Ziua Logo
  Nr. 4061 de marti, 16 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Infractorii romani din Spania s-au specializat in traficul de carne vie
-- In ultimii ani, traficul cu fiinte umane s-a globalizat, devenind o adevarata industrie cu profituri de ordinul zecilor de miliarde de euro.
Din punct de vedere financiar, traficul cu carne vie a devenit mult mai profitabil decat cel cu stupefiante. Iar gruparile de infractori, printre care si romani, s-au orientat catre aceasta "bransa". Astfel, potrivit unui raport al Directiei Generale a Politiei Spaniole, infractorii romani care actioneaza pe teritoriul acestei tari s-au specializat in "activitati legate de traficul de fiinte umane, exploatarea sexuala a femeilor prin prostitutie fortata, falsificarea de monede si escrocherii pe Internet", delicte carora le cad victime chiar compatriotii lor. In raport se arata ca in ultimii ani "s-a constatat o crestere semnificativa a escrocheriilor si contrangerilor" carora le cad victime strainii, in special cei din tarile din est. Grupurile de infractori poseda arme si seamana frica printre compatriotii lor, cu "tehnici folosite in tarile lor de origine". Autorii raportului isi manifesta ingrijorarea cu privire la cat de periculoase sunt aceste bande: "exista circumstante agravante, dat fiind faptul ca infractorii sunt fosti militari si membri ai fortelor de securitate din tarile de origine, obisnuiti cu utilizarea armelor si experti in tehnici de lupta. Ei stiu ca in tarile de origine ii asteapta reclamatii penale sau civile, pentru delicte comise acolo, ceea ce ii face sa-si ia masuri sporite de siguranta, pentru a evita sa fie retinuti". Aceste grupuri au o structura piramidala, sunt foarte bine organizati si, in caz de nevoie, colaboreaza intre ei, avand legaturi la nivel international. Potrivit raportului, citat de Rompres, modul de operare al infractorilor difera in functie de provenienta acestora, dar si de conexiunile lor. Astfel, daca romanii se ocupa cu traficul de fiinte umane si escrocherii, bulgarii sunt implicati in traficul ilegal de masini, de arme, droguri si fiinte umane, ca si in furturi bine puse la punct; rusii se ocupa si ei cu traficul de fiinte umane, cu exploatarea sexuala a femeilor, traficul de stupefiante sau spalarea banilor obtinuti din comercializarea de droguri. Albanezii si etnicii albanezi din Kosovo sunt specializati in furt calificat, trafic de arme si de stupefiante, iar polonezii se pricep cel mai bine la escrocherii si trafic ilegal de masini, se mai arata in raport. Mai exista si membri ai acestor bande care stiu ca sunt cautati pentru delicte grave in tarile lor de origine si atunci raman in Spania "in stare latenta", cu slujbe normale si fara sa trezeasca suspiciuni, pana cand sunt anuntati cu privire la o noua operatiune a organizatiei. Majoritatea imigrantilor vin insa la munca cinstita in Spania, si tocmai ei sunt cei care le cad victime compatriotilor lor, mai noteaza raportul politiei spaniole. (B.C.G.)
Alte articole
  Spaniolii au decimat mafia romaneasca    (Eveniment, 2008-02-15)
  Patru romani au disparut in Spania    (Anchete, 2007-09-19)
  Romanii, printre primele victime ale somajului galopant din Spania    (2009-01-26 11:26)
  Romanii care muncesc in Spania vor case de la Guvern ca sa se intoarca in tara    (2008-09-19 17:05)
  Spania: Romanii sunt cea mai mare comunitate de străini    (2008-06-21 10:03)
  Autoritatile spaniole si compania Beep sanctioneaza gestul patronului care a interzis intrarea intr-un magazin a romanilor si a cainilor    (2008-05-15 17:20)
  EUROPOL a saltat zeci de romani din sase tari UE    (2008-02-13 17:36)
 Afisari: 1068  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Logistica   de Tudor190
A r h i v a
  Exces de zel la DNA    1 comentariu
  DNA se afla la originea inregistrarilor in cazul Muresan-Remes    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Dan Voinea debarcat    1 comentariu
  Expertiza favorabila inculpatilor din "Flota"    1 comentariu
  Abuzuri reclamate in dosarul "Rompetrol"    3 comentarii
  Sechestru pe bunurile liceului Ion Barbu    
 Top afisari / comentarii 
 Sarea iodata favorizeaza cancerul (6443 afisari)
 Jurnalist cu de-a sila (3487 afisari)
 PF Teoctist avea un nodul la plamani (3481 afisari)
 Scutul lui Stolojan (2710 afisari)
 Lucratura de la Cotroceni si prostia care nu doare (2636 afisari)
 Interdictia de intrare in Moldova a romanilor, data de prima sau a doua persoana in stat (454 afisari)
 Putin ii da unda verde Iranului pentru dezvoltarea programului nuclear (415 afisari)
 Remes, suspendat din partid (327 afisari)
 Castelul Bran, locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume (250 afisari)
 Seful diplomatiei de peste Prut: Romania ingradeste posibilitatea cetatenilor Moldovei de a calatori in UE (243 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01198 sec.