Ziua Logo
  Nr. 4108 de marti, 11 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Legistii ingroapa dosarul mortii Patriarhului
-- Expertiza efectuata la INML "Mina Minovici" a constatat ca "potrivit protocoalelor rezulta ca s-au indeplinit toate actele necesare in acest caz"
Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti au primit concluziile expertizei medico-legale dispuse in cazul mortii Patriarhului Teoctist in urma unei operatii la prostata condusa de dr. Ioanel Sinescu. Procurorii au dispus, la jumatatea lunii octombrie, efectuarea, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", a unei expertize medico-legale in dosarul in care sunt investigate imprejurarile care au condus la moartea Patriarhului Teoctist, informeaza Mediafax. Procurorii mai asteapta concluziile Comisiei de disciplina a Colegiului Medicilor din Romania pentru a putea da o solutie in acest caz, afirma sursele citate.
In raspunsul INML se arata ca "potrivit protocoalelor rezulta ca s-au indeplinit toate actele necesare in acest caz", ceea ce indica o tentativa de musamalizare a cazului. Ziarul Gardianul a evidentiat recent ca, pentru lipsa acordului scris, ca in cazul Sinescu-Teoctist, un alt chirurg - Nicolae Galie, de la Institutul de Pneumoftiziologie <<Marius Nasta>> -, a fost sanctionat si apoi chiar exclus din Colegiul Medicilor. La o saptamana de la moartea Patriarhului Teoctist, Asociatia Civic Media a solicitat procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, investigarea imprejurarilor care au condus la decesul inaltului prelat, transmite Mediafax. "Din respect pentru adevar, va solicitam clarificarea urgenta a acestor aspecte, pe calea unei cercetari temeinice, intrucat consideram ca evenimentele s-au produs de o maniera precipitata, cu elemente de contradictorialitate care alimenteaza suspiciuni dintre cele mai diverse, intr-un moment in care in Biserica Ortodoxa Romana erau iminente o serie de modificari structurale, iar concurenta pentru succesiune devenise de cativa ani o modalitate de actiune publica", se arata in comunicatul Civic Media citat de Mediafax. Dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 sub nr. 9583/P/2007. O alta ancheta a fost declansata la ordinul ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care s-a autosesizat. Guvernul Romaniei si Ministerul Sanatatii au raspuns saptamana trecuta unei solicitari a oficiului Human Rights - HR Press, informand ca "Raportul de control vizand imprejurarile in care a decedat Patriarhul Romaniei se afla in curs de redactare".
O ciudatenie aflata la dosarul Comisiei Medicilor din Romania (CMR) este legata de o declaratie scrisa a lui Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, cu privire la faptele ca Teoctist a ales sa fie operat de profesorul Ionel Sinescu, asumand orice risc si ca BOR nu a facut nici o reclamatie cu privire la interventia chirurgicala. Or, Vincentiu Ploiesteanu nu poate emite o astfel de declaratie fiind el insusi in culpa dupa ce l-a abandonat pe Intaistatatorul Bisericii in spital, pana la momentul mortii sale. (L.I.)
Spalarea lui Sinescu
Comisia de Jurisdictie a Colegiului Medicilor din Romania (CMR) a emis deja o concluzie a propriei anchete, spre consultarea Comisiei de Disciplina a CMR, in care se arata ca dr. Sinescu, "unul dintre cei mai galonati" reprezentanti ai medicinei, nu avea cum sa greseasca.
Insa raportul Comisiei de Jurisdictie are numeroase lacune, printre care faptul ca nu a fost audiat medicul personal al Patriarhului, dr. Nicolae Ursea, martor principal al malpraxisului, ca nu explica de ce nu i s-a suprimat Patriarhului inainte de operatie medicamentul anti-coagulant Plavix si de ce a mintit Sinescu in privinta orelor operatiei si mortii Patriarhului cat si a dublei interventii, inclusiv prin operatie deschisa, ca si a dublei anestezii generale, acte descoperite de ziarul ZIUA. (L.I.)
 Afisari: 809  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Faptul ca   de doctorul
A r h i v a
  Organul in flagrant    14 comentarii
  Gaura neagra a mafiilor din Balcani    3 comentarii
  Tariceanu nu o vrea pe Norica    10 comentarii
  Primul roman care si-a castigat taxa auto in instanta    4 comentarii
  Tensiuni in Sudan    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Organul in flagrant (5672 afisari)
 Dezinteresul national (3724 afisari)
 Gaura neagra a mafiilor din Balcani (2612 afisari)
 PD - L(ichele) (1965 afisari)
 Tariceanu nu o vrea pe Norica (1839 afisari)
 Eros Ramazzotti, indragostit de top modelul Madalina Ghenea (2781 afisari)
 Actrita Jodie Foster recunoaste ca e lesbiana (2560 afisari)
 Spartanii nu isi ucideau copiii aruncandu-i in prapastie (2556 afisari)
 Basescu l-a invitat pe Tariceanu sa imparta avionul spre Lisabona (1141 afisari)
 Un lider politic de la Chisinau sustine ca are dovezi ca Voronin e cetatean rus (1080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01101 sec.