Ziua Logo
  Nr. 4069 de joi, 25 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Zilele Bibliotecii "Carol"
Astazi si maine, se desfasoara la Bucuresti "Zilele Bibliotecii Centrale Universitare <<Carol>>". Aceasta a devenit o traditie in toamna culturala bucuresteana. Evenimentul capata o semnificatie aparte in istoria institutiei pentru ca un alt spatiu al vechii Fundatii Universitare Carol I, si anume Sala Profesorilor, reintra in circuitul public. Zilele Bibliotecii cuprind si un alt moment deosebit: vernisarea portretelor directorilor Bibliotecii, incepand cu primul director al Fundatiei, profesorul si folcloristul G. Dem. Teodorescu. Portretele au fost realizate de pictorul Stelian D. Neicu. Invitatul special al manifestarii este profesorul Sorin Alexandrescu. (D.C.)
O mare searade belcanto
La TVR Cultural va avea loc astazi, incepand cu ora 20,45 o seara dedicata Marianei Nicolesco. Dupa ce a triumfat in mari teatre ale lumii in rolurile reginelor Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I din Roberto Devereux, Mariana Nicolesco a prezentat pentru prima oara in tara noastra in Recitalurile sale la Ateneul Roman scene din cele trei capodopere de Gaetano Donizetti. In aceasta vara ea a incredintat in premiera aceste roluri laureatilor Concursului International de Canto Hariclea Darcl�e care, sub bagheta maestrului Marco Balderi si cu Orchestra Festivalului Darcl�e, au fost ovationati la Braila. Imediat dupa emisiunea dedicata reginelor donizettiene va putea fi urmarit un film despre crearea evenimentelor Darcl�e, manifestari exceptionale ale vietii muzicale internationale la care din 1995 incoace au participat peste 1500 de tinere voci din 45 de tari si 5 continente. (D.C.)
Roman cu ingeri si... austrieci
Duminica, 21 octombrie, in cadrul programului lunar de promovare a literaturii contemporane romanesti, Matinee&Brunch im RKI, de la Viena, scriitorul Petru Cimpoesu si-a prezentat romanul "Simion liftnicul". Roman cu ingeri si moldoveni". "Am impresia ca, desi romanul a fost scris pentru romani si mai ales pentru moldoveni, el s-ar putea numi foarte bine "Roman cu ingeri si austrieci". Cred ca publicul austriac a inteles foarte bine mesajul cartii mele.", a declarat autorul. Prezentarea a fost urmata de o lectura in limba germana in interpretarea actorului Hermann Schmid. (M.A.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
INVITATIE   de Mos_Tautu
A r h i v a
  Coppola rateaza misterul lui Eliade    1 comentariu
  Grigorescu in sute de ipostaze    1 comentariu
  Liedul romanesc in traditia europeana    
  Londra in "Culori"    
  Targul Sf. Dumitru    
  Romania a expulzat numerosi straini    
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul selectionerului Gigi (3506 afisari)
 Un baptist orthodox (3314 afisari)
 Misterul mortii lui Edgar Allan Poe (2855 afisari)
 Constitutia, hartia igienica a presedintelui tarii (2787 afisari)
 Azi e Ziua Regelui (2581 afisari)
 George Bush avertizeaza: Romania, in raza rachetelor iraniene (648 afisari)
 Isteria Elodia: Inarmat, a intrat la un procuror sustinand ca are probe despre caz (465 afisari)
 Surprize, surprize: Basescu s-a dus la lansarea candidatilor PSD pentru euroalegeri (436 afisari)
 AC Milan - Sahtior 4-1 (315 afisari)
 Martirii nasaudeni din secolul al XVIII-lea vor fi canonizati (279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00921 sec.