Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
"Harry Potter", pe primul loc in topul celor mai recitite carti
-- Seria "Harry Potter", de J. K. Rowling, s-a situat pe primul loc in topul celor mai recitite carti, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie de un celebru lant de cafenele, informeaza Reuters.
Printre cele mai recitite carti se numara atat volume din literatura clasica, precum "Mandrie si prejudecata", de Jane Austen, si "Jane Eyre", de Charlotte Bronte, dar si carti fantastice sau de actiune, precum trilogia "Stapanul inelelor", de J. R. R. Tolkien, si "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown. Oamenii spun ca recitesc anumite carti pentru ca prezinta povesti fantastice, care nu obosesc. Repondentii au indicat ca la fiecare noua lectura descopera elemente inedite, dar si lucruri familiare si ca se simt bine pentru ca se pot baza pe personaje. La sondajul realizat de lantul de cafenele Costa au participat 2000 de cititori. Sondajul a aratat ca 77% dintre cititori recitesc anumite carti, in timp ce 17% au declarat ca au recitit cartile preferate de mai mult de cinci ori. Potrivit rezultatelor sondajului, 43% dintre cititori stiu dupa primul capitol daca vor termina cartea sau nu. Aproape 33% stiu acest lucru dupa primele 50 de pagini, in timp ce 4% dintre repondenti spun ca se simt atrasi sau nu de o carte dupa prima pagina. In topul celor mai recitite zece carti au fost incluse, in ordine, trilogia "Stapanul inelelor", de J. R. R. Tolkien, pe locul al doilea, "Mandrie si prejudecata", de Jane Austen, "Hobbitul", de J. R. R. Tolkien, "Jane Eyre", de Charlotte Bronte, "1984", de George Orwell, "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, "Sifonierul, leul si vrajitoarea", de C. S. Lewis, "La rascrusce de vanturi", de Emily Bronte, si "Catch-22", de Joseph Heller. Lantul de cafenele sponsorizeaza, incepand de anul acesta, premiile Costa Book, cunoscute anterior drept Whitbread, unele dintre cele mai prestigioase distinctii literare britanice, acordate celor mai populare carti lansate in ultimele 12 luni de scriitori din Marea Britanie si Irlanda.
Nominalizarile la premiile Costa Book vor fi anuntate la sfarsitul lunii noiembrie. Anul trecut, premiul pentru cea mai populara carte a revenit lui Stef Penney, pentru "The Tenderness of Wolves". (D.M.)
 Afisari: 212  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Un nou Ciclu incepe   de JMJ
Credinciosii vor zbura precum Conchita [Gonzalez] Keena nu cu matura precum Harry Potter   de JMJ
A r h i v a
  Povestea lui Pekka, elevul criminal    
  Stiri pe scurt    
  Ploi multe    
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00946 sec.