Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe
-- MAE e suparat ca cineva i-a spart e-mailul sex-ambasadoarei din Mexic si anunta ca aceasta avea libertatea sa faca tot pentru a-si apara drepturile
Dezvaluirile despre aventurile amoroase ale Manuelei Vulpe, ambasadorul Romaniei in Mexic, si despre traficul de influenta pe care diplomatul roman il face pentru a ramane proprietara unei case de la RA-APPS au starnit un adevarat scandal in Ministerul Afacerilor Externe, la Cancelaria primului ministru si la nivelul Administratiei Prezidentiale. Din corespondenta electronica pe care Manuela Vulpe o poarta cu diverse persoane din MAE si din alte institutii ale statului rezulta ca unii functionari, platiti de contribuabilul roman, sunt interesati sa isi rezolve mai mult problemele personale, folosindu-se de functiile pe care le ocupa efemer, decat sa acorde importanta cuvenita activitatilor profesionale. Starea materiala, punerea unor pile pentru ca diversi amici sa ajunga in posturi caldute sau cum sa se distreze mai bine in tarile pe unde sunt la post, par sa fie o preocupare constanta pentru unii angajati din institutiile bugetare. Asa rezulta din continutul e-mailurilor doamnei ambasador Vulpe, postate pe site-ul www.spiritofromania.com.
Dupa aparitia articolului "Sex-amabasadoarea" in Ziarul ZIUA, pe adresele de e-mail ale ziarului au sosit mai multe e-mail-uri care contineau alte corespondente electronice ale Manuelei Vulpe. Culmea e ca acestea erau trimise tocmai de pe contul personal de e-mail al doamnei ambasador.
Manuela Vulpe ne-a trimis si un drept la replica prin care ne anunta ca va intreprinde toate demersurile legale corespunzatoare impotriva celor care i-au accesat ilegal contul de e-mail. Acest scandal diplomatic se suprapune cu prezenta in Mexic a unei importante delegatii parlamentare, condusa de Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. Cu aceasta ocazie am aflat si care este programul lui Bogdan Olteanu. Pe langa vizitele cu caracter protocolar pe la diverse institutii mexicane, programul are un pronuntat caracter turistic.
Din ultimele informatii primite la redactie am aflat ca doamna ambasador are o relatie mai mult decat protocolara cu actualul presedinte al unui mic stat din Oceania. Au aparut informatii interesante si despre "Lara", o prietena foarte buna a doamnei ambasador, care devenise amanta bulgarului Stamen Stancev, acuzat de spionaj in dosarul divulgarii de secrete nationale privind privatizarile din Romania. Buna prietena a doamnei Vulpe a fost recent in Mexic. Lara, pe numele ei adevarat Stangacilovic Lara, fiica lui Milivoje si Krina, cetatean iugoslav, nascuta la 20 februarie 1975 in localitatea Bor, Iugoslavia, a primit cetatenie romana in luna mai 2004, printr-o hotarare de Guvern semnata de Adrian Nastase.
In amor cu un presedinte
Laurentiu Fulga, administratorul site-ului www.spiritofromania.com precizeaza intr-un anunt postat pe site-ul respectiv ca e-mailurile primite si trimise de ambasadorul Manuela Vulpe "nu mai pot fi considerate private din moment ce sunt trimise cu sutele sa blocheze casuta de e-mail a unei redactii! Si dupa cum s-a complicat situatia dezvaluirilor a ceea ce gasim in corespondente, tindem sa credem ca aceste aspecte tin tot mai mult de natura competentelor autoritatilor romane, pentru a se lamuri rapid in ce este implicata ambasadoarea Manuela Vulpe."
Fulga dezvaluie faptul ca doamna ambasador poarta o corespondenta amoroasa si cu actualul presedinte al unui mic stat din Oceania. Administratorul site-ului care a publicat continutul corespondentei electronice ale diplomatului roman se intreaba daca nu cumva la mijloc este vorba de un joc al serviciilor de informatii. "Se pune inca o data intrebarea, ce serviciu secret a exploatat aventurile amoroase ale ambasadoarei romance si prin cine, si de ce, o platea cu zeci de mii de dolari, chiar si sub forma rolului de amant?
Am stat foarte mult sa ne gandim inainte sa publicam aceste corespondente, ba chiar inainte de a le publica le-am pus, integral, la dispozitia autoritatilor romane competente. Si am triat cat am putut sa nu fie publicate lucruri prea personale sau de familie, insa daca din anumite discutii de familie reieseau dezvaluiri despre coruptie, trafic de influenta si alte aspecte grave, ne-am asumat acest rol, poate ingrat, de a le pune la dispozitia romanilor. De ce am facut asta? Pai fiindca, noi toti, suntem convinsi ca diplomatul roman tinut la post din banul public, trebuie sa se ocupe numai si numai de interesele Romaniei si ale poporului roman de pretutindeni. Ori, din aceste corespondente putem intelege foarte clar care sunt preocuparile anumitor specimene ce fac parte din corpul diplomatic romanesc", spune Laurentiu Fulga, cel care a dat publicitatii corespondenta doamnei ambasador Manuela Vulpe.
