Ziua Logo
  Nr. 4090 de luni, 19 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Teatru portughez in Romania
-- Dupa ce a publicat o antologie consacrata teatrului spaniol, Fundatia Culturala "Camil Petrescu" revine cu un titlu nou in seria "Dramaturgi de azi", coordonata de Andreea Dumitru si Ioana Anghel. "Teatru portughez contemporan" propune o selectie de sapte titluri din dramaturgia lusitana actuala (texte scrise, publicate si/sau montate in intervalul 1990-2005).
Volumul, realizat de Andreea Dumitru, prezinta atat autori consacrati ai scenei lusitane (Jorge Silva Melo, Luisa Costa Gomes), cat si nume din generatiile mai tinere (Abel Neves, Carlos J. Pessoa), inclusiv din noul val, afirmat dupa 2000 (Jose Maria Vieira Mendes, Jose Luis Peixoto si Pedro Eiras). Antologia este editata cu sprijinul AFCN, UNITER, al Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov si al Centrului de Limba Portugheza / Institutului Camoes.
Lansarea va avea loc intre 19-21 noiembrie 2007, la Brasov si Bucuresti, in prezenta dramaturgului si regizorului Carlos J. Pessoa.
Astazi, Teatrul "Sica Alexandrescu" gazduieste in cadrul celei de-a 19-a editii a Festivalului de Dramaturgie Contemporana o lectura a piesei "Scrisoare catre Casandra" de Pedro Eiras (regia: Claudiu Goga), urmata de o intalnire a publicului cu dramaturgul si regizorul Carlos J. Pessoa. Maine, la UNATC, va avea loc la ora 16.00, lansarea antologiei prezentate de conf.univ. Nicolae Mandea, urmata de intalnirea lui Carlos J. Pessoa cu studentii Facultatii de Teatru. Tot maine antologia va fi lansata si la Green Hours 22 Jazz Cafe la ora 20.00. Cu acest prilej, Fundatia Culturala "Camil Petrescu", in parteneriat cu Teatrul Luni de la Green Hours, prezinta avanpremiera spectacolului Acid (Despre emigratie si poate chiar mai mult...) de Carlos J. Pessoa. Traducerea: Simina Popa. Regia: Cristian Dumitru. in distributie: Dana Voicu, Ada Simionica, Gabi Calinescu, Axel Moustache/Florin Lazarescu, Bogdan Dumitrescu, Mihai Calota. (M.A.)
 Afisari: 125  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Caderea Ierusalimului la Gaudeamus    3 comentarii
  Ideile si blocajele lui H.R. Patapievici    1 comentariu
  Nicolae Balota si "Caietul Albastru"    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Aliati si licurici (3211 afisari)
 Fiica secreta a lui Evita (3072 afisari)
 Asasinarea lui JFK- teoria Pacepa (3068 afisari)
 Taxi mafia (2434 afisari)
 Olteanu si americanii. Standardele duble si anti-americanismul (2077 afisari)
 Presa rusa acuza Georgia ca foloseste "arma sonica" (3304 afisari)
 Regina Elisabeta a II-a si printul consort Philip si-au reinnoit juramintele (1173 afisari)
 Batut cu bestialitate, un cal a fost abandonat intr-un cartier din Capitala (1049 afisari)
 Dumitru Tinu a fost exhumat (594 afisari)
 Ungaria va gazdui baza NATO pentru transport aerian strategic (547 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00990 sec.