Ziua Logo
  Nr. 4100 de vineri, 30 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Tom Cruise cel curajos
Actorul american Tom Cruise a fost premiat seara trecuta, la D´┐Żsseldorf, Germania, pentru vointa de a-si asuma riscuri cu filmele sale, la cea de-a 59-a editie a premiilor Bambi, acordate de compania germana Hubert Burda Media.
Potrivit companiei Hubert Burda Media, Cruise a fost premiat pentru faptul ca a realizat proiecte curajoase, care nu ar fi fost realizate de altii, printre acestea numarandu-se cel mai recent film al sau, "Valkyrie", in care acesta interpreteaza rolul ofiterului care, pe 20 iulie 1944, a incercat sa-l asasineze pe Adolf Hitler, Claus von Stauffenberg, relateaza Reuters, citat de Mediafax. "Tom Cruise aduce la cunostinta publicului international o poveste care nu a mai constituit pana acum o tema pentru productiile hollywoodiene: Rezistenta germana impotriva celui de-al Treilea Reich", a indicat juriul competitiei intr-un comunicat. Tom Cruise a intampinat mai multe probleme din cauza acestui film, inclusiv din partea unor ministere germane. Astfel, Cruise si producatorii filmului nu au primit permisiunea de a filma la un mausoleu din Berlin unde ofiterul german a fost executat, pentru ca este o vedeta "controversata" si risca sa creeze in spiritul public o legatura "contradictorie" intre "curajul civic al unui barbat care s-a angajat sa lupte impotriva totalitarismului", pe de o parte, si "o cvasi-operatiune scientologica", de cealalta parte. De asemenea, o parte din familia ofiterului a fost impotriva acestui lucru pentru ca se temea ca actorul se va folosi de ocazie pentru a face propaganda religiei scientologice.
In schimb, Cruise a primit sprijin din partea singurului supravietuitor dintre ofiterii germani implicati in complotul impotriva lui Hitler, dar si din partea unor regizori germani, precum Florian Henckel von Donnersmarck, recompensat anul acesta cu premiul Oscar pentru film strain, pentru "Viata celorlalti". In cele din urma, in aceasta toamna, Cruise a primit permisiunea de a filma la Bendlerblock, mausoleul din Berlin. (D.M.V.)
 Afisari: 1151  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  S-au deschis arhivele mortii    10 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Mai mult noros    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea (8344 afisari)
 Mazilita de Basescu (3576 afisari)
 Ciudatul vot din 25 noiembrie (3131 afisari)
 Taxa de prima inmatriculare inapoi (2794 afisari)
 Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian (2757 afisari)
 Noua Dreapta a iesit in strada de 1 Decembrie (1536 afisari)
 Mii de romani au urmarit parada de la Arcul de Triumf (1078 afisari)
 Romania a picat in grupa cu Italia, Franta si Olanda (907 afisari)
 Basescu: Cioroianu are un deficit urias de educatie (717 afisari)
 Miron Cozma este liber (634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.