Ziua Logo
  Nr. 4004 de vineri, 10 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Chestorul Fatuloiu trimis in America
-- Seful Politiei Romane a fost nominalizat de MIRA pentru un post de atasat de Interne in SUA * Trei nume sunt in carti pentru conducerea IGPR
ZIUA FOTO
Seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, pleaca de la conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane. Fatuloiu a fost nominalizat de catre ministrul Internelor, Cristian David, sef al Biroului atasatului Afacerilor Interne in Statele Unite ale Americii.
Dupa plecarea acestuia urmeaza sa fie numit un succesor la conducerea IGPR. Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), chestorul va avea rang de ministru-consilier. "Preluarea postului va avea loc dupa finalizarea tuturor procedurilor prevazute de lege intr-o astfel de situatie. Tot atunci, va fi numit si succesorul sau in functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane", precizeaza MIRA. Fatuloiu va mai ramane cel putin pana in luna septembrie in fruntea Politiei Romane, intrucat procedura de numire a sa in functia de atasat de interne este una mai lunga. Astfel, in prima faza, Directia generala de relatii internationale a Ministerului Internelor trebuie sa intocmeasca un raport care, la randul sau, trebuie semnat de catre ministrul de Interne, iar abia apoi documentele vor fi trimise la ministrul Afacerilor Externe care va finaliza procedura. Seful Politiei Romane este eliberat din functie prin decizia ministrului de Interne, decizia fiind publicata ulterior in Monitorul Oficial. Dupa aceea va fi numit viitorul sef al Politiei Romane.
Potentiali candidati
Cele mai vehiculate nume ale posibilului inlocuitor al chestorului Fatuloiu la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane sunt chestorul Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, chestorul Eugen Corciu, adjunct al sefului IGPR si comisarul sef Gheoghe Plai, fostul sef al IPJ Iasi si actualul sef al IPJ Botosani. Acesta din urma a fost demis, anul trecut, de la sefia IJP Iasi in urma scandalului cauzat de moartea micutei Larisa Chelaru, minora ucisa si al carei cadavru a fost descoperit, abia dupa o luna, in boxa blocului in care locuia. Surse din Politia Romana au precizat pentru ZIUA ca adjunctul chestorului Fatuloiu, Eugen Corciu ar fi refuzat propunerea de a prelua sefia IGPR. Totodata, surse din MIRA sustin ca nici chestorul Marian Tutilescu, cel care era "agreeat" de unii sefi de la Interne la conducerea IGP, nu ar avea sanse sa ajunga pe scaunul ocupat de Fatuloiu. Pana la inchiderea editiei, nu s-a confirmat daca comisarul sef Plai ar fi de acord sa preia fraiele Politiei Romane.
Considera propunerea o avansare
Contactat de reporterii ZIUA, chestorul Fatuloiu s-a declarat onorat de nominalizarea sa in functia de ministru - consilier, dorindu-si realizarea cu succes a acestui proiect care priveste dezvoltarea cooperarii interinstitutionale intre agentiile de aplicare a legii. Totodata, seful IGPR considera propunerea sa pentru postul de atasat de interne drept o avansare, deoarece "este ceva sa reprezinti legea romaneasca in Statele Unite". Chestorul a multumit, de asemenea, ziaristilor pentru contributia la realizarea proiectului sau de a duce Politia Romana in UE. "Sunt onorat de acesta nominalizare. Experienta mea in ceea ce priveste cooperarea internationala ma va ajuta foarte mult sa dezvolt cooperarea interinstitutionala. Este o onoare pentru ca este o noua etapa in activitatea mea profesionala", a precizat Fatuloiu. De asemenea, chestorul a mai spus ca ar trebui schimbat raportul politie-comunitate, "dintr-o relatie de parteneri intr-una mai apropiata, nu autoritate ci sprijin, prietenie. La randul sau, ministrul Internelor, Cristian David a declarat ca este vorba despre o functie nou - infiintata, iar Fatuloiu era cea mai potrivita persoana pentru acest post.
Doi ani a condus Politia Capitalei
Dan Fatuloiu a fost numit la sefia Politiei Romane in urma cu doi ani, dupa ce ocupase functia de director adjunct al Directiei de Combatere a Crimei Organizate. Din anul 2000 pana in 2002, Fatuloiu a fost seful Politiei Capitalei, de unde a fost demis in urma scandalului cu Stelian Ogica. Politia a fost acuzata recent de ministrul Cristian David ca nu si-a facut datoria in urma accidentelor in lant produse pe Autostrada Soarelui. Imediat dupa tragediile produse pe sosele, Fatuloiu a plecat, potrivit Realitatea Tv, in concediu de odihna in Antalia. In urma evenimentului rutier, Dumitru Jianu, fostul sef al Politiei Rutiere, a fost demis de catre ministrul Internelor, Cristian David.
n Oana ROTARU, Petrisor CANA 
 Afisari: 1333  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Case si spital pentru armata    
  Arestati preventiv    
  Stiri pe scurt    
  Iliescu revoltat    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Al IV - lea razboi (6263 afisari)
 Coada Dragonului Rosu (2591 afisari)
 "E absolut esential ca Patriarhul sa nu fie obiect de santaj" (2092 afisari)
 Prea Fericitul Patriarh Teoctist, splendoarea ortodoxiei si rolul Romaniei (1810 afisari)
 Iliescu revoltat (1710 afisari)
 Pentru Olteanu, Basescu e ca Ceausescu (311 afisari)
 Romania nu vrea sa fie "second hand" pentru americani (217 afisari)
 Serbia, dispusa sa renunte la UE in cazul recunoasterii independentei Kosovo (213 afisari)
 Bursele internationale in cadere libera in urma crizei ipotecare din SUA (202 afisari)
 Patriahia il paraste pe Dinescu la CNSAS (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01030 sec.