Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Se dau primele de vacanta restante
-- Aproximativ 188.000 de functionari din sectorul bugetar vor primi anul viitor, in lunile martie, iunie si octombrie, primele de concediu de odihna suspendate in perioada 2001-2006, plata care presupune costurile suplimentare de la bugetul general consolidat de peste 760 mil. lei (214, 5 mil. euro).
Primele restante vor fi platite functionarilor publici, functionarilor cu statut special, personalului auxiliar din sistemul de justitie, membrilor corpului diplomatic si consular, precum si altor categorii de personal beneficiare, conform unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern. Decizia a fost luata dupa ce mai multe categorii de functionari publici, printre care vamesi si politisti, au solicitat autoritatilor sa le achite aceste drepturi. Ei au cerut ca primele de concediu restante, egale cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, sa fie actualizate cu rata inflatiei. Surse oficiale au precizat ca achitarea primelor restante presupune un efort financiar suplimentar pe bugetul general consolidat de peste 760 milioane lei. Drepturile stabilite prin hotarari judecatoresti executorii neplatite pana la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, sau dupa intrarea in vigoare, se platesc intr-o singura transa. Tot intr-o singura transa se platesc drepturile celor care au iesit la penise, ies la pensie inainte de a primi integral primele de vacanta sau au decedat in aceasta perioada.
Plata drepturilor prevazute pentru personalul pensionat sau care se pensioneaza inainte de a primi integral primele de concediu de odihna, pentru persoanele decedate sau pentru cei pentru care au intervenit modificari ale raporturilor de serviciu in perioada 2001-2006, se face la cererea beneficiarilor acestor drepturi. (C.S.)
 Afisari: 479  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Prietenii copiilor hipoacuzici    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00902 sec.