Ziua Logo
  Nr. 4004 de vineri, 10 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Universitati fara incredere
Doar patru universitati din cele 11 supuse evaluarii pilot in aceasta vara au primit calificativul de "grad ridicat de incredere", a anuntat, ieri, Ioan Curtu, presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. Acestea sunt: Universitatea Tehnica din Cluj, Universitatea de Stiinte Agricole Iasi, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Transilvania din Brasov. Alte 5 universitati (Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, Universitatea "Vasile Goldis" din Arad, Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu) au primit calificativul de incredere, dar in cazul lor sunt necesare actiuni de remediere a unor deficiente, pana la inceputul lunii octombrie. Grad limitat de incredere din partea expertilor a primit Universitatea din Oradea, pentru care ARACIS a cerut Ministerului Educatiei incetarea acreditarii pentru un an. Universitatea "Petre Andrei" din Iasi a primit din partea expertilor ARACIS "grad de incredere scazuta". La evaluarea celor 11 universitati au participat, conform sefului ARACIS, 13 evaluatori straini. (M. SEVERIN)
Pesta romaneasca la Bruxelles
Raportul final al Misiunii Comisiei Europene privind sanatatea animalelor arata ca "masurile de combatere a pestei porcine sunt aplicate defectuos", sustine senatorul PSD Ilie Sarbu, fost ministru al Agriuclturii, intr-un comunicat de presa. "Cel putin in judetele controlate s-au constatat neconformitati in ceea ce priveste notificarea focarelor de boala catre autoritatea centrala, neindemanare la stabilirea zonelor de protectie si supraveghere, ecarisarea teritoriului, identificarea si miscarea animalelor, intocmirea formularisticii de anuntare proprietarilor si a autoritatilor", precizeaza documentul. Raportul CE mai indica faptul ca "ecarisarea teritoriului in urma aplicarii masurilor de control pentru pesta foloseste metode alternative (ingropare), nu exista inca un protocol incheiat intre Autoritatea Veterinara si Ministerul Mediului in acest sens, ceea ce reprezinta un punct foarte grav", mai sustine documentul. Pesta porcina clasica a fost identificata in doua ferme ale firmei Smithfield din vestul tarii, unde trebuie sacrificati aproximativ 40.000 de porci. (L.M.)
Adomnitei prin scoli
Departamentul de control al Ministerului Educatiei si Directia Buget, Finante din cadrul institutiei vor verifica, in perioada 15 august - 10 septembrie, starea investitiilor in infrastructura unitatilor scolare. Potrivit consilierului personal al ministrului Educatiei, Mirabela Amarandei, la controale va participa si ministrul Cristian Adomnitei. Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut, marti, ministrului Adomnitei sa inceapa controalele in unitatile de invatamant pentru a verifica starea investitiilor in infrastructura si utilitati, astfel incat anul scolar sa poata incepe in conditii optime. In urma cu doua saptamani, Cristian Adomnitei declara ca este preocupat de modul in care sunt cheltuite in teritoriu fondurile alocate de Guvern prin intermediul MECT. (M.S.)
 Afisari: 249  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Infractori la 6 ani    
  UE ne trimite 330 de milioane de euro    
  Pe Litoral, discotecile nu se inchid noaptea    2 comentarii
  Comisionul Postei Romane va fi micsorat    
  Locuinte ANL fara credit ipotecar    
 Top afisari / comentarii 
 Al IV - lea razboi (6263 afisari)
 Coada Dragonului Rosu (2591 afisari)
 "E absolut esential ca Patriarhul sa nu fie obiect de santaj" (2092 afisari)
 Prea Fericitul Patriarh Teoctist, splendoarea ortodoxiei si rolul Romaniei (1810 afisari)
 Iliescu revoltat (1710 afisari)
 Pentru Olteanu, Basescu e ca Ceausescu (311 afisari)
 Romania nu vrea sa fie "second hand" pentru americani (217 afisari)
 Serbia, dispusa sa renunte la UE in cazul recunoasterii independentei Kosovo (213 afisari)
 Bursele internationale in cadere libera in urma crizei ipotecare din SUA (202 afisari)
 Patriahia il paraste pe Dinescu la CNSAS (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01024 sec.