Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Managerii Mittal scapa de penal
Conducerea Mittal Steel Galati a scapat de acuzatiile aduse de Garda de Mediu, procurorii dand ca solutie "neinceperea urmaririi penale", a declarat Octavian Marius Popa, noul comisar al Garzii Nationale de Mediu. Fosta conducere a GNM a sesizat Parchetul cu privire la neindeplinirea sarcinilor de mediu asumate de Mittal, conducerea combinatului fiind considerata raspunzatoare. Popa a precizat ca NUP-ul a avut la baza lipsa procesului verbal de constatare a neregulilor, deteriorat de cerneala cazuta dintr-o calimara. Cat priveste Arpechim, Popa s-a declarat multumit pentru ca au fost realizate toate masurile pentru care Garda de Mediu a dispus sistarea autorizatiei de functionare, iar, acum, pe rol, se afla un proces. In mai putin de doua luni de cand este la conducere Octavian Popa, Garda de Mediu a facut 5488 de controale, fiind verificati 4167 de agenti economici. Au fost date 999 sanctiuni, din care 255 avertismente si 724 amenzi, in valoare de aproape 13 milioane de lei. (Luminita MOROIANU)
Vin banii de la UE
Fondurile de la Uniunea Europeana care vor intra in Romania in luna august, ca urmare a aprobarii a cinci dintre Programele Operationale finantate din instrumente structurale, depasesc 300 de milioane de euro, potrivit Ministerului Economiei si Finantelor (MEF). Pozitia lunara a balantei platilor Romania - UE nu este relevanta si nu indica situatia finala anuala. "Stabilirea calitatii de beneficiar net sau contribuabil net al unui stat membru se face la sfarsitul fiecarui an bugetar si nu pe parcursul acestuia, pentru ca situatia poate varia semnificativ de la o luna la alta", precizeaza MEF. Sumele acordate ca si plati in avans de Comisia Europeana se aloca din bugetul de Fonduri Structurale si de Coeziune alocate Romaniei pentru perioada 2007 - 2013. Potrivit MEF, aceste sume nu sunt destinate pregatirii proiectelor ci vor merge catre sistemul de prefinantare interna, cu scopul de a putea demara unele categorii de proiecte. Sumele se acorda beneficiarilor eligibili, cum ar fi autoritati centrale si locale sau
ONG-uri. (Florin BARBUTA)
Parcari noi in Sectorul 3
Primarul Liviu Negoita a reusit sa amenajeze in luna iulie circa 4000 de locuri de parcare in mai multe zone din Sectorul 3 al Capitalei, dupa ce a accelerat ritmul de lucru. Noile parcaje sunt infiintate in zona strazilor Negoiu, Mesterul Manole, Voronet, Odobesti, Rotunda, Mizil, Lotrioara, Camil Ressu, Lunca Bradului, Rasinari, Gura Vadului, Valea Buzaului, Cozla, Zavideni, Liviu Rebreanu, Madaras, Mizil, Fiosorului, N. Grigorescu, Codrii Neamtului, Burdujeni, Mihai Bravu si Decebal. Gabriel Calinescu, seful Serviciului Parcari din cadrul Primariei Sectorului 3, ne-a declarat, ieri, ca in prezent sunt amenajate 47.000 locuri de parcare, dintre care 40.000 parcari de resedinta si circa 6000 de parcari in spic, pe marile bulevarde. (M.S.)
Vega produce Eurobitum
Rafinaria Vega Ploiesti, membra a Grupului Rompetrol, a inceput productia de Eurobitum (bitum rutier modificat cu polimeri). Investitia, de peste 7 milioane de dolari, a fost realizata din fonduri proprii. Instalatia de productie are o capacitate de 60.000 tone/an, iar lucrarile au fost efectuate de compania Rominserv - Contractorul General al Grupului Rompetrol. Tehnologia originala elaborata in cadrul Rompetrol si noutatile tehnice au permis realizarea unui brevet care a fost depus la OSIM, compania avand calitatea de titular. Asfaltul realizat cu acest tip de produs are o durata de viata cu 50% mai mare, costurile de intretinere sunt reduse la jumatate, rezistenta la deformatii permanente este mai buna cu 85% si, in plus, poate reduce zgomotul in trafic cu pana la 20%, a declarat Dumitru Manoiu, vicepresedinte Cercetare-Dezvoltare, Grupul Rompetrol. (G.M.)
 Afisari: 452  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Inflatia prinde curaj    1 comentariu
  ANAF combate evaziunea cu GPS-ul    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00986 sec.