Ziua Logo
  Nr. 4000 de luni, 6 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si Masonerie
Dan CIACHIR 
-- Domnul Cozmin Gusa, presedintele PIN, face un real serviciu Bisericii noastre, care ii va aduce multa popularitate, publicand in ZIUA de sambata lista masonilor din Adunarea Nationala Bisericeasca.
Acelasi lucru se poate spune si despre ziarul ZIUA. Ma grabesc sa adaug ca nu am nici un fel de ostilitate, ca ortodox, fata de Masonerie in sine. Insa ea este incompatibila atat cu Biserica orotdoxa cat si cu Biserica Romano-Catolica, care a combatut-o violent si fatis. Asa cum nu poti sa iei antibiotice si in acelasi timp sa bei o sticla de coniac sau o vadra de vin, nu poti fi, in acelasi timp, ortodox si mason. Deoarece potrivit Evangheliei lui Hristos, nu poti sluji la doi stapani.
Nimeni nu a definit mai bine aceasta incompatibilitate ca Nae Ionescu: "Baza ideologica a francmasoneriei este <<religiunea naturala>> sau, daca vreti, religiunea stiintifica; adica religia curatita de toate elementele ei mistice, supranaturale, divine, si transformata intr-un sistem de morala terestra, in care principiul fundamental este; iubeste pe aproapele tau. (...) Precum se vede, nimic senzational, nimic nou si nimic primejdios. Pana aici. Numai ca, dupa cum biserica crestina este o organizatie militanta, cu actiune directa asupra publicului, tot astfel aceasta noua religie , care in fapt numai religie nu e, a sfarsit prin a se organiza ca o unitate de lupta. Nu insa pentru a castiga de partea ei cat mai multi adepti, ci pentru a distruge organizatia oarecum <<concurenta>>, a bisericii."
Aflam din lista furnizata de presedintele PIN ca domnul Sorin Frunzaverde, fost ministru al Apararii, apartine Masoneriei. Domnul Frunzaverde este si membru in Adunarea Nationala Bisericeasca, in a doua legilatura consecutiv, reprezentand Eparhia Caransebesului. Atunci cand a avut loc, in noiembrie 2005, alegerea de mitropolit al Ardealului, ierarhul locului, PS Laurentiu Streza, l-a desemnat pe dl Frunzaverde ca "barbat de incredere" din partea sa la numararea voturilor. Am pomenit aici, in ZIUA, de episodul in care, la o ezitare a defunctului patriarh Teoctist, care citea buletinele de vot, IPS Laurentiu i-a strigat dlui Frunzaverde: "Sorine! Ia vezi ce faci acolo; fii atent!" (cf. ZIUA, 20 sept. 2006, p. 1).
Se prea poate insa ca IPS Laurentiu Streza sa nu fi fost la curent cu apartenenta la Masonerie a dlui Frunzaverde. Eparhia Caransebesului este condusa azi de Prea Sfintitul Lucian Mic. Daca afirmatia dlui Gusa este corecta - si eu cred ca este -, in 24 de ore dl Frunzaverde trebuie exoflisit din Adunarea Eparhiala a Episcopiei Caransebesului. Lucru valabil si pentru ceilalti masoni din adunarile eparhiale, respectiv din Adunarea Nationala Bisericeasca.
Poate ca domnul Sorin Frunzaverde este un bun mason, insa este iremediabil un om pe care inteligenta nu-l da afara din casa. Vineri, dupa inmormantarea Patriarhului Teoctist, domnul Frunzaverde a strigat sus si tare ca noul Patriarh al Romaniei va fi IPS Mitropolit Daniel al Moldovei. Acum, datorita dlui Gusa si dezvaluirilor sale din ZIUA, toata suflarea romaneasca a vazut limpede ca, in cursa spre patriarhat, IPS Daniel este sustinut patetic de Masonerie. Constiinta membrilor Colegiului Electoral Bisericesc va fi pusa la grea incercare cu prilejul votarii noului patriarh. Figura mitropolitului Teofan al Olteniei, de calugar autentic, care nu face compromisuri duhovnicesti, va aparea si mai luminoasa in ochii credinciosilor si, mai ales, in ochii clerului ortodox. Sa ne traiesti, domnule Frunzaverde, noua, romanilor pravoslavnici, si multa sanatate domnului presedinte Traian Basescu, mentorul si patronul dtale politic!
 Afisari: 9020  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 12 Afiseaza toate comentariile  
Totusi, Papa a aceptat teoria evolutionismului.   de plongeur.alpin
Mie unul mi se pare ca de departe Bartolomeu Anania e cel mai intelept   de georgems
cateva teorii ale conspiratiei   de George-Felix
Masoneria si Ortodoxia nu pot convietui impreuna (cu exceptia Romaniei) dar pot exista in   de ionion
HAHA! TAAAAREEEE!!   de caracadilca
Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si turnatorie   de Ion Caramache
romanilor le place sa creada in conspiratii   de marin2
foarte corect   de gica_george
Felicitari!   de S.O.S.
Si pe Basescu cine l-a facut presedinte ???   de Calugarul Vasile
eu totusi nu inteleg   de dan toader
Cosmin Gusa   de emilcurios
A r h i v a
  Are Clujul ceva de aparat?    4 comentarii
  Suprematia intereselor si puterea conjuncturilor    2 comentarii
  Sondajele de opinie cu gandul la vacanta    1 comentariu
  Mediatorul atomic    3 comentarii
  La judecata zilei    3 comentarii
  Patima politicii    2007-08-02
  Dezamagire crunta la Oradea    2007-07-26
  Oameni de cultura si odihna    2007-07-19
  Dezonoarea parintelui Necula    2007-07-12
  Etalonul Malaxa    2007-07-05
 Top afisari / comentarii 
 Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si Masonerie (9020 afisari)
 Sfantul Sinod: Masoneria, dusman al lui Dumnezeu (8149 afisari)
 Secretul Patriarhului (7449 afisari)
 Ultimele trei zile ale Parintelui Teoctist (6835 afisari)
 Presedintele Basescu, cinism mafiot (4092 afisari)
 Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului (682 afisari)
 Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra (484 afisari)
 Profesoara Corina Vasile este nevinovata (336 afisari)
 PSD vrea multi functionari publici (160 afisari)
 Cod galben in sudul tarii (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16718 sec.