In continuare va prezentam alte fragmente din corespondenta diplomatului roman purtata cu diverse persoane pentru a incerca sa isi pastreze casa de la RA-APPS. Printre acestea se numara si Dan Tanasescu, fostul director comercial de la RA-APPS. Intre timp, acesta a devenit angajatul firmei Midocar-Consult SRL, firma care a achizitionat o vila a RA-APPS la Snagov unde intentioneaza sa construiasca un hotel de cinci stele care sa fie condus de fostul director de la RA-APPS.
Corespondenta cu Dan Tanasescu, fost director in RAAPPS
10.05.2007 Dan Tanasescu catre Manuela Vulpe (foto)
Sarut mana scumpa Doamna !
Ce mai faci? Cum e viata in Mexic, te-ai acomodat? Baiatul a inceput facultatea?
Aici nimic nou. Eu am plecat de la RAAPPS la 01.01.2007. Lucrez la o companie privata, Midocar, care a cumparat Vila 23 de la Snagov. Aici urmeaza sa se construiasca un hotel de cinci stele si eu ma ocup de investitie si apoi voi conduce hotelul. Sper sa ma descurc. Oricum, sunt mai degajat si nu mai am stresul de la regie. Referitor la problema ta cu apartamentul nimic nou. Nu se stie nimic exact. Cel mai mult se zvoneste ca vor sa dea imobilele de AVAS si sa le vanda ei. Cum? nu se stie. Oricum OG 28 care vroia sa le vanda la licitatie nu a fost aprobata de Senat si va pica si la Camera. Cert este ca acum nimeni nu poate sa prevada nimic in situatia politica actuala. Ce este valabil azi maine se poate schimba. Deci nu ne ramane decat sa speram ca se va rezolva pozitiv pt tine. Daca am noutati te tin la curent. In rest nimic nou, ne luptam cu viata si cu politica..... Cred ca esti si tu la curent. Bine ca esti acolo si esti mai degajata.
Iti doresc numai bine si sa fii sanatoasa.
Cu drag,
Dan Tanasescu
26.06.2007 Manuela Vulpe catre Dan Tanasescu
Draga Dan,
Iti multumesc ca nu m-ai uitat. Eu sunt absolut disperata in ceea ce priveste situatia locativa. Doamna Coca Dumitru mi-a spus, recent, ca se pregateste o hotarare de Guvern prin care sa statueze faptul ca unele blocuri, inclusiv al meu (din zona Eminescu-Polona), vor ramane in patrimoniul RAPPS; deci nu se vor vinde, iar locatarii care nu au dreptul la locuinta de serviciu (printre care, se pare, si eu) vor fi evacuati. Iti dai seama in ce stare sunt si chef mai am de lucru (inclusiv pentru pregatirea apropiatei vizite a presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu)?!
Te imbratisez cu drag,
Manuela
Corespondenta cu Anca Opris, director in MAE
29.06.2007 Manuela Vulpe catre Anca Opris
Draga Anca, acum am vorbit cu mama (care s-a intors acasa) si mi-a spus ca, din cate stie, vilele RAPPS se vor vinde. Si ca Parlamentul si-a incheiat activitatea. Asa ca, ma intreb, ce s-a intamplat cu legea privind statutul RAPPS si soarta caselor din patrimoniul institutiei? Si de ce vilele se vand si apartamentele nu?
Il mai sun pe Dinica sa vad ce mai zice el. Si care sef "mare" se opune la vanzarea apartamentelor? Secretarul Guvernului, PM, sau...si mai sus?
Pe curand,
Manuela
29.06. 2007 Anca Opris catre Manuela Vulpe
Am vorbit cu dl. Dinica. Era mai optimist cand a vorbit cu tine pentru ca era in necunostinta de cauza. Cand a aflat despre ce-i vorba... i-a disparut optimismul. Sa ne rugam sa nu treaca prin Guvern.
Te pup
A
28.06.2007 Manuela Vulpe catre Anca Opris
Vai, Anca, ce vesti ingrozitoare! Nu imi vine sa cred. Sotia primului ministru are o situatie diferita; pentru mine casa este o chestiune de viata si de moarte!
M-ar surprinde ca Guvernul sa NU aprobe lista. Doar sunt toti liberali si banuiesc ca au deja o intelegere in acest sens. Domnul ambasador Dinica nu este asa de pesimist, dar nu stiu pe ce se bazeaza!
Te pup,
Manuela
28.06.2007 Anca Opris catre Manuela Vulpe
Ai reusit sa vorbesti cu dl. Dinica? O sa-l sun si eu. Este f. posibil sa aiba informatii mai... pertinente, mai, cum sa zic, aprofundate. Eu am vorbit cu Simona M. Ea era extrem de pesimista! Informatiile pe care ti le-am dat au fost - din pacate - direct de la sursa. Speranta este sa nu se aprobe lista sau... sa se amane sine die, pana nu va mai fi de actualitate. In ansamblul lor, liberalii NU sunt de acord. Cel putin, asa mi s-a spus. Problema este ca exista f. multa inversunare si rigiditate din partea celui care este seful direct al "problemei". Mi s-a zis (citez) "Nu are nici mama, nici tata" . No comment!
