Ziua Logo
  Nr. 4029 de sambata, 8 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Parintele Papacioc: "Cine-i mai smerit, ala-i mai fericit"
-- Realitatea TV l-a intervievat pe parintele Arsenie Papacioc, de la schitul Sfanta Maria din Techirghiol, unul din marii duhovnici ai Romaniei, despre alegerea Patriarhului.
Parintele Arsenie Papacioc, la cei 94 de ani ai sai, marturiseste despre problemele cu care se infatiseaza si se va confrunta Biserica si despre cum ar trebui si ce ar trebui sa faca viitorul Patriarh: "De fapt, tot ce a fost sau o sa fie, in prezent le avem pe toate, cum zice Eminescu. Mereu vor fi probleme. Sa fie dupa oranduiala Bisericii. Sa fie prezenta Biserica! O nebunie sfanta, o prezenta continua, nu "hai sa te las, lasa-ma si tu"... Pentru ca este o mare raspundere. Multi se lupta sa ajunga pe tronuri, dar ierarhia in Biserica Crestina nu e imparatul, nici patriarhul, e smerenia! Cine-i mai smerit, ala-i mai fericit. Si aici chiar nu ne mai jucam! Si, va rog sa ma credeti ca eu peste sase ani implinesc o suta, si am vazut ca aici trebuie sa bat: in a ma smeri cu orice chip. Trebuie sa fii liber, sa nu fii fortat, dependent de un interes al cuiva, care prin tine, prostule, isi implineste scopurile. Pentru ca si alegerea de patriarh nu-i orice alegere. Nu-i alegere de prim-ministru care se scalda in explicatii si motivatii. E vorba de viata mantuitoare a unui popor, e vorba de Ortodoxie, e vorba de a implini ceea ce Dumnezeu a dorit cu aceasta sfanta si mare creatie a Lui: omul! El ne iubeste nespus de mult, dar ne-a facut liberi. O creatie de anvergura acesteia nu era perfecta daca nu era libera.
Era o roata dintata manata de alta roata dintata si nu era o creatie creatoare, ci era la dispozitia stapanului, a unei axe care invarte rotile. Iar diavolul este prezent in orice manifestare anti-bisericeasca, anti-crestina... De exemplu, daca Sodoma si Gomora au fost distruse... Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu o cetate ca pentru pacatul asta al homosexualismului. Dar Biserica nu a avut o pozitie oficiala in problema asta. Patriarhule de maine, asta te asteapta si e destul!"
Parintele Arsenie Papacioc la Realitatea TV
http://www.realitatea.net/playlive2.php?file=/media/video/video_001_00086077_1189144799_00.flv&titlulive=P%C4%83rintele%20Arsenie%20Papacioc:%20Cine-i%20mai%20smerit%20e%20mai%20fericit
 Afisari: 2337  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Daca era mai tanar cu cca 25 de ani sunt   de ionion
"Cine-i mai smerit, ala-i mai fericit"   de georgems
el ne iubeste   de Arcturus
Din intelepciunea Parintelui Arsenie Papacioc:   de Mos_Tautu
A r h i v a
  La taiat    34 comentarii
  Atacul Chisinaului    4 comentarii
  Parintele Voicescu comemorat la Mislea    1 comentariu
  Iliescu are o lege de linistire a Tarii    2 comentarii
  Zeii invocati pentru repararea unui Boeing    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 La taiat (3765 afisari)
 Buba nu este nici la Moscova, nici la Chisinau (3403 afisari)
 Misterul tabloului lui Rembrandt (2757 afisari)
 Bush, intampinat la Sydney de funduri goale (2689 afisari)
 Parintele Papacioc: "Cine-i mai smerit, ala-i mai fericit" (2337 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03055 sec.