Ziua Logo
  Nr. 4106 de sambata, 8 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Romanii si bulgarii, codasi la internet
-- Numarul romanilor si bulgarilor care se folosesc de facilitatile pe care le ofera internetul este sub media europeana, in timp ce locuitorii Islandei si Danermacei conduc clasamentul, reiese dintr-un studiu realizat de Eurostat - biroul statistic al Comisiei Europene.
Patru romani din 100 isi creaza o pagina de internet, 5% telefoneaza online, 6% gasesc, descarca si instaleaza programe pe computer, iar 12% participa la discutii online, reiese din studiul realizat de Eurostat, pentru primul trimestru al anului acesta. Cercetarea mai arata ca 7% dintre romani transfera fisiere de tip audio sau video prin conexiune de tip peer to peer, 21% trimit e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 23% utilizeaza motoarele de cautare.
Tot patru bulgari din 100 isi creaza o pagina de internet, 16% telefoneaza online, 6% gasesc, descarca si instaleaza programe pe computer, iar 20% participa la discutii online, potrivit studiului Eurostat. Documentul releva ca 10% dintre bulgari transfera fisiere de tip audio sau video prin conexiune de tip peer to peer, 27% trimit e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 32% utilizeaza motoarele de cautare.
In ceea ce priveste crearea unei pagini de internet, cetatenii Islandei conduc in studiul Eurostat. Astfel 31% dintre islandezi asi creaza o pagina de internet, 33% telefoneaza online, 41% gasesc, descarca si instaleaza programe pe computer, iar 37% participa la discutii online. Din studiul Eurostat mai reiese ca 23% dintre islandezi transfera fisiere prin conexiuni de tip peer to peer, 76% e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 86% folosesc motoarele de cautare. Valori apropiate de cele din Islanda se intalnesc si in Danermarca.
In ceea ce priveste media pentru cele 27 de state membre UE, potrivit Eurostat, 10% dintre cetatenii comunitari isi creaza o pagina de internet, 25% folosesc telefonia online, 52% descarca si instaleaza programe pe computer, iar 33% participa la discutii online. Potrivit studiului Eurostat, 13% dintre cetatenii comunitari transfera fisiere prin conexiuni de tip peer to peer, 72% trimit e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 80% utilizeaza motoarele de cautare.
Studiul Eurostat a inclus gospodarii cu cel putin un membru, cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani. Perioada de referinta este primul trimestru al anului 2007. Membrii gospodariilor au fost intrebati despre accesul la internet, de acasa, al oricarei persoane din resedinta. Persoanele participante la studiu au fost intrebate despre tipurile de activitati pe care le-au facut cel putin o data prin intermediul internetului, cu acces de acasa sau din oricare alt loc.
 Afisari: 139  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Activision Inc si Vivendi Games au fuzionat intr-o companie ce vrea afaceri de 3,8 mld euro in 2007    
 Top afisari / comentarii 
 Focarul Kosovo (5976 afisari)
 Bucurestiul lui Videanu (3356 afisari)
 Cazul Serbia - ghinionul natiunilor mici (3059 afisari)
 Trupe rock maghiare cer Ardealul inapoi (2614 afisari)
 SUA impun in mod nazist solutii pentru Kosovo (2523 afisari)
 Leonardo da Vinci e posibil sa fi fost arab (2342 afisari)
 Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda (1514 afisari)
 Angelina Jolie, cel mai sexy star de la Hollywood (1404 afisari)
 Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska incearca sa preia Google  (1268 afisari)
 Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a incetat din viata  (1262 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00892 sec.