Ziua Logo
  Nr. 4002 de miercuri, 8 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Colegiul Medicilor Bucuresti -avocatul lui Sinescu
Comisia aflata sub tutela lui Sorin Oprescu n-a gasit nici o greseala in actul medical si vrea sa-i pedepseasca pe medicii care si-au permis sa critice interventia mortala asupra Patriarhului.
Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB) a trimis ieri catre Colegiul Medicilor din Romania (CMR), dosarul cu actele medicale privind interventia chirurgicala la care a fost supus Patriarhul Teoctist, cu mentiunea ca nu a identificat nici o eroare medicala in interventia chirurgicala la care a fost supus Inalt Prea Sfintia Sa. Membrii Biroului Executiv al CMB au considerat lipsite de deontologie declaratiile privind calitatea actului medical aplicat PF Teoctist, din partea unor medici si propune analizarea lor.
Medicul Sorin Oprescu, presedintele CMB a adaugat ca in dosar sunt cuprinse atat declaratiile unora dintre medici, membri ai echipei, radiografiile si investigatiile realizate inaintea interventiei chirurgicale, dar si precizari vizand desfasurarea operatiei. De asemenea, sunt prezentate concluziile vizand etapele operatorii. Oprescu a precizat ca Biroului Executiv i-a fost prezentat un referat al Comisiei de jurisdictie a CMB privitor la autosesizarea in cazul decesului PF Patriarh Teoctist. Fara a intra in amanunte legate de desfasurarea interventiei chirurgicale, Oprescu a precizat ca Patriarhul nu a suferit de o infectie urinara, iar tratamentul recomandat este cel indicat de literatura de specialitate. Mai mult, el a spus ca nu era necesara prezenta unui chirurg cardio-vascular, intrucat toate investigatiile realizate inainte de operatie nu au impus necesitatea unui astfel de specialist.
Cazul Ursea in discutie
De asemenea, profesorul a spus ca va lua in discutie declaratiile facute de profesorul Ursea, dar si de alti medici legat de acest caz, intrucat afirmatiile lor nu au avut o baza reala. "Este necesar sa se faca analiza declaratiilor profesorului Ursea si a altor doctori, intrucat acestia au lansat foarte multe afirmatii, fara ca ei sa fi participat la operatie, afirmatii care s-au dovedit a fi in neconcordanta cu realitatea. Nu este corect sa ne pronuntam atat timp cat nu avem cunostinte despre un anumit caz", a mai spus presedintele CMB, care a precizat ca ii va invita la Colegiu pe medicii respectivi. Deoarece in interventia chirurgicala au fost implicati medici care sunt membri ai organelor de conducere ale CMB, solutionarea cazului este, potrivit legii, de competenta Comisiei Superioare de Disciplina. De aceea, dosarul a fost trimis Comisiei Superiorare de Disciplina a CMR,. a mai spus Oprescu. (C.P.)
 Afisari: 1023  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Corb la corb nu scoate limba! :))   de LC
Raspunsul l-au dat in ordine: Nastase, Basescu, Tariceanu   de andreifodor
Doctorul Oprescu stie putine   de Ion Caramache
AL PATRULEA PATRIARH ASASINAT !   de Romeo2004
Auzira-ti vreodata da Mafia alba? O mina spala pe alta!   de Huhu extraterestrul
A r h i v a
  Buricul lumii    18 comentarii
  Ministerul trebuie sa sesizeze Parchetul in cazul Patriarhului    6 comentarii
  CNSAS incepe verificarea ierarhilor BOR    8 comentarii
  Plangere penala pentru moartea PF Teoctist    1 comentariu
  Sfarsitul nu-i aici!    3 comentarii
  Sindromul McDonald's    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sfarsitul nu-i aici! (3661 afisari)
 Omagiu unui patriarh comunist (3357 afisari)
 Popeye mananca spanac (3063 afisari)
 Buricul lumii (2708 afisari)
 A murit baronul Rothschild (2536 afisari)
 Chitac judecat, Iliescu amanat (558 afisari)
 Jocurile Olimpice din China, boicotate de americani (420 afisari)
 Marco Polo a descoperit America inaintea lui Columb (327 afisari)
 Radu Mazare: Basescu e implicat in chemarea mea la DNA (311 afisari)
 Astronomii au descoperit o planeta mai mare decat Jupiter (244 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02685 sec.