Ziua Logo
  Nr. 4004 de vineri, 10 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Pe Litoral, discotecile nu se inchid noaptea
-- Autoritatile au decis sa interzica accesul oricaror utilaje care curata si niveleaza plajele distruse in urma inundatiilor in statiunile Olimp, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Eforie Nord, Eforie Sud si Mamaia, a declarat, ieri, ministrul Turismului, Ovidiu Silaghi.
El a adaugat ca pentru refacerea plajelor sunt necesari 2200 de metri cubi de nisip, cantitate care va fi adusa din Marea Neagra. Ministrul a afirmat ca nu stie care este suma necesara pentru reabilitarea plajelor, dar a spus ca banii sunt alocati de Ministerul Mediului. Pe de alta parte, Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a anuntat ca a refacut deja plajele din statiunile Venus, Cap Aurora, Jupiter si Costinesti, afectate de inundatiile de marti, fiind in curs de reabilitare plajele de la Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia si Olimp.
In acelasi timp, Silaghi s-a declarat nemultumit ca discotecile in aer liber de pe Litoral, nu pot sa-si inchida activitatea dupa ora 01.00. El afira ca, acestea au continuat sa functioneze, pentru ca in ordonanta prin care se cerea oprirea activitatii nocturne, cuvantul "suspendare" a fost interpretat ca o intrerupere temporara, care poate dura doar cateva minute. "Avocatii proprietarilor discotecilor de pe plaja au spus ca termenul suspendare din ordonanta pe care am dat-o cu privire la inchiderea acestora dupa ora unu noaptea nu inseamna o intrerupere a functionarii acestora pe timpul intregii nopti, ci poate insemna si o intrerupere de doar cinci minute", a afirmat Silaghi. Pentru a reabilita situatia, Ministerul va modifica ordonanta si va cere ca discotecile in aer liber sa fie inchise "dupa ora unu noaptea". "Modificarile ordonantei vor merge spre aprobare in circa zece zile. Marii turoperatori germani, precum TUI, au plecat de pe litoralul romanesc tocmai din cauza zgomotului facut de aceste discoteci", a precizat Silaghi. El a descoperit tot de curand ca Litoralul romanesc ofera locuri de cazare "la negru". Potrivit spuselor lui Silaghi, a aflat de existenta celor 20.000 de locuri de cazare nedeclarate atunci cand a aflat ca in weekend-urile din iulie si august gradul de ocupare de pe Litoral a fost de 110%
n Corina SCARLAT 
 Afisari: 358  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ce inseamna 20.000 locuri cazare la negru ?   de Aladin
Discoteci   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Infractori la 6 ani    
  UE ne trimite 330 de milioane de euro    
  Comisionul Postei Romane va fi micsorat    
  Locuinte ANL fara credit ipotecar    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Al IV - lea razboi (6263 afisari)
 Coada Dragonului Rosu (2591 afisari)
 "E absolut esential ca Patriarhul sa nu fie obiect de santaj" (2092 afisari)
 Prea Fericitul Patriarh Teoctist, splendoarea ortodoxiei si rolul Romaniei (1810 afisari)
 Iliescu revoltat (1710 afisari)
 Pentru Olteanu, Basescu e ca Ceausescu (311 afisari)
 Romania nu vrea sa fie "second hand" pentru americani (217 afisari)
 Serbia, dispusa sa renunte la UE in cazul recunoasterii independentei Kosovo (213 afisari)
 Bursele internationale in cadere libera in urma crizei ipotecare din SUA (202 afisari)
 Patriahia il paraste pe Dinescu la CNSAS (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00849 sec.