Ziua Logo
  Nr. 4058 de vineri, 12 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Pasajul Razoare, in buzunarul lui Videanu
-- Investitiile municipalitatii Bucurestilor sporesc veniturile personale ale primarului general * Primaria Capitalei va cheltui 1,2 miliarde de euro pentru construirea a 14 pasaje rutiere
Construirea unui pasaj rutier in zona Razoare creste valoarea terenurilor din jur, printre acestea aflandu-se si cel scos la vanzare de primarul general Adriean Videanu.
Este vorba despre cele sase hectare ale fabricii Titan Mar Bucuresti, pe care familia Videanu le-a pus in vanzare, prin doua agentii imobiliare, la un pret de 1.800 de euro/mp - ceea ce reprezinta o valoare totala a terenului de 108 milioane de euro.
La licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru construirea pasajului rutier de la Razoare au depus oferte constructori din Grecia, Portugalia si doua consortii romano-germane, castigatorul urmand sa fie anuntat pana la sfarsitul lunii. "Pasajul de la Razoare este o investitie complexa, aflata deja in faza de adjudecare. Licitatia a avut loc, iar desemnarea castigatorului va fi anuntata curand de comisia de licitatie. (...) Pasajul va fi construit pe doua nivele: unul va face legatura intre Drumul Taberei si Eroilor, iar altul intre fosta Trafic Greu si Pasajul Basarab. Este o investitie necesara, deoarece intersectia Razoare, de fapt "stramtoarea Razoare" este cea mai vulnerabila zona din punct de vedere al traficului. Practic, intersectia blocheaza accesul spre oras a cel putin 100.000 de bucuresteni, adica cei care locuiesc in cartierul Drumul Taberei - Ghencea", a explicat Videanu.
Inceperea lucrarilor la pasajul Razoare va fi precedata de o dezbatere publica, in care se vor analiza solutiile alternative de trafic pe durata lucrarilor. "Ca sa poti sa realizezi pasajul trebuie sa ai un proiect de deviere a circulatiei, chiar daca aceasta solutie inseamna circulatie mai dificila decat este acum. Problema este ca o perioada de un an si jumatate - doi ani se va crea un disconfort participantilor la trafic. Va urma o perioada extrem de dificila pentru cei din Drumul Taberei, din punct de vedere al traficului", a mai spus primarul general.
Municipalitatea Bucurestilor va investi, in urmatorii doi ani, peste 1,2 miliarde de euro pentru construirea a 14 pasaje rutiere - supraterane si subterane -, printre acestea numarandu-se pasajul subteran de la Grozavesti (amenajat pe Sos. Grozavesti, in continuarea pasajului Basarab, care va avea o intrare in zona Piata Leului, va traversa zona Academiei Militare si va iesi in zona intersectiei Calea 13 Septembrie cu T. Vladimirescu), pasajul Nordului (in zona Baneasa) si cel de la Piata Sudului. Alte proiecte menite sa fluidizeze traficul in oras sunt strapungerile Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Pitesti si Prelungirea Ghencea-Domnesti.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 947  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Pasajul Razoare   de NO
A r h i v a
  CGMB, oficial fara PSD    
  RADET, plus 10,7%    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sursa si dovada (3877 afisari)
 Suspectul nr. 1 (2676 afisari)
 Impuscat mortal de politistii pe care i-a injunghiat (1915 afisari)
 Si ministri corupti, si politie politica (1865 afisari)
 Von Bismarck, contele cocaina (1625 afisari)
 Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar (493 afisari)
 Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet (451 afisari)
 Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer (192 afisari)
 "Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile (185 afisari)
 Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare (172 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00969 sec.