru ca, in plin razboi terorist, a pus in libertate un mare terorist. Si cu cine credeti ca s-a dus de mana Nastasiu la Washington? Senzational: cu generalul Ioan Talpes. Si ce or fi dezvaluit ei in Statele Unite? Probabil au incercat sa-i abureasca pe americani. In stil romanesc.
Va exploda oare bomba terorista? In capul lui Basescu? Sau in capul lui Talpes? Sau in capul amandurora?
 Afisari: 3824  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 15 Afiseaza toate comentariile  
Cine e profesorul ?   de Aladin
Basescu - arhiva la control !   de Arogantu'
Ultima stenograma !   de Arogantu'
Bomba care nu explodeaza   de sandutza
Articol   de Mona G.
Cu cat a vadut Hayssam subytantele radiocative sustrase din Romania ? Care maior l-a ajuta   de ionion
Citez: "Si, evident, chiar si in absenta ..   de benef2006
TARA TEPELOR - TARA CACIALMALELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   de Sile this Millennium
Cand intru pe Forum parca as intra intr-o cloaca - sa nu uit samponul la iesire...   de ionion
Speriat de bombe..? Mai deunazi - domnu' Rosca scriai in ziaru' matale ca ai fost la Anti- terro...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Guvernele bolsevice de la Bucuresti au transformat Romania intr-un bazar oriental unde poti    de ionion
Bomba   de ionescu
de ce sa ...explodeze bomba in capul lui talpes sau basescu....   de pt
Numai de bine...   de AUSTRALOPYTECUS... VERIGA LIPSA
Va exploda oare bomba terorista? In capul lui Basescu?   de paraipan
A r h i v a
  E Basescu! Sau e Talpes?    2008-01-12
  Avarie externa    2007-12-15
  Trei ani de zdranga-zdranga    2007-12-13
  Dezinteresul national    2007-12-11
  Cioara vopsita    2007-12-07
 Top afisari / comentarii 
 Bomba terorista (3824 afisari)
 Ionita Valerica a recunoscut de frica (2922 afisari)
 Scamatorii (2271 afisari)
 Lectia unei doamne (1960 afisari)
 Probele lui Basescu (1956 afisari)
 Putin ar putea ateriza saptamana aceasta in Romania (2417 afisari)
 Regina Marii Britanii, la un pas de a fi ucisa de Al-Qaida (1494 afisari)
 Tariceanu a avut o noua discutie cu Norica Nicolai la sediul Guvernului (1350 afisari)
 Fiul lui ben Laden se muta in Marea Britanie (1318 afisari)
 Belgradul a adoptat un plan de actiune in cazul independentei Kosovo (1256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.14463 sec.