Ziua Logo
  Nr. 4007 de marti, 14 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Premiile Ideo Ideis
Cele 12 premii ale editiei a doua a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis au ajuns in posesia a cinci trupe. Din Alexandria, au plecat laureati urmatorii: cel mai bun spectacol - "Pot" Brasov; regie - "Pot"; actrita in rol principal - Ada Gales ("Pot" Brasov); actor in rol principal - Vlad Pavel ("Pot"); actor in rol secundar - Alexandru Dobinciuc (Atelierul de Teatru, Botosani); actrita in rol secundar - Aida Avieritei (Atelierul de Teatru, Botosani); scenografie ("Pot"); coloana sonora ("Pot"); Premiul Ideo Ideis -Morphia (Craiova); miscare scenica - Heavenly Hell (Timisoara); Premiul special - Act (Bacau); Premiul special - Atelierul de Teatru. Presedintele de onoare al juriului, actorul Marcel Iures, a declarat ca festivalul l-a facut sa-si reaminteasca de ce a inceput aceasta meserie. (L.I.)
Festivalul acordeonului
Cea de-a doua editie a Festivalului International "Nopti Albe de Acordeon" se va organiza intre 14 si 16 septembrie la Bucuresti, urmand sa aduca pe scena de la ArCuB artisti din Romania, Franta si Rusia. Anul acesta invitatul de onoare al manifestarii este Marcel Azzola din Franta, care va sustine un recital in duet cu Lina Bossati. La festival vor participa: Teodora Enache & Etno-Fonia, Pascal Contet, Duo Paris - Moscou cu Domi Emorine & Roman Jbanov, Marian Mexicanu, Marielle Roy, Jean De Meaux, Edy Mexicanu, Alex Nooka & Horia Preda, Ion Bica Dragoi si tanarul acordeonist in varsta de 8 ani, Emilian Ionut. Se va organiza si o expozitie de acordeoane. (M.A.)
Intalnirea sasilor din Transilvania
Comunitatile sasesti din Transilvania, emigrate in majoritate in Germania, si-au creat structuri asociative care organizeaza in fiecare an intalniri ale celor plecati dintr-un anumit sat sau oras din Ardeal. Pe 11 august, a fost pentru prima data cand reintalnirea sasilor de la Dealul Frumos a avut loc in Transilvania. Programul a cuprins slujba si dezvelirea unei placi care ii comemoreaza pe cei cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial, o masa festiva si o prezentare a lucrarilor de restaurare si amenajare intreprinse de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti. (D.C.)
Comediantii au inchis Editia a VIII-a a Curtii Comediantilor
s-a sfarsit pe data de 7 august la Bucuresti, dupa ce a inceput pe 20 iulie la Rasnov. La aceasta editie au fost invitate trupe de teatru din Lituania, Estonia, Croatia, Turcia, Spania, Portugalia si Romania. Dupa Rasnov au urmat Sighisoara, Sibiu si Bucuresti. Programul "Curtea Comediantilor" a fost organizat de Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si Primaria Rasnov si finantat de Ministerul Culturii si Cultelor si de programul European Tineret in Actiune. (M.A.)
 Afisari: 136  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  1, 2, 3 proba de microfon    
  Ultimul "tren" (de noapte)    
  Destin de exilat    
  Sinceritate de doi bani la televiziune    1 comentariu
  "ZIUA" - are grija de doamnele cititoare    
 Top afisari / comentarii 
 A fost taiat (7482 afisari)
 Kalasnikov a fost copiat dupa o arma nazista (7462 afisari)
 Pe urmele marinarului din fotografia simbol a anului 1945 (2820 afisari)
 Dilema romaneasca a lui Traian Basescu (2689 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, in pericol (I) (2075 afisari)
 Basescu: Ideile separatiste sunt doar in capul politicienilor si al extremistilor (407 afisari)
 Bombardierele rusesti si-au intensificat zborurile in apropierea SUA (326 afisari)
 PSD depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului (172 afisari)
 Un mort si patru raniti in explozia de la combinatul Oltchim (140 afisari)
 ''Cainii rosii'' lupta pentru calificarea in Liga Campionilor (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00914 sec.