Ziua Logo
  Nr. 4072 de luni, 29 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Semnatura de milioane
-- Primarul Basescu a ajutat un fals mostenitor sa puna mana pe un bloc cu 12apartamente in Str. Paris din Bucuresti
Fostul primar general al Capitalei, actualul presedinte Traian Basescu, a ajutat un redactor de la Radio Romania Cultural sa puna mana pe o avere estimata la cateva zeci de milioane de euro. Basescu a decis restituirea unui imobil pe baza unor falsuri grosolane. In aceasta escrocherie de proportii, un rol important l-a jucat si Dumitru Viorel Manescu, actualul presedinte al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania. Notarul a fost cercetat penal, dar mai mult de ochii lumii deoarece faptele s-au prescris. Asa ca Manescu nu este nevoit sa mai raspunda in fata legii. Grav este ca din cauza ilegalitatilor comise, dar si a semnaturii iresponsabile a primarului Basescu, mai multe familii au fost aruncate in strada.
Falsul testament
Cazul de fata priveste un imobil cu 12 apartamente situat in strada Paris nr. 4 din Bucuresti, construit de fostul diplomat Dumitru Ioan Murnu, precum si alte proprietati ale acestuia. Murnu a murit in anul 1941. Cum n-a avut copii, la dezbaterea succesiunii (dosar 542/1941) au venit, prin procurator, fratii sai Gheorghe si Ary Murnu, acestia avand domiciliul in strainatate. De asemenea, s-a mai prezentat si Radu Campeanu, locatarul apartamentului nr. 10 din imobilul in discutie, care fusese administratorul lui Dumitru Murnu, strangand chiriile pentru acesta si avand grija de casa. Omul a venit cu tupeu la tribunal, avand un plic inchis, in care a sustinut ca se afla testamentul olograf al defunctului. De fata au fost Ioan Macovei, presedintele Tribunalului Ilfov, Radu Campeanu si procuratorul fratilor Murnu aflati pe atunci in viata, Andrei Niculescu-Duvaz, care a mentionat ca nu are mandat sa recunoasca vreun testament, ci doar sa asiste la deschiderea acestuia. Deci, doar Radu Campeanu a recunoscut scrisul si semnatura lui Murnu, desi era parte implicata in succesiune. Pe langa faptul ca n-a existat nici un martor autentic, asa cum ar fi fost legal, asa-zisul testament era de fapt o copie olografa, ce nu fusese autentificata, ci doar inregistrata la Registratura Tribunalului Ilfov, la 10 februarie 1941.
Copii aparuti din ceata
Din acest fals testament reiese ca diplomatul Murnu ar fi avut doi copii din flori. Radu Campeanu, administratorul imobilului, si Maria Zoe Isaic, pe care ar fi conceput-o cu servitoarea lui Paraschiva Isaic, care, de altfel, era casatorita. Instanta ilfoveana a solicitat, in februarie 1941, doi martori, inclusiv declaratii notariale ale fratilor Murnu aflati in strainatate. Toti au afirmat ca defunctul Dumitru Ioan Murnu n-a avut niciodata copii, astfel ca asa-zisii urmasi nu si-au putut adjudeca succesiunea prin escrocherie. Ulterior, Radu Campeanu s-a casatorit cu servitoarea Paraschiva Isaic, aceasta fiindu-i, oarecum, mama vitrega, daca ar fi sa dam crezare documentelor pe care cei doi le-au falsificat in complicitate.
Mostenitori cu ajutorul lui Basescu
Dupa 1989, nepoata servitoarei Isaic, Magdalena-Veronica Tara, redactor la Radio Romania Cultural, a dat peste actele falsificate si a incercat sa rezolve, impreuna cu bunicul ei prin alianta, Radu Campeanu, ce nu s-a reusit in 1941.
Astfel, in anul 1992, fara nici un fel de documente de stare civila, constatare a paternitatii sau declaratii de martor, pe baza unei simple copii olografe nelegalizate, notarul public Dumitru Viorel Manescu i-a facut dintr-o semnatura pe administrator si servitoare mostenitorii de drept ai lui Dumitru Ioan Murnu. Care mostenitori au fost mosteniti la randul lor, dupa deces, de Magdalena Veronica Tara. In urma a numeroase procese cu Primaria, Prefectura si familia Gargarita - singura care inca n-a fost evacuata din imobilul de pe strada Paris nr. 4 - Politia a dispus o expertiza grafologica. Concluzia Serviciului Criminalistic este cat se poate de edificatoare, justificand pe deplin toate cele afirmate de noi pana aici: "scrisul si semnatura de pe testamentul in litigiu nu au fost executate de Dumitru Murnu, ci au fost probabil executate de aceeasi persoana care a semnat cererile pe numele Radu Campeanu din 10 februarie 1941, aflate in acelasi dosar de succesiune".
