Ziua Logo
  Nr. 4061 de marti, 16 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
PF Teoctist avea un nodul la plamani
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au dispus efectuarea unei expertize medico-legale menite sa elucideze imprejurarile in care s-a produs decesul regretatului Patriarh Teoctist. Expertiza dispusa de anchetatori va fi facuta de Institutul de Medicina Legala Mina Minovici pe baza actelor medicale intocmite in perioada in care Prea Fericitul Parinte s-a aflat internat la Spitalul Fundeni, unde acesta a murit subit dupa ce a suferit o interventie chirurgicala "banala" executata de echipa chirurgului Ioanel Sinescu, informeaza "Gardianul". ZIUA va prezinta, in premiera, rezultatul radiografiei efectuata in seara dinaintea mortii.
ZIUA a reusit sa probeze ca operatia de prostata a fost urmata de o alta interventie, deschisa, prin taiere. Operatia ascunsa de medici (ca si ora reala a mortii) a urmat dupa sangerarea interna masiva a Patriarhului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa. Colegiul Medicilor din Romania a anuntat ca, incepand cu aceasta saptamana, ii va audia pe principalii protagonisti ai acestei morti suspecte: chirurgul Ioanel Sinescu si medicul anestezist, prof. Dan Tulbure. Pentru a veni atat in ajutorul Parchetului cat si al Colegiului, ZIUA este in masura sa prezinte, in exclusivitate, rezultatul radiografiei cord-pulmon a Parintelui Teoctist, efectuata in seara internarii sale, duminica, 29 iulie. Din aceasta rezulta ca Patriarhul trebuia investigat ulterior, fiind suspectat pentru o posibila tumora pulmonara. Cordul, in schimb, era in limite normale ale varstei.
Iata rezultatul obtinut de ZIUA, in transcrierea sa integrala: "Opacitate nodulara de cca. 3 cm. localizata in lobul mediu (drept), cu contururi usor neregulate, imprecis delimitate, intensitate medie si structura omogena. Adiacent leziunii descrise se pune in evidenta o opacitate in banda in conexiune cu structurile pleurale. Opacitati nodulare cu dimensiuni de cca. 0,4 mm. In lobul superior drept, respectiv 0,6 mm. In lobul superior stang, cu contururi nete si regulate, intensitate medie si structura omogena. Pahipleurita apico-latero-toracica bilaterala. Accentuarea importanta a desenului interstitial, cu aspect reticulo-micronodular si in benzi. Hil drept cu arie de proiectie crescuta, cu aspect adenopatic. Calcificari de buton aortic. Cord in limitele varstei. Aspectul radiologic este sugestiv pentru o formatiune tumorala pulmonara. Investigatii imagistice suplimentare (CT) ar putea fi utile pentru evaluarea leziunilor parenchimatoase pulmonare descrise". Conform medicilor specialisti consultati de ZIUA, pentru a se identifica natura beninga sau maligna a nodulului, investigatiile suplimentare cu un Computer Tomograf (CT) erau absolut necesare. In curand vom publica o noua exclusivitate, legata de fantomatica recomandare a medicului Sinescu de catre o clinica specializata din Regensburg, ca si despre incercarea de deturnare a Asociatiei Urologilor din Romania.
Victor RONCEA 
 Afisari: 3481  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
sa fie rusii?   de vladimkir
Pe Ceausescu l-au asasinat cu gloantze, pe PF Teoctist pe masa de operatie- s-au specializat   de ionion
Pai ce sa fie? Inca o dovada de neglijenta crasa a echipei lui Sinescu!   de Harkonen
Si ce-i cu asta ?   de Aladin
A r h i v a
  Scutul lui Stolojan    20 comentarii
  Limba romana tradata la Bruxelles    12 comentarii
  Sarea iodata favorizeaza cancerul    18 comentarii
  Basescu da ultimatum pentru votul uninominal    3 comentarii
     1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sarea iodata favorizeaza cancerul (6443 afisari)
 Jurnalist cu de-a sila (3487 afisari)
 PF Teoctist avea un nodul la plamani (3481 afisari)
 Scutul lui Stolojan (2710 afisari)
 Lucratura de la Cotroceni si prostia care nu doare (2636 afisari)
 Interdictia de intrare in Moldova a romanilor, data de prima sau a doua persoana in stat (454 afisari)
 Putin ii da unda verde Iranului pentru dezvoltarea programului nuclear (415 afisari)
 Remes, suspendat din partid (327 afisari)
 Castelul Bran, locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume (250 afisari)
 Seful diplomatiei de peste Prut: Romania ingradeste posibilitatea cetatenilor Moldovei de a calatori in UE (243 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01030 sec.