Ziua Logo
  Nr. 4087 de joi, 15 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Sindicatele "aplaudace" vor sa sparga greva FEN
Federatia Educatiei Nationale (FEN) denunta organizatiile sindicale "aplaudace" FSLI si "Spiru Haret" ca au iesit cu atacuri impotriva ei, alaturi de Ministerul Educatiei, "in mod evident dupa un scenariu comun", care, insa, nu le-a iesit. Catalin Croitoru, liderul FEN, spune ca operatiunea de sabotare a grevei profesorilor s-a produs dupa ce partile incriminate au constatat ca FEN a reusit de una singura sa atraga inca o data atentia opiniei publice asupra sistemului educational romanesc aflat la un pas de colaps. "Monstruoasa coalitie formata din ministrul Adomnitei, de presedintele FSLI, Aurel Cornea, si de presedintele FSI <<Spiru Haret>>, Gheorghe Isvoranu, a incercat sa inabuse actiunile de protest ale FEN. Nu le-a reusit puciul. Din contra, au demonstrat singuri ca sunt in cardasie si ca lupta doar in scop personal", ne-a declarat presedintele FEN.
FSLI si FSI "Spiru Haret" au catalogat ca inoportuna greva FEN, apreciind ca revendicarile nu sunt fondate. Pozitia lor este identica ministrului Educatiei, care sustine ca, odata inregistrat Contractul Colectiv de Munca la Ministerul Muncii - luni, 12 noiembrie -, nu se mai justifica greva. Fara a explica de ce acest lucru s-a produs cu o intarziere de mai bine de un an, demnitarul considera ca nu a tinut de vreun "efort" al FEN.
In replica, liderul FEN ii aminteste ministrului ca FEN este singura federatie sindicala care i-a solicitat negocierea unui nou Contract, intrucat pentru ramura Educatie nu mai exista unul valabil inca din 09.01.2006. Croitoru il acuza pe Adomnitei "minte precum respira, continuu si ritmic", mai ales atunci cand este chemat in ajutor de cei ce au "pactizat cu el si acum se vad pusi fata in fata cu efectele tradarii" intereselor salariatilor din invatamant. "Minciuna are picioare scurte si suntem convinsi ca salariatii demni din educatie nu vor mai accepta sa fie o simpla masa de manevra, mintiti fara scrupule si umiliti de falsi lideri sindicali interesati numai de propria bunastare, la fel de legati de interesele scolii si ale slujitorilor ei ca si santieristul Adomnitei. Mentionam ca procesul inceput de noi in dosarul nr. 3378/2/06.06.2007 pentru a obliga MECT la negocierea Contractului colectiv are termen chiar astazi (ieri, n.red), termen care poate fi ultimul, ca urmare a ramanerii fara obiect. Meritul deplin si exclusiv este evident al FEN", a conchis Croitoru.
Magda SEVERIN 
Alte articole
  Emil Boc, huiduit de liderii sindicalistilor Metrorex (VIDEO)    (2009-11-19 15:22)
  Basescu, apel catre sindicate: ''Greva generala nu va rezolva nimic''    (2009-09-17 15:25)
  Mircea Geoana: Nervozitatea sindicatelor greviste e in mare parte justificata    (2009-09-10 20:17)
  Basescu si-a gasit un nou cal de bataie preferat: "Sindicatele sunt egal responsabile pentru dezastrul pe care il avem in Educatie"    (2009-07-30 20:15)
  Angajatii din invatamant se pregatesc de proteste: sindicalistii se gandesc la greva generala si blocarea examenelor nationale    (2009-03-17 13:13)
 Afisari: 255  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Privind copiii, la UMA FilmFest    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prima imagine de inalta definitie a Pamantului (3327 afisari)
 Frauda (3242 afisari)
 "Cutremurele nu au fost nimic pe langa ce s-a intamplat!" (2959 afisari)
 Afacerile lui Cartianu (2725 afisari)
 Sfaturile Lordului Giddens (2071 afisari)
  Dan Mihoc, suspectat de organizarea "coletelor ucigase" trimise la "Europa Libera" (1135 afisari)
 Actrita Laura Vasiliu, bruscata de carabinieri, la Torino (1021 afisari)
 Traseul fugarului Omar Hayssam, reconstituit de procurori (890 afisari)
 Leul, nou minim istoric fata de euro (802 afisari)
 Rusia si-a retras trupele din Georgia (777 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01044 sec.