Ziua Logo
  Nr. 4110 de joi, 13 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
"Jornal de Noticias" scrie, citand ZIUA, despre "teapa de brad" a lui Videanu
Portughezii ne dau cu tifla
Minciuna primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, in legatura cu bradul situat in Piata Unirii a devenit subiect si pentru presa din Portugalia. Dupa cum se stie, edilul a declarat ca bradul metalic din centrul Bucurestiului, adus de Banca Millennium, este cel mai mare din Europa, cu o inaltime de 76 de metri. ZIUA a demonstrat insa contrariul. O firma angajata de ziarul nostru a masurat asa-zisul brad stabilind ca acesta este cu aproximativ sase metri mai mic decat spusese Adriean Videanu. Ancheta ZIUA si subiectul "Teapa de brad" au fost preluate si de presa din Portugalia. Acolo unde se afla, de fapt, cel mai mare brad de pe continent de genul celui amplasat la Bucuresti. Prezentam in continuare articolul aparut in cotidianul "Jornal de Noticias" din Portugalia. (D.E.I.)
Romanii voiau sa "fure" titlul de cel mai mare Pom de Craciun
In sfarsit, exista doi brazi de Craciun care isi disputa titlul de cel mai mare din Europa. Au in comun sponsorul (Millennium BCP) si intreprinderea braziliana care le-a construit (Better World).
Armatura metalica din Porto se stie ca are 76 de metri in inaltime. Cea de la Bucuresti, Romania, replica aceleia din Porto, provoaca polemica, deoarece un ziar local publica date ca nu ar avea mai mult de 70 de metri, in ciuda asigurarilor date de banca si de intreprinderea braziliana ca are inca 6 metri in inaltime.
Instalat in Piata Unirii, in centrul Capitalei romanesti, "cel mai mare Pom de Craciun din Europa" (probabil) a fost inaugurat pe 1 Decembrie (sarbatoare nationala in aceasta tara), in fata unei multimi de peste 100.000 de persoane.
Cateva zile mai tarziu, cotidianul Ziua, un ziar local, a dorit sa afle inaltimea exacta a Pomului de Craciun romanesc si a angajat o intreprindere de constructii.
Rezultatul a lansat polemica: 70 de metri, de la baza pana in varf. Adica, steaua straluceste (va straluci) mai sus la Porto. Cei 6 metri au facut diferenta, deoarece au provocat comunicatele Millennium BCP (care a montat bradul pentru a marca inceperea operatiunilor sale in aceasta tara) si ale Better World, mai cunoscuta pentru organizarea "Rock In Rio Lisboa", care dadeau asigurari ca brazii sunt "adevarati gemeni".
Datele tehnice cunoscute ale celor doi brazi sunt identice. Cantaresc cate 280 de tone, au 2,4 milioane de beculete, 13.000 de becuri normale, 28 de km de ghirlande luminoase, o jumatate de kilometru de neon si 600 de lumini cu efect strobe.
Ridicat de portughezi, brazilieni si romani
La Bucuresti au fost necesari aproximativ 300 de muncitori pentru montarea bradului, printre care portughezi, brazilieni si romani. 25 de camioane TIR au transportat timp de aproximativ doua luni materialul in Piata Unirii. Pe Internet, cele 100.000 de persoane si traficul haotic din centrul Bucurestilor au facut deliciul video-amatorilor si al agentiilor de presa. Bradul ar putea sa nu fie cel mai inalt, dar este, fara indoiala, cel mai cunoscut.
 Afisari: 2341  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
sa mearga careva acolo   de trovator
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul   de georgems
A r h i v a
  Republica Moldova ne declara razboi diplomatic    5 comentarii
  Modelul american: calci si scapi    8 comentarii
  Ping-pong cu uninominalul    
  Aceeasi taxa, cu alta palarie    2 comentarii
  Gaddafi a pus stapanire pe Sena    4 comentarii
  CM Handbal: Romania - Franta 34- 31    
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo - cutia Pandorei (4590 afisari)
 Trei ani de zdranga-zdranga (3039 afisari)
 Portughezii ne dau cu tifla (2341 afisari)
 Republica Moldova ne declara razboi diplomatic (1999 afisari)
 Gaddafi a pus stapanire pe Sena (1895 afisari)
 Statele Unite ale Americii nu vor ataca Iranul intr-un viitor apropiat (540 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02287 sec.