Ziua Logo
  Nr. 4090 de luni, 19 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Scoala amenintata cu evacuarea
-- Autoritatile locale din Sectorul 2 al Capitalei au anuntat ca se vor opune actiunii de astazi a executorilor judecatoresti de evacuare a atelierului scoala si a caminului apartinand Liceului "Constantin Brancusi" si ca nu vor semna procesul-verbal de punere in posesie catre Nusco Imobiliare.
"In anii 1969 - 1973, cand s-a construit fostul Liceu de prelucrare si industrializare a lemnului, fondurile alocate infiintarii unitatii de invatamant au fost derulate prin intermediul Intreprinderii de Stat - CIL Pipera, reorganizata ca SC Pipera SA.
Aceasta societate a facut demersuri in vederea introducerii in patrimoniul sau a cladirilor existente in curtea liceului, necesare derularii procesului de invatamant. In 1999, Ministerul Invatamantului a promovat o actiune insuficient sustinuta si motivata, pentru a se constata ca este proprietarul cladirilor, insa aceasta a fost respinsa definitiv si irevocabil de instantele de judecata, ceea ce a dat posibilitatea formularii unor actiuni ulterioare de catre SC Pipera SA pentru revendicarea acestor cladiri destinate procesului de invatamant. Instantele au dispus restituirea atelierului si caminului catre SC Pipera SA, societate care in timpul litigiului derulat intre anii 2004 - 2007 a instrainat cladirile (intabulate in mod surprinzator in favoarea sa, desi litigiul nu era finalizat) catre o alta societate - SC Nusco Imobiliare SA, pentru acoperirea debitelor sale", explica reprezentantii primariei intr-un comunicat de presa. Reprezentantii primariei aduc ca ultim argument in favoarea actiunii lor de astazi faptul ca acest liceu este unic ca profil in aceasta zona a tarii, precum si afectarea grava a desfasurarii procesului de invatamant, dincauza ca accesul la cladirile retrocedate se face prin curtea institutiei de invatamant. (Magda SEVERIN)
 Afisari: 296  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Romania sub furtuna    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Aliati si licurici (3211 afisari)
 Fiica secreta a lui Evita (3072 afisari)
 Asasinarea lui JFK- teoria Pacepa (3068 afisari)
 Taxi mafia (2434 afisari)
 Olteanu si americanii. Standardele duble si anti-americanismul (2077 afisari)
 Presa rusa acuza Georgia ca foloseste "arma sonica" (3304 afisari)
 Regina Elisabeta a II-a si printul consort Philip si-au reinnoit juramintele (1173 afisari)
 Batut cu bestialitate, un cal a fost abandonat intr-un cartier din Capitala (1049 afisari)
 Dumitru Tinu a fost exhumat (594 afisari)
 Ungaria va gazdui baza NATO pentru transport aerian strategic (547 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00928 sec.