Ziua Logo
  Nr. 4012 de luni, 20 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
A doua editie a Scolii de vara
La Universitatea "Emanuel" din Oradea s-a desfasurat a doua editie a Scolii de Vara, organizata de Asociatia Romana de Studii Religioase, la initiativa lui Cristian Badilita si a lui Marius Cruceru. Programul foarte dens al celor cinci zile de studiu (15-19 august) a presupus conferinte, recitaluri de poezie (Nichita Danilov, Cristian Badilita), lansari de carte (Razvan Ionescu, Cand sfintii mergeau la teatru), mese rotunde, expozitii de fotografie (Voicu Bojan) si sculptura (Liviu Mocanu) pe teme conexe Noului Testament. Discutiile si comunicarile au acoperit un spectru larg de interese stiintifice, de la exegeza neotestamentara din varii perspective critice, naratologica (Dorin Axente), mimetica (Octavian Baban), estetica (Emilia Pop si Natan Mladin), retorica (Marius Sabou), gnoseologica (Otniel Veres), soteriologica (Ciprian Simut), ecumenica (Nicolae Bodea, Daniel Gligore), muzicologica (Dorin Frandes), la studiul conceptului de "pietate launtrica" in Vechiul Testament si in iudaismul elenistic si palestinian (Aurelian Botica). Marius Cruceru propune o evaluare asupra interpretarilor Predicii de pe Munte si o prezentare a resurselor de pe Internet pentru invatarea limbii grecesti a Noului Testament. Din perspectiva de mare interes a revizitarii surselor apocrife, Cristian Badilita a prezentat prima traducere in romaneste a Evangheliei secrete a lui Marcu, pe care o va integra in a treia editie a Evangheliilor apocrife, iar Alin Suciu a vorbit despre noile perspective stiintifice asupra Evangheliei lui Iuda. (D.C.)
Spune-mi de ce razi...
Pe 13 august au inceput la ICR Viena repetitiile la piesa "O noapte furtunoasa" care va avea premiera pe 20 septembrie. Actorii Iulia Maria Popa, Horia Dacian si Franz Kattesch de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, alaturi de colegii lor austrieci, Manuela Seidl, Leopold Dallinger, Peter Faerber, Wolfgang Kandler, in regia lui Marius Schiener si a Dariei Magureanu, vor juca pe doua scene din orasul austriac Gmuend celebra piesa a lui Caragiale. Spectacolul face parte din proiectul "Cele mai bune comedii ale Europei" - "Spune-mi de ce razi ca sa-ti spun de unde vii", derulat de ICR Viena in parteneriat cu "Asociatia pentru promovarea schimbului cultural, economic si politic in cadrul Uniunii Europene" din Austria Inferioara si Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu. (M.A.)
Sculpturi inspirate de Brancusi
Artistul roman Romeo Niram expune, in premiera, la Institutul Cultural Roman din Lisabona, un ciclu de picturi inspirate din sculpturile lui Constantin Brancusi. Expozitia va fi deschisa astazi la sediul ICR Lisabona, inaugurarea fiind facuta de Horia Barna, directorul ICR Madrid, si de Virgil Mihaiu, directorul ICR Lisabona. In deschiderea expozitiei va avea loc proiectia filmului documentar "Brancusi" de Laurentiu Damian si o conferinta despre viata si opera sculptorului roman, sustinuta de criticul de arta portughez Alvaro Lobato de Faria, Directorul Miscarii de Arta Contemporana din Portugalia. Expozitia ramane deschisa pana pe 17 septembrie. (M.A.)
 Afisari: 321  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Laurii Anonimului    
  Sfarsitul iluminismului    3 comentarii
  Athos in fotografii    
 Top afisari / comentarii 
 Trupuri goale in apararea ghetarilor (3334 afisari)
 Jocuri de taina in PSD (3213 afisari)
 Ganea a sarit la Meme (2948 afisari)
 Mincinosul Bucurestilor (2646 afisari)
 Cu impostorii nu se polemizeaza (2259 afisari)
 Printul Harry se insoara (321 afisari)
 Feudalul Becali si ''Regele'' (203 afisari)
 MAE demareaza propria ancheta cu privire la acuzatiile lansate de Chisinau (157 afisari)
 Basescu, inapoi la scoala de marinari (141 afisari)
 Canicula se intoarce (121 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.