Ziua Logo
  Nr. 4049 de marti, 2 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Microsoft reInnoieste versiunea motorului de cautare Windows Live
-- Microsoft a lansat o versiune noua a motorului de cautare Windows Live, care are ca tinta obtinerea mai multor rezultate relevante si combina informatiile text si video pe o singura pagina, potrivit Reuters.
Conform Microsoft, Windows Live este la egalitate In competitia cu alte motoare de cautare rivale, dupa patru ani de cand compania a Inceput sa dezvolte propriile motoare de cautare pe internet.
Noua prezentare a aplicatiei corespunde tendintelor pietei de a pasi dincolo de traditionalele linkuri, oferind pe o singura pagina stiri, fotografii si imagini video.
Companiile rivale Google si Ask.com au facut schimbari similare In acest an, iar Yahoo Isi propune acelasi lucru.
"Microsoft e realist. Nu ne gandim ca vom devansa Google de pe o zi pe alta. In prezent, Microsoft vrea sa-si consolideze baza de utilizatori", a declarat analistul firmei de cercetare a pietei Gartner, Allen Weiner.
Microsoft a pierdut teren dupa aparitia Google In domeniul cautarilor web si nu a putut decat sa-si priveasca rivalul creand o afacere de mai multe miliarde de dolari datorita vanzarilor de publicitate asociata motorului de cautare.
In trimestrul al doilea, Google a realizat un profit net de 925 de milioane de dolari, obtinut In cea mai mare parte din vanzarea de publicitate. Microsoft a Inregistrat un profit total de trei miliarde de dolari, dar serviciile online de afaceri au raportat pierderi.
Potrivit firmei de cercetare ComScore., Microsoft se afla pe pozitia a treia pe piata serviciilor de cautare pe Internet din Statele Unite, cu o cota de 11,3%, In timp ce Google detine 56,5%, iar Yahoo 23,3%. Analistii considera ca Microsoft este una dintre putinele companii care poate reduce decalajul fata de liderii pietei.
"Primul pas este sa avem un produs credibil. Google a fost Inaintea noastra si credem ca prin aceasta lansare putem concura In conditii de egalitate", a spus Satya Nadella. Vicepresedintele Microsoft In domeniul serviciilor de cautare si publicitate, Nadella, considera ca principala provocare o reprezinta cresterea gradului de utilizare a Windows Live.
 Afisari: 197  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Apple avertizeaza ca softurile de decodare pot strica terminalele iPhone    
 Top afisari / comentarii 
 Cartea pierduta a lui Nostradamus (7325 afisari)
 Scene fierbinti cu Eva Longoria pe Internet (3391 afisari)
 Sub "Pax americana" se pregateste o tragedie (3086 afisari)
 Intoxicarea (2541 afisari)
 Scenariul Putin-Basescu (2463 afisari)
 Viziunea lui Basescu post-motiunea PSD (315 afisari)
 Pimen si Calinic ar putea primi verdicte de politie politica (277 afisari)
 Viktor Ianukovici, aproape castigator in alegerile din Ucraina (202 afisari)
 Emil Boc: PD va vota pentru motiunea de cenzura (184 afisari)
 30.000 de euro ca sa bata pe Arsenal (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01282 sec.