Ziua Logo
  Nr. 4063 de joi, 18 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ZIUA si replica
-- In urma articolului "Megaescrocherie de cinci milioane de euro" publicat in editia din 9 octombrie a ziarului ZIUA, am primit un drept la replica din partea Federalcoop Satu Mare pe care il publicam in intregime:
"1. Federalcoop Satu Mare este titulara dreptului de proprietate asupra imobilului situat in municipiul Satu Mare, str. Decebal nr. 2, drept inscris in Cartea Funciara in favoarea societatii noastre inca din anul 1982, cu titlu juridic de cumparare, si nu din anul 1995, prin hotarare judecatoreasca, asa cum se sugereaza in articol. Societatea noastra nu a fost gratificata cu imobilul respectiv, ci acesta a fost cumparat platindu-se in schimb Statului roman un pret de aproape 2.000.000 lei, la vremea respectiva.
Mentionam, de asemenea, faptul ca Federalcoop Satu Mare este o societate cooperativa de gradul II, cu personalitate si patrimoniu propriu, din care fac parte in calitate de asociati, 20 de persoane juridice, cooperative de consum. Nici o persoana fizica nu detine parti sociale ale Federalcoop Satu Mare.
2. Transferul de prioritate s-a facut cu acordul, aprobarile si avizele tuturor autoritatilor abilitate, inclusiv al Consiliului Popular al Judetului Satu Mare de la acea vreme, si cu respectarea formalitatilor cerute de reglementarile legale si de aceleasi autoritati competente ale vremii.
3. Pretul imobilului a fost stabilit prin evaluare, de un organism abilitat al Statului, mai exact de Comisia de Evaluare de pe langa Consiliul Popular al Judetului Satu Mare, in baza unei documentatii, nu de catre societatea noastra. Acesta a fost achitat efectiv, banii fiind virati prin dispozitia de plata nr. 935/17.08.1982 si facandu-se venit la bugetul de stat.
4. Dreptul nostru de proprietate a fost cenzurat si consfintit prin multe hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, pronuntate de-a lungul timpului.
Pozitia Guvernului Romaniei, recent exprimata, cu privire la actele de dobandire, Hotararea Consiliului de Ministri nr. 9/1982 si Decretul prezidential nr. 20/1982, consta in aprecierea legalitatii actelor respective, acestea fiind emise cu respectarea cadrului legal in vigoare la acea data.
5. Evacuarea partiala a Bibliotecii Judetene, din spatiul aflat in proprietatea noastra, s-a facut cu respectarea prevederilor legale, de catre un executor judecatoresc, in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile investite cu formula executorie.
6. Prin articolele tendentioase si denigratoare aparute atat in presa locala, cat si in cea centrala nu se doreste decat intimidarea si influentarea justitiei, fara rezultate, din fericire. Vis-a-vis de faptul ca o institutie publica de mare importanta precum Biblioteca Judeteana functioneaza in conditii improprii, apreciem ca acest fapt nu ne este imputabil, responsabilitatea revenind in intregime autoritatii tutelare, Consiliul Judetean Satu Mare, care perpetueaza aceasta stare de fapt de mai bine de 15 ani. Federalcoop Satu Mare a facut demersuri concrete si oneroase in vederea efectuarii unui schimb de spatii pentru ca biblioteca sa isi poata desfasura activitatea in cel care ne apartine, insa Consiliul Judetean Satu Mare a refuzat sa le puna in practica. Aceste considerente genereaza intrebarea fireasca daca interesul public declarat al autoritatilor judetene nu este paravanul unor interese imobiliare obscure si personale care vizeaza cladirea respectiva in mod particular?"
 Afisari: 117  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Basescu multumit de Armata    2 comentarii
  Modificarea regimului armelor amanata    
  Stiri pe scurt    
  "Jaful secolului" fara arestati    
  Expertiza asteptata in cazul Elodia    1 comentariu
  Viol urmat de crima    
 Top afisari / comentarii 
 Hagi-Becali, razboi penibil (3455 afisari)
 Moscheea sovietica din Bucuresti (2563 afisari)
 Patru trandafiri si un FSN (2381 afisari)
 Masina de vot (2197 afisari)
 Putin vrea canal intre Marea Caspica si Marea Neagra (2047 afisari)
 Diplomat roman, acuzat de colaborare cu Securitatea (395 afisari)
 Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA (391 afisari)
 Muresan: S-a incercat lichidarea mea fizica (337 afisari)
 O bacterie rezistenta la antibiotice alerteaza SUA (227 afisari)
 S-a dezbracat pentru o casa (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01737 sec.