Ziua Logo
  Nr. 4090 de luni, 19 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Intalnirea editorilor
Astazi si maine, la Bucuresti va avea loc o intalnire intre editori romani si francezi, organizata de ICR si Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala al Ambasadei Frantei in Romania. La discutii vor fi reprezentate edituri franceze de prestigiu precum Actes Sud, Denoel, Fayard, Gallimard, Grasset, Seuil, Stock. Din Romania, vor participa directori si reponsabili de la editurile Humanitas, Polirom, Paralela 45, Curtea Veche, Nemira, Rao, Est, Art, Trei/Pandora M. Programul include prezentari ale peisajelor editoriale din cele doua tari, discutii despre prezenta cartii romanesti pe piata franceza si a cartii franceze pe piata din Romania, o intalnire cu scriitori romani si o vizita la Targul de Carte Gaudeamus. (M.A.)
"Vedenii" la Cluj
La sediul Filialei Uniunii Scriitorilor din Cluj va avea loc astazi la ora 12.00, lansarea volumului "Vedenii" al scriitorului Gheorghe Sasarman. La eveniment sunt invitati Irina Petras, Ion Pop si Alexandru Vlad. Gheorghe Sasarman este Absolvent al Institutului de Arhitectura din Bucuresti, iar in prezent membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si secretar al Asociatiei Scriitorilor Romani si Germani din Bavaria. (D.C.)
Fotografie la MTR
Incepand de astazi si pana pe 29 noiembrie, Muzeul Taranului Roman gazduieste expozitia de fotografie "Am chipuit, am pingalit, am snimuit": oameni, case, peisaje si povestile lor - lumile romanilor de dincolo de granite, asa cum sunt ele astazi. Expozitia valorifica cercetarea de teren organizata in perioada 2006 - 2007 in cadrul proiectului "Populatii istorice romanesti astazi". Fotografiile au fost realizate de Nicoleta Musat, Corina Popa, Monica Vlad, Oana Florea si Vlad Rites. La buna desfasurare a proiectului coordonat de Otilia Hedesan au contribuit si masteranzi ai Facultatii de Litere a Universitatii de Vest din Timisoara. Designul expozitiei apartine artistului plastic Calin Man. Vernisajul va avea loc astazi, ora 17:00, in Sala Foaier. (M.A.)
Licitatie Sotheby's pentru pictori romani
Celebra casa de licitatii Sotheby's organizeaza, vineri, la Muzeul de Arta Contemporana (MNAC) din Bucuresti, o sesiune de licitatii pentru vanzarea lucrarilor a zece tineri artisti romani. Cei zece tineri artisti sunt Marius Bercea, Dumitru Gorzo, Dan Maciuca, Gili Mocanu, Sebastian Moldovan, Kristina Ratiu, Mircea Suciu, Veres Szabolcs, Mirela Traistaru si Bogdan Tucudean. Picturile pentru licitatie au fost alese de un juriu format din Klaus Johannis - primarul Municipiului Sibiu, Mihai Oroveanu - directorul MNAC, Dieter Bogner (Austria) - critic, istoric de arta si specialist in planning muzeal, Liviana Dan - critic de arta si curator al Muzeului Brukenthal, Peter Nadig - CEO Rehau pentru regiunea Europa de Sud-Est si Emil Ioan Pop - director general al Rehau Romania. Din sumele obtinute in urma licitatiei, jumatate va reveni artistilor, in timp ce restul vor avea ca destinatie sustinerea unor programe de promovare culturala pentru copiii din Romania. (D.C.)
 Afisari: 142  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Si penticostalii se ciarta din cauza securitatii?   de Mos_Tautu
A r h i v a
  Caderea Ierusalimului la Gaudeamus    3 comentarii
  Ideile si blocajele lui H.R. Patapievici    1 comentariu
  Teatru portughez in Romania    
  Nicolae Balota si "Caietul Albastru"    
 Top afisari / comentarii 
 Aliati si licurici (3211 afisari)
 Fiica secreta a lui Evita (3072 afisari)
 Asasinarea lui JFK- teoria Pacepa (3068 afisari)
 Taxi mafia (2434 afisari)
 Olteanu si americanii. Standardele duble si anti-americanismul (2077 afisari)
 Presa rusa acuza Georgia ca foloseste "arma sonica" (3304 afisari)
 Regina Elisabeta a II-a si printul consort Philip si-au reinnoit juramintele (1173 afisari)
 Batut cu bestialitate, un cal a fost abandonat intr-un cartier din Capitala (1049 afisari)
 Dumitru Tinu a fost exhumat (594 afisari)
 Ungaria va gazdui baza NATO pentru transport aerian strategic (547 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01837 sec.