Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Google a semnat un acord cu 30 de firme pentru intrarea pe piata de telefonie mobila
-- Google Inc a risipit luni misterul legat de planurile sale de a intra pe piata de telefonie mobila, despre care au existat multe zvonuri, si a anuntat ca pregateste un software pentru accesarea mai usoara a internetului de pe telefoanele mobile, scrie Reuters.
Compania de internet a confirmat ca lucreaza cu 30 de firme, printre care unii dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume si unii dintre cei mai importanti furnizori de servicii de internet, cum ar fi Motorola Inc sau Qualcomm Inc, High Tech Computer din Taiwan si T-Mobile din Germania.
Google intentioneaza sa extinda pe piata de telefonie mobila gama de servicii de internet pe care le ofera prin browsere pe calculatoare. Compania a luat aceasta decizie din cauza problemelor legate de modelele telefoanelor si de standardele pentru software au ingreunat folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil.
Google a anuntat ca va tine o conferinta de presa, in cadrul careia va vorbi despre sistem cu reprezentanti ai firmei T-Mobile, detinuta de Deutsche Telekom, Motorola si Qualcomm.
Compania cu sediul la Mountain View, California, a infiintat un consortiu, denumit Open Handset Alliance, caruia i s-au alaturat 30 de companii membre, potrivit comunicatului citat de Reuters.
Google a mai spus ca sistemul de software, cunoscut sub denumirea de Android, va fi o platforma deschisa si completa pentru aparatura mobila.
Android a fost numele unei firme mici fondate de Andy Rubin, un designer din Silicon Valley, un spatiu in care isi desfasoara activitatea mai multe firme de renume din domeniul IT si pe care Google a cumparat-o in 2005.
Reprezentantii companiei Sprint Nextel Corp, al treilea furnizor de servicii de telefonie mobila din SUA si membru al consortiului, a spus ca sistemul va fi bazat pe surse Linux, iar producatorii de telefoane il vor putea cumpara fara sa plateasca taxe de licenta.
Sistemul va sustine si aplicatii ale Google, cum ar fi cele de cautare, de corespondenta sau hartile Google, potrivit declaratiilor celor de la Sprint, citate de Reuters.
Sprint a mai aratat ca nu si-a luat un angajament prin care sa instaleze noul software pe telefoanele sale, dar este in negocieri cu Google despre conditiile financiare si ia in considerare posibilitatea de a oferi sistemul clientilor sai, pana la urma. Reprezentantii Sprint nu au spus insa cand estimeaza ca se vor intampla aceste lucruri.
Cotatia actiunilor Google a urcat pe piata Nasdaq cu 1,6%, adica 11,75 dolari/actiune, pana la nivelul de 723 dolari/actiune.
 Afisari: 201  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Utilizatorii nu stiu cat platesc cu adevarat pentru serviciile de telefonie    
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00833 sec.