Ziua Logo
  Nr. 4127 de miercuri, 9 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
ElBaradei scuza Iranul si acuza Romania
Roxana IORDACHE 
-- Ideea e ca nu state totalitare, ca Iranul si Siria, reprezinta pericol terorist, ci state membre NATO, partenere strategice ale SUA, ca Romania, pusa la gramada cu state ex-sovietice!
Brusc, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, arata cu degetul Romania, avertizand ca am fi dintre tarile de unde poate veni, mai amenintator decat oricand, pericolul terorismului! Pe care pana acum il minimaliza. Chiar il justifica, sugerand ca teroristii n-ar reprezenta decat un reflex de autoaparare in fata Americii agresoare. Este, de altfel, si motivul pentru care domnul ElBaradei a primit Premiul Nobel pentru Pace, de regula, un premiu pentru stanga. Mai precis, pentru stanga antiamericana, inclusiv americanul Al Gore, exponent perfect al sloganului "Blame America first", "Blamati mai intai America", al stangii radicale.
Si domnul ElBaradei si-a axat activitatea pe blamarea Americii, pentru care presedintele Putin l-a felicitat. Apoi l-a ignorat si s-a inteles cu presedintele George W. Bush, privind compromisul prin care Rusia furnizeaza Iranului material nuclear in scopuri economice, astfel incat statului totalitar i se ia acoperirea dezvoltarii de arsenal. Iar Rusia nu-si pierde profitul comercial din Iran, dimpotriva.
Pana la intelegerea ruso-americana, ElBaradei a facut eforturi intense in apararea intereselor Iranului de a dezvolta activitate nucleara depistata ca periculoasa chiar de inspectorii AIEA. Si a aparat statul totalitar chiar si atunci cand insasi Franta, prin ministrul ei de Externe, Bernard Kouchner, a afirmat ca Lumea Libera trebuie sa fie pregatita pentru eventualitatea unui razboi impotriva Iranului, in curs de inarmare nucleara. Iar Iranul nu si-ar fi permis atata sfidare a lumii democratice, in cazul in care comunitatea internationala era unita si nu ceda la retorica pseudo-pacifista.
Ca in Razboiul Rece, pseudo-pacifismul vizeaza un armistitiu intre Lumea Libera si comunitatea statelor totalitare, o coabitare indiferenta la suferinta popoarelor captive. Domnul ElBaradei nu s-a sfiit sa puna semnul egalitatii intre drepturile statelor democratice si ale statelor totalitare de a dezvolta arsenal nuclear. Prin aceasta pledoarie, el si-a incalcat, de fapt, menirea de director al AIEA, aceea de a descuraja proliferarea nucleara, incurajand in acest sens statele totalitare, mai ales cele extremist-islamice.
Iata ce sustinea, intr-un editorial din New York Times, la 12 februarie 2004: "Trebuie sa abandonam notiunea contraproductiva ca este reprobabil din punct de vedere moral ca unele tari sa dezvolte arme de distrugere in masa, dar in acelasi timp este acceptabil moral pentru altele sa se bazeze pe ele pentru securitate - si intr-adevar sa continue sa-si rafineze capacitatile si sa postuleze planuri pentru utilizarea lor". Aluzie la SUA si Israel. Mai mult, in 22 octombrie 2007, ElBaradei a declarat ziarului Le Monde: "Vreau sa-i indepartez pe oameni de ideea ca Iranul va fi o amenintare pentru ziua de maine".
Si ca sa-si atinga acest scop, domnul ElBaradei a lansat acum diversiunea scandaloasa cu pericolul de "cosmar" al proliferarii terorismului in Europa, cu potential "mai distrugator decat 11 septembrie in SUA", prin trafic de material radioactiv si nuclear catre Al-Queda, efectuat prin tara noastra. Ideea e ca nu state totalitare, ca Iranul si Siria, reprezinta pericol terorist, ci state membre NATO, partenere strategice ale SUA, ca Romania, pusa la gramada cu state ex-sovietice! SRI a dezavuat, prompt, aberatiile domnului ElBaradei. Dar nu e suficient. Diplomatia Romaniei are datoria de a apara onoarea tarii, cerandu-i domnului ElBaradei sa produca probe sau sa faca, neintarziat, amenda onorabila.
 Afisari: 1684  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
-- at OM --...   de jan dinu
""Pseudo-pacifista "" ?   de Roxana
NU si NU   de S
Putina istorie, cateva observatii   de Ratacitul
dezmintire MAE : gest diplomatic obligatoriu   de Osaka
Iran vs. Romania?!   de arsenic
Despre " barbarisme " pt d-l Ghita Bizonu '    de XL5
Pt d-l Texanu , " Live with that " !   de XL5
Si ma rog EB de ce s-ar abtine?   de Ghita Bizonu'
SI BASE NU ARE NICI-O VINA??? MA MIR    de YO YO
SCUMPA MEA ROXANA   de texanu
what?   de Arcturus
O FI NEAM CU HAYSAM   de nelu
si daca...   de seawing
Acest ElBaradei nu are ce cauta la conducerea AIEA   de Mario
Ca - o fata din poveste ...   de jan dinu
O parere   de Paul din Ohio
A r h i v a
  Monarhia, totul pentru Romania    2008-01-05
  Proiect strategic si actiune pragmatica    2007-12-17
  Aliati si licurici    2007-11-19
  Ucraina ne umileste la Bucuresti    2007-11-01
  Presedintele, tupeu la greu    2007-10-31
 Top afisari / comentarii 
 Alcoolul si sportul prelungesc viata (2704 afisari)
 Eleva violata pe terenul de sport (2194 afisari)
 ElBaradei scuza Iranul si acuza Romania (1684 afisari)
 Diversiunea atomica (1678 afisari)
 Sclave in Spania (1408 afisari)
 ATENTIE! IMAGINI REVOLTATOARE: Orfani bulgari implicati in scene de sex si violenta  (4176 afisari)
 Traian Basescu, cautat de FBI (2952 afisari)
 Hayssam: Mi s-a cerut sa dau informatii despre cateva personalitati din PNL si PSD (2675 afisari)
 Cecilia Sarkozy se marita cu fostul amant (2116 afisari)
 Guvernul aproba reducerea taxei auto la masini second-hand (1829 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.14068 sec.