Ziua Logo
  Nr. 4058 de vineri, 12 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Razboi la TVR
-- Directorul Alexandru Sassu o acuza pe Rodica Culcer de incalcarea legii. Seful Departamentului Stiri declara ca TVR e cenzurata
Foto: mediafax
Directorul general al TVR Alexandru Sassu considera ca filmul care elimina prezumtia de nevinovatie a lui Traian Decebal Remes si a lui Ioan Avram Muresan nu trebuia difuzat. El a acuzat faptul ca sensul informatiei prezentate de TVR a fost deformat de realizatorul stirii prin comentariu si titlu, "care induceau in mod explicit si voit vinovatia celor doi".
Potrivit lui Sassu, initiativa prezentarii stirii nu a fost corecta in sensul Constitutiei, al Legii 41/1994 si al Statutului Ziaristului din SRTV. "Inducerea ideii, prin intermediul titlului si al comentariului folosite in emisiunile respective, ca doi cetateni romani sunt vinovati, inainte ca justitia sa se pronunte, reprezinta o incalcare grava a principiului constitutional al prezumtiei de nevinovatie", a accentuat Sassu. El a precizat ca, intrucat exista suspiciuni ca nu s-a realizat o verificare a informatiilor anterioara difuzarii, asa cum era obligatoriu, "imaginile respective nu ar fi trebuit difuzate pana nu se intruneau conditiile legale". Mai mult, seful TVR a subliniat ca, potrivit Statutului Ziaristului din SRTV, este interzisa folosirea de materiale filmate cu camera ascunsa si inregistrari ale convorbirilor private, fara acordul prealabil al persoanei in cauza. "Este evident ca acest acord nu a existat", a acuzat Sassu. "Pe parcursul materialului, prezentatorii afirma ca imaginile pe care postul public le difuzeaza probeaza, potrivit procurorilor DNA, ca Decebal Traian Remes ar fi luat mita. De remarcat faptul ca nu exista o declaratie oficiala a vreunui procuror DNA care sa confirme vinovatia", a subliniat Sassu. El a adaugat ca nici autorul, realizatorul si nici directorul Directiei Stiri, Rodica Culcer, nu au semnalat Comitetului Director sau Directorului General, posibilitatea unei tentative de manipulare. El a anuntat ca va solicita Comisiei de Etica din cadrul SRTv sa se pronunte in acest caz. "Consider ca a continua difuzarea unor materiale similare cu cel contestat, pana la lamurirea tuturor suspiciunilor si chestiunilor de ordin legal si deontologic, nu este corecta, legala si oportuna", a conchis Sassu.
Foto: mediafax
Culcer: TVR e cenzurata
Directorul Departamentului Stiri al TVR, Rodica Culcer, a sustinut ca difuzarea imaginilor de la intalnirea Remes-Muresan a fost legala, intrucat aceste imagini erau "de interes public", si ca nu va dezvalui sursa care a furnizat caseta "nici cu pistolul la tampla".
Dupa ce directorul general Alexandru Sassu a declarat, in cursul zilei, ca imaginile cu Remes si Muresan nu ar fi trebuit difuzate si a apreciat ca aparitia unor materiale similare nu este oportuna, Culcer a revenit afirmand ca TVR e cenzurata si in imposibilitate de a mai difuza imaginile promise pentru ieri seara.
"Nu ma asteptam la aceasta reactie din partea presedintelui director general, mai ales dupa ce aseara ne-a spus ca nici un jurnalist care avea asemenea imagini nu putea sa nu le dea. Ma surprinde ca nu ne-a aparat si a dat curs unor presiuni politice, mai ales ca CNA a decis sa nu sanctioneze postul. Impresia mea e ca, din pacate, s-a cedat in fata unor presiuni politice. Ne vedem cenzurati, in imposibilitatea de a mai difuza al doilea episod din materialul pe care l-am promis publicului. Este insa o decizie care ne-a fost impusa si nu ne apartine. Ne asteptam la sanctiuni, pentru ca presedintele-director general ne-a amenintat cu Comisia de Etica", a spus, conform Hotnews, Rodica Culcer.
Pagina realizata de Departamentul Politica Interna 
Alte articole
  Jurnalistii TVR nu au incalcat Codul Deontologic, dar s-au comis erori profesionale    (2007-10-16 16:52)
  Sassu: Am aflat de difuzarea filmului cu Remes de pe site-ul Hotnews    (2007-10-15 17:00)
  Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer    (2007-10-12 18:28)
 Afisari: 1071  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Din Ziare.com   de Ioany
Agent acoperit !!!!   de English
Culcer   de puiu1952
cenzura   de Dumitru Iuga
tvr   de Sobru
Alexandru Sassu a declarat   de paraipan
A r h i v a
  Suspectul nr. 1    30 comentarii
  Morar indica Presedintia ca sursa    3 comentarii
  Muresan spune ca nu a dat nici un ban    2 comentarii
  Demisia dovedeste ca "exista ceva impotriva lui"    2 comentarii
  Ciorba a castigat licitatia    
  Stiri pe scurt    
  "Un semnal ca UE ataca coruptia din Romania"    1 comentariu
  "TVR nu are nici un merit jurnalistic"    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Sf. Ioan Gura de aur la Cuvioasa Parascheva    4 comentarii
  Oana Pellea a castigat procesul cu Gigi Becali    
  Vine frigul    
 Top afisari / comentarii 
 Sursa si dovada (3877 afisari)
 Suspectul nr. 1 (2676 afisari)
 Impuscat mortal de politistii pe care i-a injunghiat (1915 afisari)
 Si ministri corupti, si politie politica (1865 afisari)
 Von Bismarck, contele cocaina (1625 afisari)
 Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar (493 afisari)
 Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet (451 afisari)
 Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer (192 afisari)
 "Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile (185 afisari)
 Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare (172 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01107 sec.