Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Severin monitorizeaza Ucraina
Electoratul ucrainean este asteptat, maine, la urne, pentru a se pronunta asupra viitoarei componente a Legislativului ucrainean, in cadrul unui scrutin devansat, ce ii readuce fata in fata pe principalii protagonisti ai Revolutiei Portocalii din 2004.
Circa 37 de milioane de alegatori sunt asteptati, maine, la vot, in Ucraina, pentru a alege intre cele peste 20 de partide inscrise in cursa pentru Rada Suprema, dominata de formatiunile celor trei figuri cheie ale vietii politice ucrainene - presedintele pro-occidental Viktor Iuscenko, aliata sa, Iulia Timosenko, si premierul pro-rus Viktor Ianukovici. Scrutinul de maine va fi monitorizat de o delegatie de observatori ai Legislativului comunitar condusa de europarlamentarul roman, Adrian Severin, ce asigura, totodata, presedintia Delegatiei comisiei de cooperare parlamentara UE-Ucraina din PE. (A.M.L.)
Internele predau arhiva la CNSAS
O delegatie de la CNSAS, condusa de presedintele Ladislau Csendes, s-a intalnit ieri cu ministrul de Interne, Cristian David, pentru a discuta despre predarea unei parti a arhivei ministerului catre CNSAS. In urma discutiilor, care au durat mai bine de patru ore, s-a stabilit infiintarea unei comisii mixte care sa supravegheze modul in care aceasta predare de arhiva este efectuata. De asemenea, a fost reactualizat protocolul existent intre cele doua institutii referitor la transferul documentelor din arhiva MIRA la CNSAS. Constantin Ticu Dumitrescu a declarat ca "momentan suntem in stadiul vorbelor, trebuie sa vedem si faptele", iar Cazimir Ionescu a precizat ca a existat o receptivitate totala din partea ministrului si ca lucrurile au fost deja demarate. Astfel o echipa de la CNSAS s-a deplasat ieri la Serviciul Pasapoarte pentru a vedea care este situatia acestei arhive. Arhiva de la Ministerul de Interne este importanta pentru CNSAS, deoarece in cadrul ei s-ar putea regasi diverse fapte de politie politica din perioada comunista. (C.A.)
Mihalache, invitat in PIN
Liderul PIN, Cozmin Gusa i-a transmis, ieri, deputatului PSD Dan Mihalache, exclus de pe listele pentru PE, ca, daca doreste sa plece din formatiunea social-democrata, va avea oricand un loc in conducerea PIN. Cozmin Gusa si-a exprimat dezgustul fata de "atitudinea de nepasare" a PSD in cazul lui Mihalache, acuzandu-i pe social-democrati ca sufera de "sindromul lasitatii colective". Referindu-se la faptul ca Dan Mihalache si-a exprimat sustinerea pentru Radu Podgorean, plasat pe o pozitie neeligibila pe listele PSD pentru europarlamentare, liderul PIN a apreciat ca acesta "a facut un gest unic in PSD si anume de a-si sprijini din punct de vedere moral un coleg". In replica, Dan Mihalache i-a multumit lui Gusa insa a mentionat ca nu intentioneaza sa demisioneze din PSD. (R.I.P.)
Plangere penala impotriva lui Vanghelie
Ionel Blanculescu a declarat ieri ca va depune o plangere penala impotriva lui Marian Vanghelie si a "complicilor sai", deoarece decizia de suspendare a sa pentru sase luni din PSD Bucuresti este "nelegala si vadit netemeinica". Vanghelie a anuntat joi ca Blanculescu a fost suspendat pentru ca nu si-a platit cotizatia la zi si nu a desfasurat activitate politica. Blanculescu considera ca motivele invocate nu au suport in realitate si va contesta decizia la Curtea Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a partidului. El a precizat ca a primit aceasta decizie din partea filialei condusa de Vanghelie, deoarece urma sa ocupe locul ramas vacant in Senat dupa demisia lui Dan Voiculescu.
 Afisari: 222  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Severin monitorizeaza Ucraina...si ce?   de Moko
A r h i v a
  Comemorare la Fetea pentru luptatorii anticomunisti    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00990 sec.