Ziua Logo
  Nr. 4068 de miercuri, 24 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Luptele de strada din Craiova, in atentia IGPR
O echipa de control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) va merge la Craiova, pentru a face o analiza a activitatii desfasurate de conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, avand in vedere scandalurile tot mai dese de pe strazile Craiovei. Astfel, inspectorii din cadrul corpului de control al IGPR se vor deplasa la Craiova pentru a verifica activitatea comandantului IPJ Dolj, comisarul sef Georgel Enescu.
"Inspectorii din corpul de control de la Inspectoratului General al Politiei Romane vor veni la Craiova, urmand sa verifice activitatea comandantului", a declarat subcomisarul Maria Vasile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, citat de Mediafax. Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a afirmat, luni, ca sefii Politiei craiovene au ragaz cateva zile pentru a rezolva problema scandalurilor de pe strazile din municipiul Craiova. De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, i-a cerut, luni, demisia comandantului IPJ Dolj, comisarul-sef Georgel Enescu, pentru scandalurile petrecute in ultimele luni in Craiova si in care s-au folosit arme de foc. "Situatia din Craiova a scapat de sub control si cred ca nu mai poate fi stapanita. Trebuie urgent inasprita legea prin care se reglementeaza acordarea autorizatiilor pentru achizitionarea de arme. Nu mai ai curaj sa iesi seara pe strada", a afirmat Ion Prioteasa. Comisarul-sef Georgel Enescu a declarat ca decizia plecarii sale de la conducerea institutiei va apartine superiorilor sai. "Ma voi consulta cu superiorii mei si sa vedem daca ce s-a intamplat e din vina mea sau nu. Noi am intocmit dosare penale, le-am inaintat la Parchet, ba unele au ajuns si la instanta. S-au facut arestari, dar instanta a decis pe unele sa le judece cu inculpatii in stare de libertate", a afirmat Enescu.
Arme de foc
In ultimele doua luni, pe strazile din Craiova au avut loc mai multe scandaluri in care s-au folosit arme de foc. In data de16 august, in apropierea stadionului "Ion Oblemenco" a avut loc un conflict intre doua clanuri de romi. In scandal s-au tras si focuri de arma, la fata locului fiind gasite mai multe tuburi de cartuse trase, martorii sustinand ca in conflict au fost implicate peste 30 de persoane. Patru zile mai tarziu, la sediul Institutului de Medicina Legala din Craiova s-a produs un nou scandal. Un tanar din Craiova a fost agresat chiar in incinta IML, de catre mai multi indivizi, in conflict fiind trase mai multe focuri de arma. In 10 septembrie, in cartierul craiovean George Enescu a avut loc un nou scandal, mai multi tineri tragand 17 focuri de arma in directia unei persoane, iar la mijlocul lunii septembrie, sase barbati au fost internati cu plagi prin impuscare si prin taiere, in urma unui scandal intre doua clanuri de romi in cartierul Fata Luncii din Craiova.
Bogdan GALCA 
Alte articole
  Agentii 008: Oltenii din trei judete i-au verificat pe oltenii din Craiova    (2008-09-11 18:33)
 Afisari: 942  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Hitler, la Curtea Suprema    7 comentarii
  Falsuri de 370 de milioane de dolari    
  Stiri pe scurt    
  Propunere de modificare a Legii CC    2 comentarii
  Legea sigurantei nationale, motiv de revizuire in "Tigareta II"    
 Top afisari / comentarii 
 Tortionara (3336 afisari)
 Elodia si Traian Basescu (2658 afisari)
 Hitler, la Curtea Suprema (2634 afisari)
 Referendum absurd (2213 afisari)
 Victor Piturca: "Hagi patat, Sandu vinovat!" (2099 afisari)
 Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate (1375 afisari)
 Italia: Politia din Padova a arestat 29 de romani (460 afisari)
 Basescu ar putea primi 1.800 de hectare in baza testamentului unui logofat (403 afisari)
 Italienii vor sa-i convingem pe romi sa nu mai paraseasca Romania (400 afisari)
 Armata turca a intrat in nordul Irakului (340 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02328 sec.