Ziua Logo
  Nr. 4045 de joi, 27 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Maia Morgenstern va fi profesor la "Hyperion"
-- Celebrul regizor, scenarist si actor, Geo Saizescu (foto) are si calitatea de profesor universitar doctor, fiind decanul Facultatii de Arte a Universitatii "Hyperion" din Bucuresti, aflata in al 17-lea an al existentei sale.
Cu ce ganduri asteptati noul an universitar?
Astept cu mare bucurie redeschiderea cursurilor Universitatii "Hyperion", care continua de ani de zile sa tina sus steagul pe care si l-a propus: slefuirea talentelor tinerilor romani care, indiferent ca vor sa faca actorie, regie sau imagine, vad in Hyperion un potential de care sunt mandri. Anul acesta avem recolte foarte bune la examenul de admitere din luna august.
Fata de anii trecuti, concurenta a fost mai mare?
An de an, concurenta este tot mai mare, si imi place sa subliniez ca avem examenul inainte de cel de la universitatea de stat - cu care suntem in competitie de aproape 20 de ani. Astfel, cei care au venit la noi nu sunt picati pe trasee la o universitate de stat, ci au venit cu incredere in ceea ce facem noi si profesorii nostri - pentru ca avem personalitati valoroase in randul dascalilor. Acesta a fost un scop al meu, si l-am urmarit draceste: sa am profesori de mare calitate, care impun studentilor, care au capacitatea sa piloteze, sa formeze un om. Anul acesta, la actorie incepe a sasea generatie pe care o va pregati marele nostru om de teatru si de cinema Virgil Ogasanu. De asemenea, am apelat - si cu bucurie a raspuns si ne-a onorat marea actrita Maia Morgenstern.
Ce perspective au absolventii?
Daca vorbim despre actorie, toti au participat la concursuri nationale si sunt printre primii - incusiv la "Gala Tanarului Actor" de la Mangalia. Operatorii, de obicei, isi gasesc de lucru inca din studentie, si vin sa-si perfectioneze modul de a gandi, de a simti cu imaginea - noi militand pentru cultul imaginii, nu al vorbariei goale, ca vrem sa faca cinema, si nu radiofonie. La regizori este mai complicat, pentru ca batalia pentru a face un film e mai complexa, dar au atata incredere copiii astia in visul lor, incat ma face sa cred ca acesta va fi urmat de munca staruitoare, de perseverenta, incat vor fi intr-adevar artistii pe care ii dorim.
Ma bucur ca, in continuare, o sa deschidem cateva cicluri de masterat in cadrul facultatii, noi fiind de ani de zile si acreditati definitiv, intrati in sistemul national de invatamant, gratie staruintelor rectorului nostru, prof. univ. dr. Ion Spanulescu. Facultatea de Arte este solicitata si pentru licente de catre universitatile "Media" din Bucuresti si "Sapientia" din Cluj.
Interviu realizat de Magda SEVERIN 
 Afisari: 737  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Maia Morgenstern, Credeam ca o cheama Maria.   de Atamild
Marea actrita ??   de Aladin
Vor curge fondurile   de Nababul123
A r h i v a
  Romania, lider la mortalitate infantila    
  Decolare ratata pe Otopeni    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 La risc total (3823 afisari)
 Pornografie infantila in colectia lui Elton John (2711 afisari)
 Lege pentru fals (2544 afisari)
 Ciuvica a schimbat documentele (2064 afisari)
 Episcopi, preoti, CNSAS... (1871 afisari)
 Un roman a fost ucis si alti doi raniti intr-o confruntare in centrul Romei (577 afisari)
 Oficial UE: Afirmatiile lui Basescu privind cetatenia romana pentru moldoveni "nu sunt intelepte" (295 afisari)
 Motiunea de cenzura a fost prezentata in Parlament (235 afisari)
 Directorul CIA s-a intalnit cu Traian Basescu (217 afisari)
 Protestatarii, alungati cu focuri de arma (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01624 sec.