Ziua Logo
  Nr. 4000 de luni, 6 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Scutiri cat pensiile
-- Vanghelie l-a acuzat pe Berceanu ca a incercat sa ierte 34 de societati de suma de 8,3 miliarde euro
Marian Vanghelie l-a acuzat pe Radu Berceanu ca, in calitate de ministru al Transporturilor, a incercat sa scuteasca 34 de societati de suma de 8,3 miliarde de euro. "Sunt exact banii pentru 4 ani de zile pentru pensionari", a indicat liderul PSD Bucuresti.
Liderul PSD Bucuresti a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, dovada pentru acuzatiile pe care i le-a adus lui Berceanu: Ordonanta de Urgenta 128 din 21 decembrie 2006, privind unele masuri pentru diminuarea arieratelor bugetare. Actul normativ, a spus pesedistul, ar reprezenta una dintre cele mai mari afaceri facute de "baietii destepti din PD", impreuna cu "baietii destepti din domeniul energetic". Vanghelie a precizat ca ordonanta respectiva a trecut de Guvern, intrand ulterior in dezbaterea Senatului, in calitate de prima Camera sesizata. Liderul PSD a precizat ca, urmare a "priceperii" lui Radu Berceanu la "toate jocurile de culise", ordonanta a trecut tacit de Senat, urmand sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor. Presedintele PSD Bucuresti l-a acuzat pe Berceanu ca este implicat in aceasta "mica afacere" impreuna cu Ionel Mantog, presedintele PD Gorj si directorul Societatii Nationale a Lignitului, dar si cu deputatul democrat Ioan Oltean. De asemenea, Vanghelie a aratat ca societatile sustinute de Berceanu, Mantog si Olteanu au adus prejudicii imense statului roman. Potrivit lui Vanghelie, "societatea sustinuta de Ioan Oltean, Beni Alex, a adus 29 de miliarde pagube statului, Energy Holding a adus 32 de miliarde, iar Europec 184 de miliarde".
Basescu, somat sa intervina
Liderul PSD Bucuresti l-a rugat, in acest context, pe presedintele Traian Basescu sa ia masuri urgente fata de incercarea lui Radu Berceanu de a scuti cele 34 de societati de la plata a 8,3 miliarde de euro. Ordonanta de Urgenta 128 din 21 decembrie 2006 prevede scutirea de la plata obligatiilor fiscale principale a unui numar de 34 de societati de stat, printre care Termoelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., Societatea Nationala a Lignitului S.A. si altele, ca urmare a faptului ca inregistreaza arierate bugetare si se afla in situatia in care organele statului le blocheaza conturile bancare si le executa silit bunuri mobile si imobile. Vanghelie si-a exprimat, totodata, speranta ca, in urma aducerii la cunostinta publicului a efectelor acestei ordonante, ea nu va fi adoptata si de catre Camera Deputatilor.
Roxana ANDRONIC 
 Afisari: 1053  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
SA FIM MAI SERIOSI   de pitesteanu
NU am dreptate?   de T.P.LICA
Iertari psd-iste de datorii   de T.P.LICA
Zice bine   de CristianIon2005
Vanghelie   de Doroftei Ilie
Costy si Ingineru - Bagati, baieti !   de Arogantu'
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si Masonerie (9020 afisari)
 Sfantul Sinod: Masoneria, dusman al lui Dumnezeu (8149 afisari)
 Secretul Patriarhului (7449 afisari)
 Ultimele trei zile ale Parintelui Teoctist (6835 afisari)
 Presedintele Basescu, cinism mafiot (4092 afisari)
 Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului (682 afisari)
 Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra (484 afisari)
 Profesoara Corina Vasile este nevinovata (336 afisari)
 PSD vrea multi functionari publici (160 afisari)
 Cod galben in sudul tarii (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01621 sec.