Te pup si maine iau legatura cu Dana. Azi nu am reusit. Am avut o zi infernala. Te tin la curent
Te-am pupat
A
03.08.2007 Anca Opris catre Manuela Vulpe
Dupa ce ti-am scris dimineata, am mai avut o discutie cu o persoana din domeniu. Mi-a zis ca lucrurile vor fi taraganate si ca nu exista un pericol iminent.
Mi s-a spus ca nu e cazul sa ne facem griji. Era chiar foarte increzatoare in faptul ca se va merge pe acordarea dreptului de preemptiune. Deci... Eu zic sa te linistesti. Iti scriu de indata ce apare ceva nou.
Anca OPRIS
Director adjunct
DEOEC/1615
M.A.E
Vulpe, chemata la Bucuresti
Ministerul Afacerilor Externe ne-a trimis, ieri, o precizare in legatura cu scandalul declansat de Manuela Vulpe. MAE ne anunta oficial ca "a luat act de corespondenta electronica privata atribuita ambasadorului Romaniei in Mexic. MAE dezaproba ferm actiunea de interceptare a corespondentei private a unei persoane si divulgarea ei. Doamna Ambasador Manuela Vulpe si celelalte persoane mentionate in materialele publicate au libertatea de a intreprinde toate demersurile legale pentru apararea drepturilor pe care le considera incalcate.
In prezent, MAE evalueaza situatia creata si, in functie de concluziile ce se vor impune, va informa de indata cu privire la ceea ce va intreprinde. Mentionam ca, urmare acestei situatii, ministrul Aafacerilor Externe va avea, in cursul saptamanii viitoare, la Bucuresti, o discutie cu doamna Ambasador Manuela Vulpe."
Reactia ambasadoarei
Ca urmare a articolului cu titlul "Sex-ambasadoarea", publicat in ziarul dumneavoastra in data de 26 iulie a.c., sub semnatura lui Doru Dragomir, va solicit publicarea de urgenta a dreptului meu la replica. Voi intreprinde demersurile legale corespunzatoare impotriva persoanei/persoanelor care in mod ilegal si abuziv au patruns in corespondenta mea electronica si au extras informatii strict private, pe care ulterior le-au falsificat si difuzat ilicit. Subliniez cu toata fermitatea ca unele dintre aceste mesaje au fost in mod criminal modificate, cu clara intentie de a-mi cauza prejudicii grave in plan personal si de a-mi distruge cariera profesionala. Mai mult, autorul/autorii au manifestat totala lipsa de consideratie fata de impactul pe care aceste acte, care cad sub incidenta codului penal, il vor avea asupra familiei mele si a prietenilor mei. (Manuela Vulpe)
Corespondenta cu Dorin Marian
01 .07.2007
Manuela Vulpe catre Dorin Marian
Dorin, daca nu esti prin Martinica, Mauritius, Bahamas, Jamaica, Tahiti, sau cine-stie-pe-unde, te rog da-mi un semn de viata. Amicul tau, Bolocan, Bolojan (sau cum Dumnezeu s-o numi secretarul general) nu stiu ce are de gand cu apartamentele din zona centrala a Bucurestiului. Spune-i ca nu toti locatarii din Eminescu/Polona sunt PSD-isti sau afaceristi. Da-mi de stire ultimele evolutii. Te roooog.
Manuela
 Afisari: 6082  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 22 Afiseaza toate comentariile  
Din nou pentru OSTEFAN din Ploiesti !   de Liviu2002j
ce-aveti cu vulpitza?   de beatle-maniacul
Vulpita   de moga
inspectii mae   de preacuviosul
Iaca-ca nu-i de ras, da nu ma pot abtine!   de Marinele Serban
server   de dolfi
dictatura de doi lei   de dolfi
Cioroianu o fi fost client al Emanuellei   de fernando78
Serviciile secrete, internetul si intoxicarea   de Mark
Catre Domnul Ministru de Externe   de VirgilM
Continua Emmanuelle?   de griar
ce mai zice lumea despre   de George-Felix
Cioroianu este tanar, vanjos, puternic si de ce nu ar tine-o in brate pe Ciociolina Romaniei ?   de ionion
Doamna Roxana Iordache a luat cunostinta de continutul acestui articol ?   de ionion
Forma si nu fondul !   de FB
Cum era mai bine?   de Aelectrostivuitoritei
Ziua, acum anticipati ????   de lil
Oficialitatile romane...   de papi
Cioroianu o tine in brate...!!! Tot in jacuzzi? Tot in jacuzzi?   de catani
Unu o tine in brate si altul, altii, o ....   de costy
Probabil ca-i place de dinsa , l-a vrajit!   de Huhu extraterestrul
Desgustator.   de Aladin
A r h i v a
  Blatul lui David    10 comentarii
  UE prevede dezastrul agriculturii romanesti    4 comentarii
  Revolutie ratata    2 comentarii
  Rusia incepe expulzarile de diplomati britanici    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01926 sec.