Ziua Logo
  Nr. 4108 de marti, 11 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Navala la Transgaz
-- Actiunile companiei au fost suprasubscrise de peste 28 de ori * Sistemul bursier a lucrat pana noaptea ca sa faca fata cererilor
Actiunile Transgaz Medias scoase la vanzare prin oferta publica initiala primara au fost suprasubscrise de 28,33 ori, potrivit ordinelor de subscriere centralizate pana ieri la inchiderea editiei Ziua. Cererile investitorilor au totalizat 33,36 milioane de actiuni, in valoare totala de circa 1,8 miliarde de euro.
Pe transa alocata investitorilor mari, cu subscrieri de 27,5 milioane de actiuni, cererea a depasit de 38,95 ori oferta, informeaza Mediafax. La transa investitorilor mici au avut loc subscrieri pentru 5,84 milioane de actiuni, de 12,4 ori mai multe decat cele alocate. Investitorii mici au putut face subscrieri de cel putin 11 actiuni, dar in limita maxima de 500.000 de lei.
Lucru peste program
Termenul de introducere a ordinelor in sistemul bursier, stabilit initial pentru finele sedintei bursiere de ieri, a fost prelungit pana la ora 21:00 a aceleiasi zile, dat fiind numarul mare al informatiilor. Actiunile oferite de Transgaz vor fi alocate pro-rata, respectiv vor fi repartizate proportional, in functie de sumele subscrise. Fiecare investitor va primi un numar de actiuni rezultat din totalul celor subscrise si divizate la un coeficient calculat in functie de cate ori a fost suprasubscrisa oferta. Actiunile oferite de Transgaz vor fi alocate pro-rata, respectiv vor fi repartizate proportional, in functie de sumele subscrise. Drepturile de alocare emise in cadrul ofertei Transgaz ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu 19 decembrie.
Banii intra in conducte
Oferta de vanzare in vederea listarii companiei a fost lansata in 26 noiembrie, la un pret de 191,92 lei pe unitate. Subscrierile au putut fi realizate la sediile companiilor de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment si Intercapital Invest, precum si prin unitatile Raiffeisen Bank. Emisiunea Transgaz este cea mai mare oferta publica initiala de vanzare de actiuni realizata pana in prezent de o companie romaneasca, iar valoarea sa poate depasi circa 65 milioane euro. Compania nationala de transport al gazelor naturale a scos la vanzare, in cadrul ofertei publice initiale, 1,177 milioane de actiuni noi, reprezentand 10% din capitalul social. "Listarea la bursa a pachetului de 10 la suta din actiunile transportorului de gaze are ca scop atragerea de fonduri pentru investitiile pe care compania intentioneaza sa le faca in anii urmatori, dar si pentru cresterea transparentei acesteia. Se estimeaza ca in urma operatiunii de listare se vor strange 67 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru modernizarea infrastructurii de transport", a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
Florin BARBUTA 
Alte articole
  Actiunile incep saptamana in picaj    (Economic, 2008-01-29)
  Transgaz pe Bursa de saptamana viitoare    (Economic, 2008-01-16)
 Afisari: 327  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Si cine credeti ca va vinde compania ?   de Aladin
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Organul in flagrant (5672 afisari)
 Dezinteresul national (3724 afisari)
 Gaura neagra a mafiilor din Balcani (2612 afisari)
 PD - L(ichele) (1965 afisari)
 Tariceanu nu o vrea pe Norica (1839 afisari)
 Eros Ramazzotti, indragostit de top modelul Madalina Ghenea (2781 afisari)
 Actrita Jodie Foster recunoaste ca e lesbiana (2560 afisari)
 Spartanii nu isi ucideau copiii aruncandu-i in prapastie (2556 afisari)
 Basescu l-a invitat pe Tariceanu sa imparta avionul spre Lisabona (1141 afisari)
 Un lider politic de la Chisinau sustine ca are dovezi ca Voronin e cetatean rus (1080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01078 sec.