Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Familia Regala a Serbiei si Iugoslaviei, la domeniul Peles
Alteta Sa Regala Principele Alexandru al II-lea al Serbiei si Iugoslaviei insotit de sotia sa, Alteta Sa Regala Principesa Ecaterina (foto), sunt oaspetii Familiei Regale romane. Ieri, au fost invitati sa viziteze Pivnitele Rhein & Cie 1892 din Azuga, unde la 1922 avea sa fie produsa sampania incoronarii de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand. Altetele lor regale au poposit si la domeniul regal de la Sinaia. Principele Alexandru, nascut in exil, este stranepotul Reginei Maria, asemeni Principesei Margareta a Romaniei. Familia Regala a Serbiei s-a intors in iulie 2001, dupa aproape 60 de ani de exil, la Belgrad. Ei locuiesc in Palatul Regal care a fost resedinta regilor Alexandru I si Petre al II-lea. In 1945, monarhia a fost ilegal abolita in Iugoslavia, iar tara avea sa fie condusa de comunisti mai bine de patru decade. (D.P.)
Presedintele vrea sondaje
Seful statului a trimis ieri Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2007 privind unele masuri pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Basescu nu este de acord cu interzicerea "prezentarii sondajelor de opinie cu continut electoral, difuzarea de emisiuni electorale referitoare la intentia de vot cu 30 de zile inainte de ziua de referinta, precum si prezentarea de sondaje realizate la iesirea de la urne in ziua de referinta, inainte de inchiderea votarii", sustinand ca aceasta prevedere este neconstitutionala. Basescu a solicitat si reexaminarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 134/2006 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Tot ieri, seful statului a promulgat ieri legea privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului destinate sediilor partidelor politice, dupa ce Parlamentul a respins reexaminarea actului normativ, a anuntat Administratia Prezidentiala. (A.H.)
Nicolicea: ziaristii exclusi de la sanctiuni
Deputatii juristi au adoptat ieri un nou amendament la Codul Penal, prin care revin asupra controversatului text ce prevedea sanctiuni dure pentru divulgarea continutului convorbirilor interceptate si care ar fi putut leza activitatea ziaristilor. Cu motivatia ca doresc sa excluda posibilitatea pedepsirii jurnalistilor in cazul in care acestia publica informatii similare cazului Remes, alesii din comisia juridica au adoptat, la initiativa pesedistului Eugen Nicolicea, un amendament care vine in completarea celui votat in urma cu doua saptamani. Potrivit noului text, "se pedepseste fapta de a divulga a functionarului care are in atributiile sale de serviciu obligativitatea de a pastra secretul profesional si confidential al informatiilor la care are acces". Nicolicea a sustinut ca, din moment ce ziaristul nu are ca atributie de seviciu pastrarea confidentialitatii informatiilor detinute, acesta este exclus de la sanctiuni. (R.I.P.)
 Afisari: 280  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Incaierare referendum - europarlamentare    5 comentarii
  Doru Giugula a turnat la Securitate    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00909 sec.