Ziua Logo
  Nr. 4068 de miercuri, 24 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Protest cu balegar
Ministerul Agriculturii nu poate acorda subventii pentru crescatorii de bovine decat in limita plafonului de 170 de milioane de euro negociat cu UE, iar reprezentantii institutiei recomanda sindicatelor sa faca presiuni la Bruxelles daca vor sa obtina un sprijin mai mare. Crescatorii de taurine si-au continuat, ieri, protestul cu balegar in fata ministerului, negocierile de luni fiind fara rezultat. Ei vor subventii mai mari pentru toti crescatorii de bovine si acordarea unui sprijin financiar si pentru proprietarii de 1-2 vaci, care, in contextul legislativ actual, nu primesc nimic. Ministerul propune suplimentarea subventiei pe cap de animal de la 240 de lei la 350 de lei pentru fermierii care detin mai mult de trei bovine si acordarea unui sume de 100 de lei pentru cei care detin una sau doua vaci, dar este necesar avizul UE, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat Gheorghe Albu. Sindicatele cer 600 de lei pentru fermierii cu mai mult de trei animale si 150 de lei pentru cei cu una sau doua animale. (L.M.)
Hipermarket Real in Bucuresti
Compania Real Hypermarket, divizie a grupului german Metro, deschide astazi, al zecelea magazin din Romania si primul din Bucuresti, situat pe Calea Vitan, in urma unei investitii de 27 milioane de euro. Magazinul are o suprafata totala construita de 14.590 metri patrati si dispune de o parcare subterana de 13.830 metri patrati, cu 500 de locuri. Suprafata de vanzare a hipermarketului este de peste 7700 metri patrati, iar oferta include 37.000 de produse. Ca noutate pentru capitala, acest hipermarket va avea program non-stop. Noul centru comercial va avea si o galerie de magazine, cu o suprafata de peste 4000 metri patrati, desfasurata pe doua nivele, incluzand si un magazin de produse electronice si electrocasnice. "Pana in prezent, suma totala investita pentru deschiderea celor zece magazine este de peste 200 milioane euro", a declarat, in comunicat, directorul general al Real, Tjeed Jergen. El a precizat ca pana la sfarsitul anului, in Capitala va mai fi deschis un al doilea magazin, in zona Berceni. (Corina SCARLAT)
Rezultate Volksbank
Volksbank a raportat, pentru primele noua luni ale acestui an, un profit brut de 16,2 de milioane euro, in crestere cu 62% fata de perioada similara din 2006, si active de 2,7 de miliarde euro, reprezentand un avans de 166%, potrivit raportului financiar al bancii. In acelasi timp, soldul creditelor in perioada ianuarie-septembrie 2007 a fost de 1,79 de miliarde euro, cu 187% mai mult decat in intervalul similar de anul trecut. Dupa primele noua luni, banca a atins o cota de piata la nivelul activelor de 4%, cu 1,3 puncte mai sus fata de decembrie 2006. La nivelul creditului ipotecar pentru finantarea achizitiei de locuinte, Volksbank estimeaza ca detine 12-15% din piata. De asemenea, pe segmentul de credite de nevoi personale cota de piata este de 45%. Banca intentioneaza sa lanseze un produs de creditare multicurrency, prin care imprumutatul va avea posibilitatea sa opteze in orice moment pentru schimbul monedei de plata dintr-o valuta in alta. (G.M.)
Lansare Packard Bell
Packard Bell a lansat in Romania, prin intermediul K Tech Electronocs, trei noi modele de notebook-uri: Lime Green (de 12 inch), Sunny Orange (15,4 inch) si Dark Chocolate (17 inch). "Prin noile modele de la Packard Bell, comercializate in reteaua de magazine Ultra PRO Computers, vom fi mai aproape si de acei clienti care isi doresc o imbinare perfecta intre performata, stil si eleganta", a declarat directorul de marketing al K Teck Electronics, Catalin Butolo. Compania K Tech Electronics estimeaza pana la sfarsitul acestui an o cifra de afaceri de 105 milioane de dolari. (F.B.)
 Afisari: 144  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Petrom: Majorarea redeventelor incalca legea    
  Danila pleaca de la conducerea BCR    
 Top afisari / comentarii 
 Tortionara (3336 afisari)
 Elodia si Traian Basescu (2658 afisari)
 Hitler, la Curtea Suprema (2634 afisari)
 Referendum absurd (2213 afisari)
 Victor Piturca: "Hagi patat, Sandu vinovat!" (2099 afisari)
 Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate (1375 afisari)
 Italia: Politia din Padova a arestat 29 de romani (460 afisari)
 Basescu ar putea primi 1.800 de hectare in baza testamentului unui logofat (403 afisari)
 Italienii vor sa-i convingem pe romi sa nu mai paraseasca Romania (400 afisari)
 Armata turca a intrat in nordul Irakului (340 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01697 sec.