Ziua Logo
  Nr. 4109 de miercuri, 12 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Ministrul comunicatiilor considera ca semestrul doi 2008 va fi prielnic pentru listarea Romtelecom
-- Momentul cel mai prielnic pentru listarea actiunilor companiei Romtelecom la bursa va fi al doilea semestru din 2008, urmand ca bursa la care compnia se va lista, sa fie stabilita de consultantul juridic, potrivit declaratiilor ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Iuliu Winkler.
"Cea mai buna perioada pentru listarea actiunilor companiei Romtelecom va fi al doilea semestru al anului viitor. Este greu sa anticipez care va fi sfatul consultantului in vederea listarii, la bursa din Bucuresti sau la cea de la Londra. in saptamanile urmatoare vom lua legatura cu un consultant juridic international in vederea solutionarii acestei probleme. Nu va fi o selectie de oferte, iar consultantul juridic ne va asista la listare", a spus Winkler.
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) anunta pe 27 noiembrie ca a initiat procedurile de actualizare a actelor normative necesare pentru reluarea listarii actiunilor Romtelecom SA, ca urmare a unei oferte publice de vanzare.
Ministerul Comunicatiilor anunta pe 23 noiembrie ca va relua procesul de selectie a unui consultant in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare de actiuni a pachetului pe care statul roman il detine la Romtelecom, dupa ce s-a constatat expirarea contractului de consultanta in august 2006. Durata acestui contract fusese stabilita la noua luni.
Contractul de consultanta si servicii financiare a fost incheiat in vederea realizarii ofertei publice initiale secundare de valori mobiliare a MCTI, constand in vanzarea a pana la circa 45% din actiunile Romtelecom, detinute de statul roman prin MCTI, inclusiv a asistarii acestuia in procesul de listare pe piata bursiera interna si internationala si a efectuarii tuturor activitatilor specifice acestor actiuni.
Deciziile strategice cu privire la piata sau pietele pe care urmeaza a fi listate actiunile Romtelecom SA, precum si cele referitoare la succesiunea etapelor vor fi adoptate de MCTI pe baza studiului realizat de consultantul selectat, studiu care va avea in vedere atat evolutia performantelor Romtelecom, cat si conjunctura de ansamblu a pietei de capital nationale si a pietelor internationale.
A r h i v a
  Grupul de telecomunicatii OTE si-a marit participatia la Cosmote, la 90,33%    
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita lui Berlusconi (2657 afisari)
 Zambetul de ura al lui Traian Basescu (2353 afisari)
 Constantin Noica si miscarea legionara (2050 afisari)
 Ministru tare la Justitie (1766 afisari)
 PNL si PSD au vrut sa-i ia boii de la bicicleta lui Basescu (1556 afisari)
 Vine zapada! (2478 afisari)
 Un roman a intrat in topul celor mai ridicole procese  (2281 afisari)
 Americanul care a accidentat o romanca lucreaza in serviciile secrete  (1881 afisari)
 Magyar Hirlap: Maghiarii din Romania trebuie sa lupte pentru autonomie (1825 afisari)
 Rusia ar avea acordul SUA pentru a ramane in Transnistria (1776 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01508 sec.