Ziua Logo
  Nr. 4109 de miercuri, 12 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Circuit Grand Prix Formula 3 la Snagov
-- Compania australiana South Pacific Group vrea sa investeasca 300 de milioane de euro in acest proiect * Pentru demararea lucrarilor este nevoie de acceptul locuitorilor, chemati la referendum pe 20 ianuarie 2008
Romania este foarte aproape de a patrunde in lumea buna a automobilismului cu un circuit de Formula 3 care se va construi la Snagov si care se doreste sa devina o cursa permanenta in calendarul Campionatului Mondial de F3. Dupa succesul inregistrat de Grand Prix-ul desfasurat la sfarsitul lunii mai a acestui an in Capitala, pe un circuit improvizat in jurul Casei Poporului, si in urma afluentei de public de care s-a bucurat cursa ambarcatiunilor de lux de la Mamaia, din acest an, compania australiana South Pacific Group va investi peste 300 de milioane de euro intr-un circuit Grand Prix One, a carui constructie va demara anul viitor, la Snagov.
"O sa facem evaluarea terenului si ar mai ramane o singura problema, sa organizam un referendum local, pe care l-am fixat pe 20 ianuarie anul viitor, pentru ca terenul pe care ar urma sa se construiasca acest complex este de fapt fostul islaz al comunei si trebuie ca locuitorii din Snagov sa-si dea acceptul pentru demararea proiectului", a explicat primarul comunei Snagov, Musat Apostol (foto). Potrivit acestuia, daca locuitorii din Snagov vor fi de acord cu proiectul companiei South Pacific Group, va fi apoi organizata o licitatie de catre primarie, pentru concesionarea terenului. "O sa facem un parteneriat cu South Pacific Group, o firma cu capital australian, careia ii concesionam 56 de hectare de teren, cu redeventa. Odata semnat contractul, va dura sase luni pentru luarea tuturor avizelor si inca 18 luni durata de construire a complexului.
Pista pentru testat masini
Proiectul cuprinde construirea unui show-room de 6000 de metri patrati, 9000 de metri spatii comerciale, un hotel de patru stele, cu 150 de camere, terenuri de joaca pentru copii si aceasta pista care este si pentru Formula 3, si pentru incercari pentru cei care isi cumpara masini si vor sa le testeze", a spus primarul din Snagov. Acesta a precizat ca valoarea totala a investitiei va fi in jur de 300 de milioane de euro, acesti bani fiind obtinuti din credite, de catre South Pacific, precum si din sursele proprii ale companiei.
Primarul comunei Snagov a declarat ca proiectul firmei australiene va atrage "aproximativ 40.000 de vizitatori lunar, iar ca impact social, vor fi create circa trei mii de locuri de munca". De asemenea, vor fi si beneficii pentru Snagov, din punct de vedere social si economic. "Va fi in primul rand acea redeventa pe care o vom lua si care depinde de acea evaluare a terenului. Vor fi in plus si taxe, impozite. Deci vor fi beneficii din punct de vedere social si economic. Social, pentru ca o sa avem locuri de munca, economic, pentru ca o sa avem bani, taxe, impozite si redeventa. Avem apoi si valoarea terenurilor care vor fi pe langa acest complex si care va creste. Infrastructura va fi facuta in acea zona, drumuri, canalizare, statii de epurare", a explicat Musat Apostol. (A.G.)
 Afisari: 853  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
o sa avem bani, taxe, impozite si redeventa   de the
De ce nu se cauta un camp izolat,o parloaga ?   de johnson
A r h i v a
  Caracatita lui Berlusconi    7 comentarii
  Lituania deturneaza filme    1 comentariu
  Vilangiii    9 comentarii
  Linie erotica reclamata la OPC    2 comentarii
  PNL si PSD au vrut sa-i ia boii de la bicicleta lui Basescu    6 comentarii
  Icoana cu Putin    
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita lui Berlusconi (2657 afisari)
 Zambetul de ura al lui Traian Basescu (2353 afisari)
 Constantin Noica si miscarea legionara (2050 afisari)
 Ministru tare la Justitie (1766 afisari)
 PNL si PSD au vrut sa-i ia boii de la bicicleta lui Basescu (1556 afisari)
 Vine zapada! (2478 afisari)
 Un roman a intrat in topul celor mai ridicole procese  (2281 afisari)
 Americanul care a accidentat o romanca lucreaza in serviciile secrete  (1881 afisari)
 Magyar Hirlap: Maghiarii din Romania trebuie sa lupte pentru autonomie (1825 afisari)
 Rusia ar avea acordul SUA pentru a ramane in Transnistria (1776 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01082 sec.