Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Sony anunta triplarea profitului obtinut in primul trimestru al anului fiscal curent
-- Sony Corp. a anunat ca profitul obtinut in primul trimestru al anului fiscal 2007-2008 a crescut de peste trei ori, datorita vanzarilor substantiale de aparate foto digitale si a slabiciunii yenului, care a contracarat pierderile diviziei sale de jocuri video, relateaza Reuters.
Sony, concurand cu Canon Inc. pe piata aparatelor foto digitale si cu Samsung Co. Ltd. pe piata televizoarelor LCD, a anuntat un profit operational de 99,32 miliarde yeni in perioada aprilie-iunie, in crestere fata de cele 27,05 miliarde obtinute in aceeasi perioada a anului trecut.
Acest rezultat este mai bun decat cel obtinut in trimestru precendent, cand Sony a raportat un profit operational de 113,4 miliarde yeni, din cauza rezultatelor slabe ale diviziei sale de jocuri video.
Profitul net a crescut aproape de doua ori, atingand nivelul de 66,46 miliarde yeni, vanzarile ridicandu-se la 1,98 mii de miliarde yeni, ceea ce reprezinta o crestere de 13,3%.
Rezultatele financiare ale grupului au fost imbunatatile si de performantele robuste ale diviziei sale de telefonie, Sony - Ericsson, al patrulea producator mondial de telefoane mobile, detinut de Sony si Ericsson.
Grupul Sony, are trece prin ultimul an al planului de restructurare condus de directorul executiv Howard Stringer, a fost intrecut de Nintendo in ceea ce priveste vanzarea de console video, modelul PlayStation 3 inregistrand vanzari mai scazute decat cele ale modelului Wii, produs de Nintendo.
insa aparatele foto digitale model Cyber-shot s-au vandut foarte bine. Conglomeratul nipon a beneficiat si de pe urma slabiciunii yenului si a unei piete bursiere solide, acestea aducandu-si contributia la majorarea castigurilor diviziei sale financiare.
Sony a mai anuntat ca isi mentine obiectivul privind profitul operational pentru anul fiscal curent, de 440 miliarde yeni (3,7 miliarde dolari), in crestere fata de cele 71,75 miliarde obtinute in anul fiscal precedent, cand grupul nipon a fost afectat de costurile de lansare ale consolei PS3 si ale retragerii de pe piata ale laptopurilor dotare cu o baterie la care s-au gasit probleme.
Grupul Sony, implicat intr-o lupta acerba pe piata consolelor video cu rivalii Microsoft si Nintendo, a fost nevoit sa reduca pretul consolei sale in iulie cu 100 de dolari pentru a creste cererea.
Noul pret este in continuare de doua ori mai mare decat cel al modelului Wii si anumiti experti ai industriei sunt de parere ca aceasta ieftinire nu va spori substantial vanzarile PlayStation3.
Pe fondul evolutiei mai slabe a consolei PS3, Nintendo a depasit grupul Sony in ceea ce priveste capitalizarea pe piata, eliminand fabricantul laptopurilor Vaio si a televizoarelor LCD Bravia din lista primelor zece companii din Tokio in ceea ce priveste valoarea pe piata.
A r h i v a
  Profitul Apple a crescut cu 73% in al treilea trimestru al anului fiscal 2006-2007    
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00856 sec.