Ziua Logo
  Nr. 4106 de sambata, 8 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Leapsa pe borduri
-- Primarul Videanu recunoaste ca bordurile de ciment sunt de proasta calitate si vor trebui schimbate anual, insa acuza primarii de sector pentru aceasta situatie
Primarul general Adriean Videanu recunoaste ca utilizarea bordurilor de ciment inseamna "continuarea borduriadei pe mai multi ani", insa da vina pe primarii de sector pentru utilizarea acest tip de material. "Bordurile de ciment, de proasta calitate, care se folosesc la lucrarile executate in momentul de fata in Bucuresti sunt schimbate de primariile de sector. Pentru ca o bordura de ciment nu rezista, la urmatorul ciclu de intretinere sau reabilitare va fi nevoie sa se schimbe bordura respectiva. Daca ea este o bordura de calitate, are garantia de o suta de ani, asa cum facem in momentul de fata pe Str. Ellie Radu, Str. Beldiman, Dinicu Golescu: acolo unde sunt borduri de granit vechi, pe care le recuperam si le refolosim in reabilitarea drumurilor respective", a argumentat Videanu.
Administratia Strazilor ar folosi, astfel, bordurile vechi de granit, si nu altele noi din acest material, produse de firmele primarului general. Videanu a catalogat, ieri, articolele din presa care il critica pentru inlocuirea bordurilor drept "tentative de a discredita campania de reabilitare a infrastructurii bucurestene", precizand ca firma sa nu are nici un contract cu Primaria Capitalei. "Pe 18 aprilie 2005 am devenit primar general, iar pe 27 aprilie 2005, in ideea de a ma proteja, am dat o hotarare a AGA in care am interzis angajatilor societatilor mele - sau in numele acestor companii -, sa participe la vreo licitatie publica organizata de municipalitate, chiar daca legea nu imi cerea acest lucru. Pe cale de consecinta, va informez ca nu am niciun fel de contract cu Primaria Municipiului Bucuresti sau cu vreo institutie subordonata CGMB. (...) Resping categoric acuzele mizerabile care mi se aduc, cum ca as cumpara de la municipalitate bordurile de granit pe care sa le reprofilez si sa le export. Toate materialele bune, fie ca sunt pavaje, fie ca sunt borduri de granit, se inventariaza bucata cu bucata la Administratia Strazilor si se refolosesc in beneficiul municipalitatii", a spus Videanu.
Primarul general a negat ca firma sa, Marmosim SA, importa borduri de ciment din China. "Chiar daca 72% din bordurile din Bucuresti sunt borduri de ciment, vreau sa resping aceasta mizerie la adresa mea. Compania mea importa blocuri, masive, placaje de granit sau de alte roci ornamentale in completarea productiei pe care o face in carierele proprii, dar importa din Spania, Portugalia, Brazilia, Turcia, Grecia, China, pentru activitatea curenta", a precizat el.
Magda SEVERIN 
Alte articole
  Bordura de aur    (Eveniment, 2007-12-19)
  Bordurile A.VID.    (Anchete, 2007-12-10)
  Videanu recunoaste ca firma sa a furnizat borduri, dar ii da in judecata pe Gusa si Marinescu    (2008-04-08 17:17)
  Curtea de Conturi extinde cercetarile la bordurile lui Videanu    (2008-03-19 16:07)
  Bordurile A.VID.    (2007-12-11 17:14)
 Afisari: 534  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
M-as face un importator ...   de the
A r h i v a
  Taximetristii au primit doar promisiuni    
 Top afisari / comentarii 
 Focarul Kosovo (5976 afisari)
 Bucurestiul lui Videanu (3356 afisari)
 Cazul Serbia - ghinionul natiunilor mici (3059 afisari)
 Trupe rock maghiare cer Ardealul inapoi (2614 afisari)
 SUA impun in mod nazist solutii pentru Kosovo (2523 afisari)
 Leonardo da Vinci e posibil sa fi fost arab (2342 afisari)
 Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda (1514 afisari)
 Angelina Jolie, cel mai sexy star de la Hollywood (1404 afisari)
 Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska incearca sa preia Google  (1268 afisari)
 Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a incetat din viata  (1262 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01035 sec.