Ziua Logo
  Nr. 4051 de joi, 4 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Congresul Mafiei
-- Un oficial italian a dezvaluit presei o stire cel putin ingrijoratoare: conform unor surse din interior, liderii mafiei italiene negociaza in aceasta perioada pentru crearea unei super-coalitii. Emiddio Novi, senator si membru al comisiei anti-mafie, a declarat jurnalistilor ca, in mai putin de doi ani, se va "semna un acord" intre cele mai mari si mai importante organizatii mafiote din Italia.
Emiddio Novi a mai explicat ca ideea capilor mafiei este sa se aplice un fel de divizare a pietei in ceea ce priveste traficul international de narcotice.
Astfel, mafiotii din 'Ndrangheta au deja exclusivitate pe stupefiantele cu proveninenta din America de Sud, in timp ce Camorra este un pion important in traficul cu cannabis.
Pe de alta parte, Cosa Nostra este o adevarata forta in comertul international de heroina.
Cu toate acestea, sub conducerea lui Bernardo Provenzano, "il capo di tutti capi" - cel care a fost capturat dupa mai mult de 40 de ani de cautari - organizatia a trecut printr-o perioada relativ mai grea din punct de vedere financiar si cand capii gruparii s-au concentrat asupra altor activitati ilegale, cum ar fi diverse escrocherii si infiltrarea in afaceri legale.
Novi crede ca "'Ndrangheta va monopoliza traficul de cocaina, Camorra va lua traficul cu hasis si marijuana, in timp ce Cosa Nostra va garanta relatiile cu oamenii de afaceri la nivelul mondial, impreuna cu 'Nrdangheta".
Declaratiile oficialului italian par a fi confirmate de un informator al Camorrei, Luigi Galliano. Anul trecut, acesta a marturisit anchetatorilor ca un plan de asociere "pluteste prin aer".
Unul dintre cotidianele centrale italiene a afirmat ca oferturile de asociere ale mafiotilor fac subiectul unei anchete top-secret a procurorilor anti-mafie. De asemenea, in acelasi articol se mai declara ca anchetatorii au fost de-a dreptul exasperati de afirmatiile publice facute de Novi care a dezvaluit lumii o problema atat de delicata.
Ceea ce este mai interesant e ca discutiile dintre mafii au loc intre capii clanurilor, dintre care marea majoritate se afla dupa gratii. Astfel, pentru a descoperi cat mai repede aranjamentele, anchetatorii au luat doua masuri: Una dintre acestea viza relaxarea conditiilor de incarcerare a unora dintre cei mai importanti capi ai mafiei. Cealalta masura viza infiintarea unei unitati de elita, dotata cu tehnologie de ascultare de ultima ora, care sa insoteasca politistii care pazesc si transporta detinutii italieni.
Cele trei mari sindicate ale crimei au avut legaturi de mult. Ceremoniile lor de initiere sunt similare si, desi originile lor sunt nesigure, exista specialisti care sustin ca "'Ndrangheta" este o descendenta fie a Cosa Nostra fie a Camorrei.
Istoria celor trei organizatii este presarata cu exemple ale unor criminali "proeminenti" care au fost facuti membri ai uneia sau ai ambelor familii mafiote. Potrivit informatorilor, boss-ul Camorrei, Raffaele Cutolo, a jurat credinta familiei 'Ndrangheta pe cand era puscarias in anul 1976. Pentru a le multumi sponsorilor lui, el a aranjat uciderea unui rival perioculos.
Pe cand era fugar, fostul "capo di tutti capi" al Cosa Nostra, Salvatore "Toto" Riina se pare ca a fost ascuns de capii mafiei locale din Calabria, care il considerau ca pe un musafir de onoare. Insa nimic nu se aseamana ca importanta cu viitoarea intelegere intre cele trei mari familii mafiote.
Monica BICA 
 Afisari: 1084  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Mafia italiana va fi activata sa apere Italia de invazie   de voyager
A r h i v a
  Iris - "Nu ne retragem dupa 30 de ani"    1 comentariu
     
  METEO    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 50 de avioane israeliene au decolat sa bombardeze Iranul (6551 afisari)
 Accidentul printesei Diana in imagini socante (5612 afisari)
 Ce nu i se poate ierta Doinei Cornea (4196 afisari)
 "Romanii fura, evreii vor sa ne ocupe" (4142 afisari)
 Calin Popescu Highlander. Si un rudotel pentru Basescu (3851 afisari)
 Basescu: "Vin direct la birou la tine sa o facem" (525 afisari)
 Senatorul Antonie Iorgovan a murit (502 afisari)
 Iliescu: Niste cocotati in functii fac ordine in partid (459 afisari)
 Voronin nu vrea sa dea pacificatorii rusi din Transnistria pentru militarii NATO (435 afisari)
 Noul Logan Pick-up (337 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02619 sec.