Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Actori alb-negru la TNB
Incepand de ieri si pana pe 1 martie, la Teatrul National Bucuresti, in Foaierul Tapiseriilor, va avea loc o expozitie de fotografie semnata de artistul fotograf de origine japoneza Tomoaki Minoda numita "TOMOgrafii". Pentru prima oara, Teatrul National reuneste sub aceleasi reflectoare portretele celor 117 actori care fac parte din trupa Nationalului si fotografii de atmosfera din culisele si atelierele teatrului. De asemenea, Teatrul National Bucuresti va lansa in curand noua sa pagina de Internet, la adresa www.tnb.ro. Paginile individuale ale actorilor vor fi ilustrate cu aceleasi portrete in alb si negru prezentate in expozitie. Sarcina de a prezenta toate aceste portrete intr-o cheie noua si surprinzatoare i-a revenit scenografului Dragos Buhagiar. (M.A.)
Sibiul, la Venetia
Ieri, la Palazzo Correr a avut loc o noua manifestare dedicata Sibiului - Capitala Culturala Europeana 2007, si anume vernisajul expozitiei "Sibiul in gravurile lui Hans Hermann". Expozitia reuneste 40 de lucrari datate preponderent in perioada interbelica, care alcatuiesc o fresca a Sibiului de altadata. Gravurile provin din colectia de grafica Hans Hermann (247 de lucrari) detinuta de Muzeul de Arta Brasov. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe data de 3 decembrie. Tot ieri, a avut loc si lansarea volumului "Transilvania medievale. Le citta fondate di Sibiu, Bistrita, Brasov, Cluj /Transilvania medievala. Cetatile de la Sibiu, Bistrita, Brasov, Cluj". Volumul reprezinta rodul cercetarilor si studiilor de doctorat in domeniul istoriei urbane, efectuate in Italia de arhitectul Irina Baldescu, fost bursier "Vasile Parvan" al statului roman, si a fost publicat la Editura Bonsignori din Roma. (M.A.)
Xilogravura la masa rotunda
Centrul Cultural German din Timisoara a gazduit ieri o masa rotunda cu tema "Xilogravura - matrice stilistica?", pornind de la expozitia-laborator "Xilografia" a artistei Suzana Fantanariu. Discutiile au urmarit explorarea unui gen artistic mai putin cunoscut in Romania. Expozitia ce vizeaza domeniul xilogravurii practicate de Suzana Fantanariu in prima perioada a carierei sale artistice este deschisa pana pe 7 decembrie in incinta Centrului Cultural German. (M.A.)
Tineri la Comedie
Incepand de astazi si pana pe 25 noiembrie la Teatrul de Comedie din Bucuresti continua proiectul "Comedia tine la TINEri", aflat acum la cea de-a treia editie. In aceasta seara, maine si pe 24 noiembrie, la ora 19.30, la Sala Studio va avea loc spectacolul "Bella si cavalerul fara nume" de Oliver Emanuel in regia lui Vladimir Anton (clasa conf.univ.drd. Liudmila Szekely - Anton, 2006), cu Ioana Anastasia Anton, Lucian Iftime, Tudor Aaron Istodor. Pe 25 noiembrie, tot la Sala Studio, se va desfasura spectacolul "Zoo Story" de Edward Albee, in regia Silviei Dumitriu (clasa prof.univ.dr. Tudor Marascu, 2005), cu Adrian Anghel si Sorin Dinculescu. (M.A.)
 Afisari: 112  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  O saptamana in Tarile de Jos    
  Presedintele Elodia    
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00846 sec.