Ziua Logo
  Nr. 4100 de vineri, 30 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
La multi ani, Romanie, oriunde te-ai afla!
Victor RONCEA 
-- Prigonirea agresiva a cetatenilor romani din Italia si tratarea romanilor in Europa drept "brate de munca", fiinte umane de mana a doua sau chiar a treia, daca ne gandim si la basarabeni, va fi sarbatorita de acum cu sampanie si in plenul Parlamentului European, odata cu instalarea extremistilor neofascisti maghiari cu pasaport de Romania.
N-ar fi fost oare mai bine ca in locul celor trei agitatori anti-Romania sa vedem romani din Basarabia, daca tot vrem sa ne regasim in Europa Unita?
Presa din Romania a tratat intotdeauna reprezentantii minoritatii maghiare din Romania cu manusi. Chiar daca Verestoy Attila si-a completat activitatea parlamentara devenind cel mai bogat membru al Parlamentului, cu zeci de milioane de euro in cont, chiar daca romanii sunt tratati in Harghita si Covasna ca sarbii in Kosovo sau, si mai grav, in ciuda faptului ca majoritatea liderilor maghiari actioneaza constant impotriva intereselor Romaniei si Legii sale fundamentale, Constitutia tarii. Pana si reputatul analist Tom Gallagher avea sa recunoasca la inceputul acestui an ca s-a inselat, in toti cei 18 ani cat a proslavit UDMR, asupra caracterului democratic al formatiunii etnice, inregistrate ca ONG pentru a putea primi fonduri de la Budapesta sau de-aiurea. Deci, 18 ani de eroare si inducere in eroare. Fatala.
In lipsa unei reactii din partea institutiilor statului, extremismul a intrat, in urma alegerilor de duminica, direct in forul legislativ al Europei. Doi dintre proaspetii "euro-parlamentari" maghiari sunt, cu dovezi, informatori ai securitatii RSR si RPU: Laszlo Tokes a pierdut procesul cu ziarista Associated Press Alison Mutler, care ii prezenta colaborarea, iar Gyorgy Frunda nu a contestat niciodata in Justitie informatiile in acest sens. Apoi, in cor, sunt aparatori ai criminalului de razboi antisemit Albert Wass, documentat ca atare si de Muzeul Holocaustului. Frunda se mai lauda si cu apararea ucigasilor bestiali ai ofiterului Aurel Agache in 1989, la Targu Secuiesc, dar si a maghiarului care l-a lasat paralizat pe viata pe Mihaila Cofariu, in timpul evenimentelor de la Targu Mures, din 1990. Sogor Csaba poate fi amintit pentru modul in care a serbat Ziua Nationala a Romaniei anul trecut, in plenul Parlamentului, afirmand: "Unul dintre dezideratele comunitatii maghiare din ultimii 88 de ani, de la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia, este autonomia teritoriala".
Toti analistii au cazut de acord ca prezenta redusa a electoratului la alegerile pentru Parlamenul European atesta lehamitea romanilor - mai precis sila - pentru o clasa politica corupta si lipsita de bun simt fata de propria natiune. Ceea ce nu au vrut sa observe aceiasi analisti este ca modul in care arata azi clasa politica este si rezultatul muncii lor de zi cu zi, care se oglindeste perfect atat in Parlamentul de pe Dambovita cat si in cel de la Bruxelles. Girati de "presa de bon-ton" si "societatea civila", Laszlo Tokes, Gyorgy Frunda si Sogor Csaba au ajuns in Parlamentul European si direct in grupul PPE sub sloganul de campanie "Sa dobandim pamantul pierdut!". Ciudat insa, autoritatile tac, desi au, teoretic, in mana, Codul Penal, care zice asa: "Art. 166 (1). - Initierea, organizarea, savarsirea sau sprijinirea de actiuni care pot pune in pericol sub orice forma ordinea constitutionala, caracterul national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului roman se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi".
La 89 de ani de la Marea Unire, provocatorii maghiari nu vor putea face rau Romaniei decat daca vor fi lasati. Tocmai de aceea, trebuie sa spunem cu incredere: La multi ani, Romanie!
 Afisari: 2407  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
Lamulti ani, Romania mea!   de ionescu
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,   de neamtu tiganu
Acolo unde se termina ....   de Alcor
De Ziua Ei,   de titi comanescu
Prigonirea agresiva a romanilor din Romania,si tratarea lor in Romania drept "bratze de munca...(2)   de vida clara
Prigonirea romanilor din Romania si tratarea romanilor in Romania drept"bratze de munca"...(1)   de vida clara
traiasca   de teo
la multi ani romani   de pr. popa vasile
LA MULTI ANI ROMANIA!   de hefaistos
LA MULTI ANI ROMANIA   de acvila
despre romani si unguri   de nvt
Roncea, nene, vezi ca te-au facut praf rusii pe www.universulromanesc.ro   de didu
in fine   de meditare
La Multi Ani, Ziua   de Victor Iosif
Piai si la noi in tara suntem desconsiderati ca finte umane   de Ghita Bizonu'
La MULTI ANI, si TANTI AUGURI ROMANIA!   de LucaRO
Sa traiesti, Victoras...   de costy
A r h i v a
  Orfeu politic    5 comentarii
  Doi papusari la Londra    2 comentarii
  Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian    16 comentarii
  La judecata zilei    3 comentarii
  Imperiul tiganesc si chestiunea romaneasca    2007-11-23
  Delirul antiromanesc are o rezolvare atat de simpla: inteligenta    2007-11-12
  Fronturile provocarilor anti-Romania    2007-10-29
  Putin Magnificul si mica Romanie    2007-10-26
  Detonatorul Kosovo in "Tinutul secuiesc"    2007-09-25
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea (8344 afisari)
 Mazilita de Basescu (3576 afisari)
 Ciudatul vot din 25 noiembrie (3131 afisari)
 Taxa de prima inmatriculare inapoi (2794 afisari)
 Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian (2757 afisari)
 Noua Dreapta a iesit in strada de 1 Decembrie (1536 afisari)
 Mii de romani au urmarit parada de la Arcul de Triumf (1078 afisari)
 Romania a picat in grupa cu Italia, Franta si Olanda (907 afisari)
 Basescu: Cioroianu are un deficit urias de educatie (717 afisari)
 Miron Cozma este liber (634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.14321 sec.