Ziua Logo
  Nr. 4094 de vineri, 23 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Robot electoral
-- Convorbirile telefonice ale mai multor persoane au fost intrerupte de un robot cu vocea Ancai Boagiu, vicepresedinte PD, in care se cere cu insistenta participarea la referendumul initiat de Basescu
Pentru a-l sustine pe presedintele Traian Basescu, Partidul Democrat recurge la orice metoda. Cel mai bun exemplu este cel al vicepresedintelui PD, Anca Boagiu, care a ales sa-i streseze pe romani cu un mesaj in care se solicita participarea la referendumul initiat de seful statului care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani. Numai ca, acest indemn nu se realizeaza prin mijloacele uzitate in mod normal: afise, bannere etc.
Astfel, Anca Boagiu (foto) a decis sa intre peste convorbirile telefonice ale multor persoane. Mai multi cititori au reclamat faptul ca in momentul in care au ridicat receptorul telefonului, incercand sa formeze un numar, acest lucru a fost imposibil. In schimb, au avut surpriza sa constate ca in receptorul telefonului se aude o inregistrare cu o voce care se recomanda Anca Boagiu. Potrivit declaratiilor unuia dintre cei care au avut surpriza sa constate ca nu pot efectua un apel de la propriul post telefonic, vocea Ancai Boagiu este redata de un robot. "In momentul in care am ridicat receptorul pentru a forma un numar, am fost intrerupt de un robot. Mesajul anunta ca urmeaza sa vorbeasca Anca Boagiu. Daca doream sa ascult mesajul, trebuia sa apas pe tasta 1, daca nu sa inchid. Am inchis", povesteste persoana care nu a putut vorbi de la propriul telefon fix din cauza vicepresedintelui PD. Dupa aproximativ un minut, a incercat din nou sa efectueze apelul telefonic. Insa, in momentul in care a ridicat pentru a doua oara receptorul, Anca Boagiu vorbea. Impiedicand astfel un abonat sa initieze un apel. In mesajul Ancai Boagiu, care facea referire la referendumul initiat de Traian Basescu care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, se cerea cu insistenta populatiei sa vina la vot. ZIUA a incercat sa ia si punctul de vedere al Ancai Boagiu. Cum vicepresedintele PD nu a fost de gasit la telefon, i-am transmis consilierului sau ca dorim un punct de vedere de la Anca Boagiu. Acesta ne-a spus ca vicepresedintele PD este intr-o sedinta si ca imediat ce va termina va face o declaratie pe acest subiect. Acest lucru nu s-a intamplat. Emil Boc, presedintele PD, a declarat ca nu are habar de aceasta campanie. "Nu stiu de asa ceva si nu am cunostinta. Nu exista un asemenea program al Partidului Democrat. Nu cred nici ca este o initiativa a Ancai Boagiu, pentru ca ne-ar fi anuntat", a declarat Emil Boc. Persoanele care s-au lovit de aceasta problema si de robotul electoral sunt rugate sa contacteze redactia ZIUA.
Telefoanele otravite
Aceasta metoda a mai fost folosita si in trecut. In octombrie 1996, in plina campanie electorala, presa facea o dezvaluire socanta, scotand la iveala faptul ca PDSR (actualul PSD), partidul de guvernamant de la acea data, a pus la cale un fals sondaj de opinie pentru a-si recupera suportul inaintea alegerilor parlamentare si prezidentiale din 3 noiembrie. "Telefoane otravite", cum a fost numita intreaga afacere, a pornit de la descoperirea, de catre jurnalisti, a unui sondaj de opinie prin telefon, menit sa denigreze adversarii politici ai partidului de guvernamant. Ancheta jurnalistica demarata atunci a aratat ca, sub acoperirea unui sondaj de opinie si cu ajutorul a doua sute de operatori, beneficiari a o suta de linii telefonice legate direct cu judetele tarii, PDSR si-ar fi creat un "centru de lamurire a populatiei" pentru a vota cu Ion Iliescu si partidul majoritar. PDSR a replicat imediat ca a comandat un sondaj de opinie si a acuzat Opozitia politica de a fi pus la cale o operatiune de comando. Chestionarul pe baza caruia se realiza asa-zisul sondaj a aratat pana la urma ca intentiile PDSR, de sondare a opiniei publice inainte de alegeri, erau doar o acoperire pentru influentarea directa a alegatorilor. Astfel, fiecare operator era inarmat, pe langa o linie directa cu un judet si o carte de telefon a zonei respective, cu un chestionar plin de intrebari tendentioase la adresa contracandidatilor PDSR si ai lui Ion Iliescu. (D.E.I.)
 Afisari: 862  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Bravo ZIUA   de Freelancer
Bre habar nu aveti   de Freelancer
Telefoane otravite.   de Socrate
Alta paparuda   de Shadow
A r h i v a
  Abuzul procurorilor in cazul "Rompetrol"    1 comentariu
  Italian acuzat de ultraj    2 comentarii
  ZIUA si replica    1 comentariu
  Statistica alarmanta    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 "Oda la Voda", de ION BARBU (9745 afisari)
 A opta minune a lumii (4254 afisari)
 Imperiul tiganesc si chestiunea romaneasca (3230 afisari)
 Parintele Ioanichie Balan, in drum spre Dumnezeu (2920 afisari)
 Pierdere si castig (2441 afisari)
 Un munte de bani descoperit pe domeniul unui traficant de droguri (3080 afisari)
 Detinuta violata de 20 de barbati (3016 afisari)
 "Atmosfera de scandal" la discutiile romano-ruse (1892 afisari)
 Un copil roman i-a scris presedintelui Italiei (1163 afisari)
 Elvetia are 129 de miliardari (1151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01707 sec.