Ziua Logo
  Nr. 4084 de luni, 12 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Am gasit-o pe Elodia la Roma
Red APPLE 
-- Sex si violenta. Reteta succesului oricarui film dat dupa ora 23.00, la orice televiziune. Amante, amanti, morti suspecte, violente colective, lagare de exterminare, toate acestea fac parte din romanul postmodern al Romaniei contemporane. Platon a fost dat afara din cetate si au fost pastrati poetii underground. Flash-uri de realitate pe muzica de Parazitii ar fi un spot de maxim efect vandut fara licenta pana si celui mai sever diriginte. Imaginati-v-o pe Elodia la o cafea cu vreo diva celebra, pe o terasa la Roma, dupa o partida de shopping. Ar face un rating de milioane la OTV.
Scandalul electoral al infractorilor de etnie roma de la Roma (ce "coincidenta" romul de la Roma) a acoperit orice voce rationala. De la presedinte si premier pana la ministrul de externe si presedinti de partide, toti "posesorii" de institutii au fost luati pe nepregatite. Nici un oficial roman nu cunoaste profund dosarul minoritatilor, in asa fel incat declaratiile lor sa se inscrie in politicile publice pe care statul le aplica pe aceasta tema. De altfel, statul roman nici macar nu are politici publice consecvente pentru minoritati.
Declaratiile au fost emotionale, tema a devenit obsedanta si utilizata in incercarea de a capitaliza politic intern macar o farama de la masa crizei. Cu ocazia aceasta, am aflat de la TV cate personalitati celebre sunt de etnie roma.
Din nefericire, subiectul a intrat in faza "caltabosul": autoderiziune, mistocareala si nepasare.
Este pacat, dar initiativele rationale nu fac rating.
Referendumul presedintelui nu creeaza dezbatere. Lupta politica a lui Traian Basescu pentru reformarea clasei politice se izbeste de mirosul de mititei electorali. Am aflat ca presedintele este blocat in aparitiile sale publice de cardasia liberalo-psd-ista de la TVR, iar mass-media cu tenta portocalie nu considera "tentanta" o astfel de "tema". Problema este ca efectele incep sa se vada. Prezenta la vot se va prabusi. Poate chiar sub 25%. Doar daca se va implica si Elodia in campanie poate vor mai iesi oamenii la vot.
Campania pentru alegerile europarlamentare merge in deriva. Anemia mesajelor din partea PNL si, mai ales, PD, precum si vizibilitatea iesita din comun a campaniei PLD (de unde or avea liberal-democratii cinstiti ai lui Teodor Stolojan atatia bani pentru outdoor masiv ramane de cercetat si povestit de catre cei care se vor ocupa de investigarea finantarii partidelor) poate duce la castigarea unor procente semnificative de catre acestia. Un PLD la 5% poate deveni periculos in viitor pentru noua aranjare politica de dupa alegerile din 25 noiembrie. In primul rand, pentru ca PLD va lua voturi de la PD, nu de la PNL, asa cum se spera la un moment dat.
Campania a scos pe coverta publica personaje de tipul celor de la inceputul anilor '90. Daca va mai aduceti aminte de Contele Iosipescu Zambra s.a.m.d. Personaje de mana a saptea propuse de principalele partide politice incearca sa convinga un public care la acea ora fuge la OTV din lipsa de altceva. Saracia de idei si de personaje devine vizibila pentru orice om de buna credinta. Pentru ce votam doamnelor si domnilor? Cine sa ne reprezinte? Robotei, studenti la doua facultati particolere, frumuseti trecute, personaje fara cariere, fara istorie, fara pricepere?
O campanie ratata. Aceasta este realitatea trista a unei Romanii plictisite de razboaie si crize, de conducerea prin tehnica "loviturii de stat permanente" de tip gaullist. Acuzatii grave de mafiotism, probe zdrobitoare de hotie la cel mai inalt nivel, tensiuni majore interetnice si nici un responsabil. Nimeni condamnat. Ventilatorul a murdarit pe toata lumea. Atat de eficient, incat a plictisit. Va lasam. Fugim s-o cautam pe Elodia.
 Afisari: 2740  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
   de CALUGARUL
titlu   de lovable
La Roma ?   de alwis46
vai de capul lor   de mascka
Elodia   de ionescu
A r h i v a
  Delirul antiromanesc are o rezolvare atat de simpla: inteligenta    8 comentarii
  La umbra stipendiilor in floare    2 comentarii
  Bocet pentru mafia asfaltului    13 comentarii
  La judecata zilei    2 comentarii
  De prin Occident (III)    7 comentarii
  Ion Iliescu featuring Traian Basescu    2007-11-05
  De ce n-a scazut PNL in sondaje dupa "caltabos"    2007-10-29
  Geoana se-ntoarce ca sa plece. Cine ii va lua locul?    2007-10-22
  Noua tipologie a noii clase politice    2007-10-15
  Lupta anticoruptie si dusmanii sai    2007-10-08
 Top afisari / comentarii 
 Submarin chinez in inima flotei americane (4900 afisari)
 Cine ne pune la zid (2976 afisari)
 Am gasit-o pe Elodia la Roma (2740 afisari)
 Doua solutii pentru o problema (romaneasca devenita europeana) (2598 afisari)
 Delirul antiromanesc are o rezolvare atat de simpla: inteligenta (2214 afisari)
 Zece nave scufundate in stramtoarea Kerci din Marea Neagra (687 afisari)
 Satu Mare: Politistii de frontiera au prins o retea ucrainiana de contrabanda cu tigari (507 afisari)
 Romanul ucis sambata la Napoli este din judetul Dolj (422 afisari)
 Un sfert din miliardarii Forbes au afaceri de succes in Romania (411 afisari)
 Cioroianu: Trimiterea infractorilor in desert nu se va intampla prea curand (379 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.14164 sec.