Ziua Logo
  Nr. 4009 de joi, 16 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Mentinuti in arest
-- Judecatorii italieni spun ca exista indicii grave privind vinovatia parintilor celor patru copii care au ars de vii
Un tribunal din Livorno a decis mentinerea in arest preventiv a parintilor celor patru copii romani de origine roma, morti la sfarsitul saptamanii trecute intr-un incendiu izbucnit la periferia orasului italian.
Judecatorul pentru anchete preliminare, Rinaldo Merani, a decis mentinerea in arest preventiv a celor doua cupluri de romi, dupa ce acestia au fost acuzati de neglijarea copiilor si neacordarea de asistenta de urgenta.
Potrivit avocatului celor patru arestati, judecatorul "a considerat insuficiente probele de vinovatie referitoare la un act criminal la originea incendiului, insa a considerat credibila ipoteza unei agresiuni, sustinuta de romani". Cu toate acestea, magistratul a dispus prelungirea perioadei de arest preventiv deoarece considera ca exista indicii grave privind vinovatia (romanilor) in cazul acuzatiei de abandon al minorilor si neglijenta urmata de decesul copiilor.
Marti seara, la incheierea interogatoriului care a durat mai mult de 11 ore, procurorul insarcinat cu ancheta anticipase o posibila eliberare a parintilor celor patru copii, afirmand ca "judecatorul crede in versiunea" lor cu privire la incident.
Sustin ca i-au urmarit pe agresori
Avocatul apararii a sustinut ca romanii ar fi auzit, cu putin timp inainte de izbucnirea incendiului, strigate si amenintari in limba italiana, provenind din exteriorul baracii in care locuiau. "Unii dintre ei au vazut o persoana care tinea in mana o sticla", a adaugat avocatul, citat de Mediafax, precizand ca si pompierii au descoperit la locul incendiului cioburi de sticla topite de caldura flacarilor. Parintii copiilor au declarat in fata autoritatilor ca in urma amenintarilor, au iesit din baraca si i-au urmarit pe agresorii care au reusit insa sa fuga. "In acel moment, intorcandu-se in tabara lor, parintii au vazut flacarile deja mari si nu au mai putut face nimic pentru a-si salva copiii", a argumentat avocatul. In timpul interogatoriului, unul dintre cuplurile arestate a negat ca ar fi parintii uneia dintre cele patru victime ale incendiului, indicand ca posibili parinti alti doi cetateni romani. Acestia din urma au fost transportati la sediul Chesturii, unde le-au fost prelevate probe, pentru efectuarea testelor ADN.
Corpuri carbonizate
Patru copii de origine romana au murit intr-un incendiu izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o tabara de romi de la periferia orasului Livorno, situat in centrul Italiei. Cei patru, cu varsta cuprinsa intre patru si zece ani, au fost gasiti carbonizati, intr-o baraca de lemn distrusa de flacari, de catre pompierii chemati sa stinga un incendiu. Presa italiana a relatat ca doi dintre cei patru copii erau surdomuti. Potrivit prefecturii din Livorno, o alta fetita care locuia in aceeasi baraca a reusit sa se salveze. Baraca din lemn, care a fost distrusa complet, se afla sub o bretea a autostrazii. Potrivit unor martori oculari, un barbat si o femeie, care s-au dovedit a fi parintii unora dintre copiii morti, au fost vazuti in timp ce se indepartau de locul incendiului. Acestia au fost retinuti, alaturi de alti doi romani. Potrivit procurorilor, incendiul ar fi izbucnit in interiorul baracii, iar cei patru copii, care dormeau, au ars de vii dupa ce parintii i-au abandonat si au fugit. (B.C.G.)
 Afisari: 210  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Patriarhia confirma: a existat o taietura    5 comentarii
  Batalie pentru sare    
  Agresorii fotbalistului Lungan, cercetati    
  Zboruri cu elicoptere Blackhawks    2 comentarii
  ZIUA si replica    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Manuela Vulpe s-a gandit sa-l asasineze pe Fulga (5488 afisari)
 Patriarhia confirma: a existat o taietura (3592 afisari)
 Asaltul lui Boureanu (3477 afisari)
 Bucatarul mafiei (3472 afisari)
 Confirmare: Patriarhul a fost taiat (3077 afisari)
 30 ani de la moartea lui Elvis Presley (553 afisari)
 Cutremur in Peru (167 afisari)
 Din toamna, o paine va costa cat doua (153 afisari)
 Romanii din Valea Timocului, recunoscuti ca minoritate nationala (151 afisari)
 NASA a descoperit o stea cu o coada lunga de 13 ani-lumina (149 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01767 sec.