Cu toate ca falsul a fost dovedit, documentul a continuat sa produca efecte juridice. Cu ajutorul lui, dar si cu sprijinul lui Traian Basescu, Magdalena-Veronica Tara a devenit falsa proprietara peste o avere impresionanta, care inca n-a fost contabilizata de nici o institutie abilitata a statului. Actualul presedinte a fost cel care a dispus, printr-o decizie de primar, restituirea imobilului din strada Paris Magdalenei Tara. Basescu a semnat aceasta hotarare fara sa tina cont de falsurile grosolane existente in dosar. Falsuri dovedite chiar de catre ofiterii criminalisti.
Pe langa imobilul din Str. Paris nr. 4, Magdalena Tara a intrat, pe baza aceluiasi act, si in posesia altor proprietati. Din informatiile obtinute pana la aceasta ora ar fi vorba de cel putin trei conace cu terenuri imense in Brasov, satul Nuci din comuna Vasilati, judetul Calarasi si suburbia Catana-Gura Foii a orasului Gaiesti, 10 ha de teren in comuna Tunari, 209 ha in Gura Foii, judetul Dambovita, Stroiesti-Bragadiru, judetul Dambovita si Darste, judetul Brasov si peste 50 ha de teren arabil in judetul Calarasi.
Nici un vinovat
Desi escrocheria din acest caz este evidenta, faptele s-au prescris, astfel ca nimeni nu va mai putea fi tras la raspundere.
In privinta Magdalenei Tara, care a uzat si beneficiat din plin de pe urma unor falsuri dovedite, devenind milionara in euro peste noapte, Politia a dispus neinceperea urmaririi penale. In ceea ce-l priveste pe notarul Manescu, "avand in vedere ca in mod neadevarat a mentionat in certificatul de mostenitor nr. 1572/ 17.09.1992 ca testamentul defunctului Murnu Dumitru este autentificat, desi in realitate acesta poarta doar o stampila de inregistrare", inspectorul principal Teodora Condruz a dispus declinarea de competenta in dosarul penal 1039690/2005.
Pagina realizata de Dan COSTE 
 Afisari: 2462  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
tragico-comedia basesciana   de brad
Rusinica...   de Agurida
basescu e ciubucar   de Dinnu
Prietenei mele ii plac telenovelele   de virusake
lupul la stana   de francezu
O "FACETI" DIN EROARE SAU INTENTIONAT ?   de Gotcu
Va mai dau una:   de un naiv
Tov. Ivan, falimentu' nu vine cind vrei matale, nici caii nu mor cind vor ciini!   de Huhurianu
O alta excrocherie   de one
DL.BASESCU -LUPUL MORALIST !   de ion ion
nu e asa de greu!   de Manuela
o alta productie nereusita Ciua   de ivan naica
Si DNA-ul ce face acum?   de katty1
Citandu-l pe clasicul in viata Mircea Badea : dar parandaratul lui Ba-secu cat a fost ?!   de Raquel
Sa va creada Gioana.......   de Marcel Stefansson
Interpretare document   de silviu
ce sa inteleg   de cosor ion
A r h i v a
  Spaga cu chitanta    2 comentarii
  Motorul cu apa    13 comentarii
  Voronin vrea sa stapaneasca peste Moldova lui Stefan cel Mare    20 comentarii
  Biserica romaneasca incendiata in Ungaria    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Motorul cu apa (6391 afisari)
 Voronin vrea sa stapaneasca peste Moldova lui Stefan cel Mare (3290 afisari)
 Fronturile provocarilor anti-Romania (2946 afisari)
 Presedintele, Prostanacul si SRI (2830 afisari)
 De ce n-a scazut PNL in sondaje dupa "caltabos" (2670 afisari)
 Trei pugilisti romani au fost exclusi pe viata din sport (679 afisari)
 Scenariu rus: Republica Moldova ar putea fi impartita intre Ucraina si Romania (421 afisari)
 SUA si Rusia, impotriva rachetelor nucleare cu raza medie (339 afisari)
 Sarkozy a plecat in timpul unui interviu cand a fost intrebat de Cecilia (338 afisari)
 Cristina Fernandez de Kirchner, prima femeie aleasa presedinte din istoria Argentinei (338 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02423 sec.